Η ζωή (του Παπ) παιχνίδια παίζει...

Η ζωή (του Παπ) παιχνίδια παίζει...

Η ζωή (του Παπ) παιχνίδια παίζει...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος θυμάται πέρυσι το καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου, όταν υπήρξαν δημοσιεύματα που έγραφαν για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο «Πάλι καλά που βρήκε ομάδα…»

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο «Παπ» όχι μόνο δεν ξέμεινε σε κάποιο… ράφι με τα αζήτητα, όπως θέλουμε (κακώς βέβαια) πολλές φορές να αναφέρουμε για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν βρήκαν σύλλογο και η καριέρα τους είναι πτωτική, αλλά αντίθετα, έκανε νέο άλμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στο σταθερό, με φιλοδοξίες και Ευρωπαίο Ατρόμητο!

Στην ουσία ο Δημήτρης Παπαδόπουλος εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τη φανέλα του Πανθρακικού και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της παραμονής της ομάδας της Κομοτηνής στη Σούπερ Λίγκα. Όπως πολύ σωστά μπορεί να σχολιάσει κάποιος στην προκειμένη, είναι έσωσε τον Πανθρακικό, έσωσε και την καριέρα του.

Ήταν τόσο καλός φέτος ο Παπ που μεσούσης της περιόδου γράφτηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να πάει στον Ολυμπιακό, που φυσικά περισσότερο είχε να κάνει με τον κουμπάρο του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν στο τιμ των Ερυθρολεύκων και ένα φεγγάρι πρώτος προπονητής (μεταξύ Ζαρντίμ και Μίτσελ). Και για τον ΠΑΟΚ όμως ακούστηκε, με το σκεπτικό ότι μπορεί να αποτελέσει αναπληρωματικός του Στέφανου Αθανασιάδη. Φήμες ή όχι, ο ομογενής επιθετικός κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης και αυτό για όσους γνωρίζουν στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω για να γίνει μία μεταγραφή. Ο 32χρονος επιθετικός έφτασε φέτος τα 11 γκολ και συζητήθηκε, καθώς ήταν καλή η απόδοσή του, ενώ σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας του Παναθηναϊκού και μάλιστα δύο φορές.

Κι όμως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό και τη Θέλτα, όπου παρέμεινε περίπου δύο χρόνια, όλοι περίμεναν ότι επιστρέφει για τα τελευταία ένσημα. Τα 10 ματς που έπαιξε με τον Λεβαδειακό πέρυσι δεν ήταν ανάλογα των δυνατοτήτων του, όμως κι εκεί είχε δείξει κάποια από τα στοιχεία που τον είχαν κάνει να ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε που φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Φαινόταν ότι δεν ήταν αυτός που πρέπει, όμως είχε πάθος και σε κάποια σημείο του αγώνα έβγαζε την ποιότητά του. Αν και με την ομάδα της Βοιωτίας δεν σκόραρε. Με τον Πανθρακικό όμως, επέδειξε σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο. «Επέστρεψα για να παίξω ποδόσφαιρο» είχε πει για το ταξίδι επιστροφής από τη Θέλτα στη… Λιβαδειά.

Ήταν… ακράτητος

Φέτος ήταν… ακράτητος, θυμίζοντας το όνομα της ομάδας που άρχισε την καριέρα του και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Μπέρνλι και από εκεί στον Παναθηναϊκό όπου παρέμεινε από το 2003 ως το 2008. Λέτσε, Ντιναμό Ζάκρεμπ, Θέλτα… Λεβαδειακός. Και νάσου πάλι, μετά από αυτό το ασανσέρ της καριέρας του να πατάει ξανά το κουμπί για πάνω όροφο! Και την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟ με 19 γκολ είχε βοηθήσει τους Πράσινους να φτάσουν στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ το 2006 έγινε και αρχηγός.

Ο γεννημένος στο Γκαγκάριν του Καζακστάν ποδοσφαιριστής φάνηκε να ψάχνει με λύσσα φέτος γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού, τόσο στην Κομοτηνή, όσο και στο ΟΑΚΑ και τα κατάφερε. Το πανηγύρισε έξαλλα και δεν μπήκε στη διαδικασία του ποδοσφαιριστή που δεν πανηγυρίζει γκολ έναντίον της πρώην του ομάδας. Ειδικά το πρώτο γκολ στην Κομοτηνή είχε διπλή σημασία για αυτόν, καθώς ήταν η πρώτη νίκη του Πανθρακικού επί του ΠΑΟ, αλλά και για τον ίδιο επιστροφή στα τέρματα από το φθινόπωρο του 2009! Ένιωσε τη χαρά του γκολ μετά 3 χρόνια και 40 ματς. Το τελευταίο το είχε πετύχει στις 25/11/2009 στην εκτός έδρας νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 επί της Πόμορατς Κοστρένα για το Κύπελλο Κροατίας. Και συγκεκριμένα τα ματς: 3 με την Ντιναμό, 26 με την Θέλτα, 10 με τον Λεβαδειακό και 1 με τον Πανθρακικό.

Το τελευταίο του γκολ στην Ελλάδα μέχρι τότε το είχε πετύχει στη Λεωφόρο στις 30/4/2008 στο 4-1 κόντρα στην ΑΕΚ για τα πλέι-οφ. Τελευταίο του ματς με τους Πράσινους ήταν στις 4/5/2008 στο Πανιώνιος – ΠΑΟ. Ξαναέγινε δήμιος του ΠΑΟ στις 19 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ στον αγώνα πρωταθλήματος ισοφαρίζοντας σε 1-1, την ώρα που οι οπαδοί των Πρασίνων ασχολούνταν με τη χρησιμοποίηση του Λουκά Βύντρα…

Έψαξε και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όμως ο Πανθρακικός άντεξε ένα ημίχρονο μόνο και το εύστοχο πέναλτι που πέτυχε ο Παπαδόπουλος στην Κομοτηνή στο δεύτερο ματς στις 28 Απριλίου, είχε τυπικό χαρακτήρα…

Ο Παπαδόπουλος αποτέλεσε το νέο αίμα στην επόμενη μέρα του… ξηλώματος της ομάδας του ΠΑΟ μετά τη Ριζούπολη, ενώ μετά την κατάκτηση του νταμπλ ήταν και στην Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία. Μεγαλεία…Το 2006 υπέγραψε νέο συμβόλαιο στον ΠΑΟ, αν και είχε γίνει σίριαλ, με υψηλό συμβόλαιο (λένε ότι είχε κάνει λόγο για… ακατέβατα 700.000 μιλώντας με τον Βαρδινογιάννη) όμως το 2007-08 μετατράπηκε σε «μαύρο πρόβατο» μετά ένα χαμένο πέναλτι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης! Το γυαλί είχε ραγίσει και έσπασε, καθώς ο ίδιος δεν έκρυβε τη φιλία του με τον Αντώνη Νικοπολίδη που ήταν στη μαύρη… λίστα του ΠΑΟ μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Στην εποχή της πολυμετοχικότητας του έδειξαν την έξοδο, όπως και σε άλλους ποδοσφαιριστές με τον ίδιο να τονίζει ότι δεν κρατάει κακία, αποδίδοντας τα εύσημα στους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σπύρο Λιβαθηνό, ωστόσο η απόσταση που τον χωρίζει από τους οπαδούς του ΠΑΟ αντί να μειωθεί, έγινε… χάσμα!

«Αφιερώνω το γκολ στη γυναίκα μου (σ.σ. Αμαλία Κυπαρίσση, πρώην υπεύθυνη στις δημόσιες σχέσεις του ΠΑΟ) και στα παιδιά μου και στο υγιές κομμάτι των φίλων του Παναθηναϊκού. Πάντα πανηγυρίζω τα γκολ που σκοράρω και δεν το έκανα για να προκαλέσω» είχε πει ο Παπαδόπουλος μετά το πρώτο γκολ στην Κομοτηνή. Ενώ, σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr είχε αναφερθεί και στη λέξη «στημένος» που τον είχε ενοχλήσει τότε, λόγω της φιλίας του με τον Νικοπολίδη:«Σε όλες τις ομάδες υπάρχει και μία μερίδα κακών φιλάθλων, που δημιουργούν προβλήματα, φαντάζονται απίστευτα πράγματα, όπως για παράδειγμα στην δική μου την περίπτωση, που με έλεγαν “στημένο”! Αυτοί είναι που πειράχτηκαν και για μία ακόμη φορά με “παρεξήγησαν”! Για να φτάσουν, όμως, στο σημείο να με βρίζουν, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν απίθανα πράγματα...».

Ο Ζοζέ Πεσέιρο πάντως τον είχε δικαιολογήσει τότε, αναφερόμενος στο πέναλτι που απέκρουσε ο φίλος του και κίπερ του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης εκείνη τη βραδιά (13/1/2008) στο Καραϊσκάκης (1-1) λέγοντας «έτσι είναι η σειρά των πέναλτι. Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης. Και να μην είχε βγει ο Σάλπι (σ.σ. είχε πάρει τη θέση του ο Παπαδόπουλος) πάλι ο Παπαδόπουλος θα το εκτελούσε». Το πέναλτι είχε γίνει στο 66’ τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του Παπ στον αγωνιστικό χώρο. Είναι από τις φορές που λες για τα παιχνίδια της μοίρας, καλύτερα να βρισκόταν στον πάγκο… Ένα πέναλτι, που έφερε τα πάνω-κάτω στην καριέρα του, η οποία χρόνο με το χρόνο του κρύβει, όπως φαίνεται και με τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο, μεγάλες εκπλήξεις…

ΥΓ. Οι περισσότεροι θυμούνται το χαμένο πέναλτι και όχι το γκολ στο 89΄ με το οποίο ο ΠΑΟ είχε φύγει νικητής (0-1) από το Γ. Καραϊσκάκης στις 4/3/2007. Ίσως γιατί υπήρχε εκείνη η διαφωνία για τα πριμ, λίγες μέρες μετά το «διπλό»;


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα