Βέρνμπλουμ: Το πρώτο κεράκι της δοκιμασίας… (pics & vids)

Βέρνμπλουμ: Το πρώτο κεράκι της δοκιμασίας… (pics & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Βέρνμπλουμ: Το πρώτο κεράκι της δοκιμασίας… (pics & vids)

bet365

Για τον Πόντους Βέρνμπλουμ ο ένας χρόνος απουσίας από τα γήπεδα, που συμπληρώνεται σήμερα, μπορεί να μοιάζει με… αιώνα, ωστόσο αυτό που ανησυχεί είναι πως δεν υπάρχουν σημάδια άμεσης επιστροφής του.

Ήταν 24 Ιουλίου όταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Χοσέ Μαουρίσιο τον αποχαιρετούσαν μ’ ένα πλακάτ, που έγραφε ««θα μας λείψεις, Πόντους». Ο Σουηδός ύστερα από 219 ημέρες άφηνε το γυμναστήριο στο ξενοδοχείο του Χορστ και επέστρεφε στις προπονήσεις, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ, στο δεύτερο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

Μετά από 146 ημέρες, ο Αντρέ και Χοσέ έχουν επιστρέψει για τα καλά στους αγωνιστικούς χώρους, όχι όμως και ο Πόντους!

Βλέπετε, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά. Ο «Βίκινγκ» από Κούνγκελβ της Σουηδίας «έπεσε» πριν ακριβώς από 365 ημέρες, 17 Δεκεμβρίου του 2018, στο γήπεδο της Λιβαδειάς και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να «σηκωθεί».

Ο 33χρονος μέσος συμπληρώνει δώδεκα μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά τη ρήξη αχίλλειου τένοντα που είχε υποστεί στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, αλλά και το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα στο πέλμα που προέκυψε τον περασμένο Αύγουστο, όταν όλα έδειχναν ότι είχε πάρει το δρόμο της επιστροφής για το γήπεδο.

Το καλοκαίρι στην προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους ολοκλήρωνε την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, ωστόσο τα χειρότερα προέκυψαν στην πορεία με τις έντονες ενοχλήσεις στο οστό της πτέρνας.

Έτσι, έμειναν στην άκρη οι «προγραμματικές δηλώσεις» στο επίσημο κανάλι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, εκεί όπου ο Βέρνμπλουμ απευθυνόμενος προς τον κόσμο της ομάδας το καλοκαίρι από την Ολλανδία υποστήριζε ότι «θα πρέπει να περιμένουν να δώσω ότι έχω και δεν έχω στο γήπεδο. Γίνομαι πιο δυνατός όταν βγαίνω στο γήπεδο και θα είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα όταν βγω στο γήπεδο».

Στην Τούμπα έγιναν, όχι ένα αλλά πολλά περισσότερα, ιατρικά συμβούλια, κλήθηκαν ειδικοί ιατροί από το εξωτερικό, αλλά δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα. Ο Πόντους δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα, επιστρατεύοντας τα όποια αποθέματα υπομονής του έχουν απομείνει. Τουλάχιστον ως Σκανδιναβός έχει μπόλικα από αυτά…

«Δυστυχώς χρειάζεται χρόνος για την επιστροφή του και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω πόσο χρόνο θα χρειαστεί», έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο ο γιατρός της ομάδας, Μανόλης Παπακώστας βγάζοντας το καπέλο στον Σουηδό για την επιμονή και τη δουλειά που ρίχνει καθημερινά στο γυμναστήριο, αλλά μέχρι εκεί. «Θα ήταν χειρότερα αν έπρεπε να το κάνω όλο αυτό στη Σουηδία. Το κάνω λοιπόν εδώ με ένα εξαιρετικό τιμ που με βοηθάει και με στηρίζει», είχε πει πριν από μήνες ο Πόντους γνωρίζοντας καλά ότι, «το ψυχολογικό κομμάτι είναι το δύσκολο», καθώς, πλέον, «δεν ρωτάω το πότε γυρνάω. Θα γυρίσω όταν μου πουν ότι είμαι έτοιμος, απλά δεν αντέχω άλλο στην κερκίδα».

Ακόμη και τώρα, που συμπληρώνει ένα χρόνο εκτός δράσης, κανένας δεν είναι σε θέση να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Στην καθημερινή ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει… βαρεθεί να γράφει για «δουλειά πάνω στο ατομικό πρόγραμμα», ενίοτε αλλάζει ο… παρτενέρ του στο γυμναστήριο και στα δελτία Τύπου. Αυτό το διάστημα δίπλα του είναι ο Ζαμπά, νωρίτερα ήταν οι Βαρέλα, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια. Με τους δύο τελευταίους πέρασε πολλούς μήνες στο γυμναστήριο, αυτοί επέστρεψαν, ο Βέρνμπλουμ όχι.

Από την στιγμή που δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα αναφορικά με την επάνοδο του Σουηδού στις προπονήσεις της ομάδας, δε τίθεται καν στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής του στα παιχνίδια και ουδείς είναι σίγουρος για το αν τελικά θα κατορθώσει να αφήσει πίσω του αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια.

Μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει σ’ όλα τα παραπάνω, με τον Πόντους Βέρνμπλουμ, για τον οποίο μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ δαπάνησε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, να έχει μείνει καθηλωμένος στις 16 συμμετοχές (και το 1 γκολ) με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Ιανουάριος, σύμφωνα με την πορεία της αποθεραπείας, θα είναι ένας κρίσιμος μήνας και ενδεχομένως ο Σουηδός θα είναι σε θέση να επιστρέψει, αρχικά, στις προπονήσεις της ομάδας.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ αποκτήθηκε -μετ’ κόπων και βασάνων- τον Αύγουστο του 2018. Ο ΠΑΟΚ πόνταρε πολλά πάνω στον δυναμικό χαφ της ΤΣΣΑΚ Μόσχας, ωστόσο είναι από τις μεταγραφές που λες ότι «δεν βγήκαν». Ο Σουηδός είχε υπογράψει στις 16 Αυγούστου του 2018 τριετές κλειστό συμβόλαιο και πλέον έχει φθάσει στα μισά της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μετά τον τραυματισμό του στη Λιβαδειά, και με δεδομένα τα πολλά ερωτηματικά γύρω από τον χρόνο της επιστροφής του, καθώς τίποτα δε δείχνει ότι θα μπορέσει να παίξει σύντομα, οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν μια πρώτη επαφή προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της συνεργασίας τους, ωστόσο δεν προέκυψε καν σημείο επαφής, με τον Βέρνμπλουμ να παραπέμπει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στον ατζέντη του για κάποιες νέες συζητήσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που απασχολεί, κυρίως, τον Πόντους είναι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και όχι οι συζητήσεις γύρω από το συμβόλαιο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα