Νετς: Τι συμβαίνει με τον Ίρβινγκ; (pics)

Νετς: Τι συμβαίνει με τον Ίρβινγκ; (pics)

Αντωνία Σπανού
Νετς: Τι συμβαίνει με τον Ίρβινγκ; (pics)

bet365

O Κάιρι Ίρβινγκ είναι ήδη εκτός 1μιση μήνα για τους Νετς, η ομάδα του έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν και τα δημοσιεύματα ότι κάτι παραπάνω εκτός από τον τραυματισμό στον ώμο του συμβαίνει, έχουν φουντώσει για τα καλά.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ήταν 14 Νοέμβρη όταν ο Κάιρι Ίρβινγκ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τους Νετς και αυτό το παιχνίδι ήταν η ήττα από τους Νάγκετς. Δεν πρόλαβε να παίξει και πολλά ματς με την καινούργια του ομάδα, αφού μόλις 11 ματς φόρεσε την... μαύρη φανέλα, πριν παροπλιστεί με πρόβλημα στον δεξί ώμο, το οποίο απέκτησε και ποτέ δεν ανακοινώθηκε χρόνος αποθεραπείας. Το ΝΒΑ και οι υποχρεώσεις δεν περιμένουν κανέναν και σίγουρα όχι τον Ίρβινγκ, που δεν δείχνει πρόθεση και δυνατότητα επιστροφής στο παρκέ, αφού κάθε δύο ημέρες βγαίνει και μια καινούργια παράταση στην επιστροφή του.

Αυτό «πυροδότησε» και τα πρώτα ρεπορτάζ, αφού οι φήμες δεν περιμένουν κανέναν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν σε όλη του την καριέρα ο Ίρβινγκ, καθώς και η παράταση επιστροφής, έχουν κάνει τις φήμες να φουντώσουν πιο πολύ από ποτέ.

Μόλις χθες (29/12) και με αφορμή το νέο ρεπορτάζ ότι ο Ίρβινγκ θα παραμείνει εκτός για ακόμα 2-3 εβδομάδες εξαιτίας του τραυματισμού του, γράφτηκε ότι ο άσος του Μπρούκλιν αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το ψυχολογικό κομμάτι του παίκτη και γι' αυτό δεν μπορεί να επιστρέψει στην δράση.

  • ΟΙ ΝΕΤΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΡΒΙΝΓΚ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πριν καν ξεκινήσει η σεζόν και με τις ομάδες να ταξιδεύουν στην Κίνα για preseason, βγήκε ένα περιστατικό για τον Ίρβινγκ, που... έριξε σκιά στην αστραφτερή νέα αρχή του «Uncle Drew», που ήθελε σίγουρα να αφήσει πίσω όσα έγιναν στους Σέλτικς.

Εντός παρκέ όλα πήγαιναν καλά, εκτός παρκέ όμως ο Κάιρι είναι ιδιαίτερος άνθρωπος που του αρέσει να περνά αρκετό καιρό μόνος του. Σύμφωνα με το ESPN, οι Νετς ανησυχούσαν για ψυχολογική του κατάσταση και για τις στιγμές που κλεινόταν στον εαυτό του.

Όλα αυτά τα έχουν συζητήσει κατά καιρό πρώην συμπαίκτες του σε Σέλτικς, Καβαλίερς και τώρα στους Νετς. Μάλιστα άνθρωποι της ομάδας αναφέρουν πως υπήρξε κι ένα επεισόδιο στο ταξίδι της ομάδας στην Κίνα για φιλικά προετοιμασίας με κάποιους συμπαίκτες του.

Η ομάδα του Μπρούκλιν πόνταρε πολλά και στον Κέβιν Ντούραντ, όταν το καλοκαίρι τους πήρε και τους δύο μαζί, αφού η προσωπικότητα του οποίου είναι ικανή να βοηθήσει τον Ίρβινγκ σε αυτά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, ενώ άπαντες έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα.

Ο Σπένσερ Ντινγουίντι τόνισε ότι το περιστατικό που περιγράφεται στην Κίνα δεν έχει καμία σχέση με τον Ίρβινγκ και έχει να κάνει με κάποιον από τους Ρόκετς, ενώ συνέχισε ότι δεν έχει να κάνει τίποτα με τους Νετς, ενώ και ο Τζόρνταν έμεινε στο ίδιο κλίμα αφού τόνισε, «δεν επηρεάζει την ομάδα μας. Νομίζω ότι ο Κάιρι είναι σπουδαίος τύπος. Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι αρνητικό απ΄ όσο έχω δει. Είναι φίλος μου, οπότε να χρειαστεί κάτι, θα του το πω».

Όλα αυτά ξεπεράστηκαν με τις πρώτες εμφανίσεις του Ίρβινγκ, μέσα στο παρκέ. Ο γκαρντ ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του, έδωσε το σύνθημα στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση στην έναρξη της σεζόν, αλλά οι πολύ καλές του εμφανίσεις δεν συνδυάστηκαν απόλυτα με καλά αποτελέσματα για τους Νετς, που στην αρχή δυσκολεύτηκαν.

Κάπου εκεί ήρθε ο τραυματισμός του και όλα άλλαξαν. Ο Ίρβινγκ έπαιξε για τελευταία φορά 14 Νοεμβρίου και τότε ανακοινώθηκε ότι θα μείνει εκτός με πρόβλημα στον ώμο. Χρόνος αποθεραπείας δεν δόθηκε ποτέ, κάθε εβδομάδα έρχεται και μια νέα παράταση και δεν ήθελαν και πολύ τα σενάρια να φουντώσουν και πάλι.

  • ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

Μέσα σε όλα αυτά ο Κάιρι συνέχισε να μένει εκτός και με το 13ο συνεχόμενο παιχνίδι του έχασε και ένα αξιόλογο μπόνους.

Κόντρα στους Χόρνετς έχασε το 13ο συνεχόμενο παιχνίδι του και σύμφωνα με το ESPN αυτή η απουσία στοίχισε στον Ίρβινγκ και οικονομικά, αφού είχε μπόνους στο συμβόλαιο του αν έπαιζε 70 ματς στην σεζόν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τα 125 χιλιάδες δολάρια δεν πρόκειται να προστεθούν στα 136.6 εκατομμύρια που είναι το ύψος του συμβολαίου του.

Άπαντες στο Μπρούκλιν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και ο προπονητής της ομάδας, Κένι Άτκισον, έκανε δηλώσεις στήριξης του παίκτη του.

«Δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτά τα δημοσιεύματα και δεν αντιδρώ σε αυτά. Στο μυαλό μου ο Κάιρι είναι σπουδαίος στους Νετς, είναι σπουδαίος με εμένα και με τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι περνά δύσκολα με τον ώμο του και κάνει ότι μπορεί να επιστρέψει. Ξέρω ότι το θέλει απεγνωσμένα. Όπως έχω πει ξανά, ο ώμος είναι δύσκολος. Όλοι θέλουμε να γυρίσει με αυτοπεποίθηση και να είμαστε σίγουροι ότι θα τον έχουμε για πολύ καιρό. Είμαστε ένας οργανισμός που βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, είναι σημαντικό να το καταλάβει αυτό και το ιατρικό τιμ το ξέρει καλά. Τον θέλουμε πίσω, αλλά δεν κάνω κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα».

Όλες τις θεωρίες ενισχύει το γεγονός ότι ο Ίρβινγκ έχει να μιλήσει στον Τύπο πέντε εβδομάδες, που είναι και το όριο που έχουν οι παίκτες, αποχής. Οι φήμες επεκτείνονται και η άρνηση της ομάδας αρχικά να δώσει χρονοδιάγραμμα επιστροφής και του παίκτη έπειτα να μιλήσει κάνουν τα ρεπορτάζ να γράφουν πολλά και διαφορετικά γεγονότα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα και μένει εκτός ο Κάιρι. Τα τελευταία χρόνια έχει κάποια θέματα να λύσει και ήταν λογικό η αποχή του από τα media, σε συνδυασμό με την αποχή του από το παρκέ να δημιουργήσουν διάφορες εκτιμήσεις, ενώ η επιστροφή του δεν θα γίνει με αυτόν τον χρόνο. Οι Νετς τόνισαν ότι θα μείνει εκτός ακόμα 2-3 παιχνίδια, αλλά το ότι δεν έχει μπει ακόμα σε προπόνηση με επαφές, ενισχύει την φήμη ότι θα πάρει 2 με 3 εβδομάδες για να επανεκτιμηθεί η επιστροφή του στα παρκέ.

  • Ο ΝΤΙΝΓΟΥΙΝΤΙ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ PLAYOFFS

Ο Σπένσερ Ντινγουίντι είναι εκείνος που... ευνοήθηκε παραπάνω από αυτόν τον τραυματισμό. Ο παίκτης έγινε απευθείας βασικός και έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει, αφού ηγείται των Νετς και τους κρατάει σε... τροχιά playoffs, όντας εντυπωσιακός. Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, που ο Ίρβιγνκ αφήνει την ομάδα του, εξαιτίας τραυματισμού και αυτή γίνεται καλύτερη χωρίς εκείνον.

Όπως αναγνωρίζουν και οι Αμερικάνοι στα ρεπορτάζ του και είναι και εύκολο να καταλάβεις αν δεις τα σερί, όταν παίρνεις τον Ίρβινγκ, παίρνεις μαζί και το ταλέντο του, αλλά είναι εύθραυστος. Την σεζόν 2017/18 ο παίκτης έχασε 22 παιχνίδια και η ομάδα του είχε 14-8 ρεκόρ, ενώ έφτασε μια ανάσα από τους Τελικούς. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους Σέλτικς, αφού όταν έλειπε πέρυσι είχαν ρεκόρ 12-3, με τις φήμες και τότε να ακολουθούν τον Ίρβινγκ και την συμπεριφορά του.

Φέτος, ο «Uncle Drew» έχει χάσει 20 παιχνίδια και σε αυτά το ρεκόρ των Νετς είναι 12-8. Εκείνος που κάνει ξεκάθαρα την διαφορά είναι ο Σπένσερ Ντινγουίντι. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ίσως να είναι ο πιο αδικημένος, όταν επιστρέψει ο Ίρβινγκ. Κάνει μια... All Star σεζόν, έχει βρει εμπιστοσύνη και παίρνει τον χώρο, που άνοιξε η απουσία από τον Ίρβινγκ. Μετρά 22.5 πόντους κατά μέσο όρο, 3 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ, ενώ έχει αναλάβει όλες τις ευθύνες του ηγέτη.

Η επιθετικότητα που βγάζει βοηθάει το Μπρούκλιν, ενώ φτάνει συνέχεια και ξεπερνάει τα ρεκόρ καριέρας του. Όλοι έχουν κάνει το βήμα παραπάνω και οδηγούν την ομάδα τους σε θετικό ρεκόρ, αλλά για να έχουν μέλλον στα playoffs θα χρειαστούν όλους τους σταρ τους στο παρκέ.

Ο Ίρβινγκ είναι ο σταρ της ομάδας και είναι σίγουρο ότι όλοι θα τον στηρίξουν και θα τον περιμένουν μέχρι το τέλος. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ξεπεραστεί όλο αυτό.

 

NBA Τελευταία Νέα