Ουόριορς: Ένα σπασμένο χέρι, κερασάκι σε μια... κακοφτιαγμένη τούρτα

Ουόριορς: Ένα σπασμένο χέρι, κερασάκι σε μια... κακοφτιαγμένη τούρτα

Αντωνία Σπανού
Ουόριορς: Ένα σπασμένο χέρι, κερασάκι σε μια... κακοφτιαγμένη τούρτα

bet365

Οι Ουόριορς έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα την σεζόν και πέφτοντας ο Στεφ Κάρι στο παρκέ διέλυσε μαζί με το χέρι του και κάθε ελπίδα βελτίωσης και συνέχειας ενός πραγματικά μοναδικού ονείρου.

Επιστροφή στοιχήματος* στη EuroLeague και 400+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ήταν η τρίτη περίοδος του αγώνα κόντρα στους Σανς, στο ρολόι έμεναν 8 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση της, όταν ο Στεφ Κάρι έπεσε άτσαλα στο παρκέ. Από πάνω του έπεσε o Μπέινς και όλα πλέον ήταν διαφορετικά για τους Ουόριορς. Ο σταρ τους, εκείνος που είχαν μια ελπίδα να τους οδηγήσει σε μια καλύτερη πορεία από αυτήν που έχουν μέχρι τώρα, υπέστη κάταγμα στο χέρι του και ο ουρανός μαύρισε πάνω από το Σαν Φρανσίσκο.

Τα σύννεφα είχαν μαζευτεί από το τέλος της περσινής σεζόν. Εκεί που όλοι μιλούσαν για το threepeat και το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν. Αρχικά ο Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε σοβαρά, ακολούθησε ο Κλέι Τόμπσον και κάπου εκεί ήρθε το τέλος για την αυτοκρατορία των «Πολεμιστών». Δεν στοίχισε τόσο το χαμένο Πρωτάθλημα, όσο ότι το καλοκαίρι και οι κινήσεις που έγιναν βύθισαν άπαντες, ακόμα περισσότερο, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.

Ο Κέβιν Ντουράντ έφυγε χωρίς καν να κοιτάξει πίσω του, ο Τόμπσον ανανεώθηκε με max συμβόλαιο, αλλά θα μείνει εκτός για όλη την σεζόν, παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια άλλαξαν φανέλα και έμειναν οι Ουόριορς να ψάχνουν ισορροπία μεταξύ νεαρών και των Γκριν και Κάρι που είχαν μείνει για να ενώσουν τις δύο εποχές.

Ο Ιγκουοντάλα ήταν πλέον μακρυά, ο Λίβινγκτον αποφάσισε να αποσυρθεί και τα αποδυτήρια είχαν πλέον μεγάλη έλλειψη εμπειρίας, κάτι που παραδέχτηκε με το χαρακτηριστικό σκληρό του ύφος ο Ντρέιμοντ Γκριν.

«Ακόμα δεν είμαστε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Επειδή κερδίσαμε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σκα@ά αυτή την στιγμή. Θέλουμε βελτίωση. Όταν είπα ότι είμαστε χάλια την προηγούμενη φορά, πολλοί βγήκαν να μιλήσουν. Είμαστε χάλια και ακόμα δεν είμαστε καλοί, απλά πρέπει να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο.

Σήμερα το κάναμε αυτό, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κάποιοι το βλέπουν αυτό ως αρνητικό, αλλά εξαρτάται από που το βλέπεις. Εγώ ξέρω την ομάδα και στοχεύουμε να βελτιωθούμε. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε πολύ καλή ομάδα, έχουμε 7 παίκτες με εμπειρία λιγότερη των τριών χρόνων. Πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και εμείς ως ηγέτες πρέπει να συνεχίσουμε για να έχουν κάποιον να ακολουθούν».

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...

Το DNA του πρωταθλητισμού, που είχε αναπτυχθεί μέσα από μεγάλες επιτυχίες, χημεία και τίτλους, δεν υπάρχει πουθενά. Με την έναρξη της σεζόν, όλοι παρακολουθούσαν τους Ουόριορς να «βουλιάζουν» από ήττα σε ήττα με τους Γκριν και Κάρι να βιώνουν κάτι εντελώς καινούργιο για εκείνους και να πρέπει παράλληλα να το διαχειριστούν και να απομονώσουν το αίσθημα απογοήτευσης, αφού όφειλαν να δείξουν τον δρόμο στους νεότερους της ομάδας.

Ακόμα και το γήπεδο είναι καινούργιο...

Μετά από 47 χρόνια στο Όκλαντ και έχοντας πανηγυρίσει κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας τους εκεί, οι Ουόριορς, μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο και φυσικά έπρεπε οι παίκτες να αλλάξουν τις ρουτίνες του και όλα όσα είχαν μάθει και είχαν αγαπήσει. Ο Στιβ Κερ εκθείασε τους έμπειρους άσους του για το «πνεύμα» που δείχνουν, την υπομονή τους, αλλά με την γκρίνια και την κριτική να κάνει την εμφάνιση της, δίχως έλεος, για τους περσινούς φιναλίστ, τα πράγματα ήταν δύσκολα για όλους.

Κάρι, Γκριν, Κερ και Μέιερς προσπαθούσαν να μάθουν νέα ονόματα και πρόσωπα στα αποδυτήρια και να τους κάνουν να νιώσουν άνετα και να μάθουν την πραγματικότητα που ήξεραν και εκείνοι μέχρι τους περσινούς Τελικούς.

Οι παλιοί είχαν μάθει τα πλασαρίσμα τους να είναι ψηλά για τα playoffs και ενώ αρχικά έπρεπε να συνηθίζουν την ιδέα ότι και να μπουν στις κορυφαίες οκτώ ομάδες θα ήταν επιτυχία, ξαφνικά είδαν μια νέα ακόμα πιο σκληρή πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι μετά τις πρώτες ήττες, κανείς δεν πείστηκε ότι μπορεί να ξεγράψει μια ομάδα, με τέτοιο παρελθόν.

Η κριτική μπορεί να ήταν σκληρή, τα λόγια να ξέφευγαν, αλλά μέχρι ένα σημείο. Η πρώτη νίκη της σεζόν ήρθε και φάνηκε και πάλι μια... ιδέα αισιοδοξίας. Ο Γκριν συνέχισε το... βιολί της απογοήτευσης, ο Κάρι έφυγε χοροπηδώντας από το παρκέ μαζί με τον Ράσελ και όλα έδειχναν πιο χαλαρά, αλλά και πιο συνειδητοποιημένα.

Οι Ουόριορς έχουν την τρίτη νεότερη ομάδα στην λίγκα και όλα με αυτό το δεδομένο γίνονται πιο... πραγματικά. Κερασάκι σε μια... στραπατσαρισμένη τούρτα ήρθε και έγινε ο τραυματισμός του Κάρι. Ο Στεφ έσπασε το χέρι του και μαζί «έσπασε» και η πίστη του πιο αισιόδοξου, που είχε μείνει να πιστεύει ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα.

ΛΥΣΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ... ΚΑΤΩ;

Με τους «Splash Brothers» στην λίστα με τους τραυματίες, μένει ο Γκριν να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ήδη το προπονητικό τιμ κάνει τα σχέδια του για να αντεπεξέλθει χωρίς τον Κάρι για τους επόμενους δύο μήνες και τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Η πραγματικότητα λέει ότι οι Ουόριορς πολύ δύσκολα μπορούν να κοιτούν τα playoffs και ίσως από πολύ νωρίς θα έπρεπε να παρθεί η δύσκολη απόφαση να «καεί» η σεζόν. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει εννιά παίκτες κάτω των 23 ετών και θα χρειαστεί να παίξουν πολλά παιχνίδια με δύο εκ των κορυφαίων εκτός.

Το να αρχίσουν να σκέφτονται την επιλογή του tanking άρχισε δειλά δειλά να εμφανίζεται, πριν ο ιδιοκτήτης της ομάδας τονίσει ότι: «είναι ενάντια σε ό,τι εγώ και εμείς υπερασπιζόμαστε. Θα παλέψουμε σαν τρελοί. Θα αναπτύξουμε τους νεαρούς μας. Θα μάθουμε να κερδίζουμε. Δεν γίνεσαι καλύτερος με το να προσπαθείς να χάσεις. Όλος μας ο οργανισμός στηρίζεται στην νίκη. Και θα κερδίσουμε. Ίσως έχουμε κάποιες δυσκολίες στον δρόμο μας. Αλλά ποτέ δεν θα δεχτούμε την ήττα».

Πάντως, τα πάντα είναι δύσκολα για τους Ουόριορς έτσι κι αλλιώς και οι επιλογές του φαίνονται λίγες. Οι ήττες, σε συνδυασμό με τους πιτσιρικάδες και τους τραυματισμούς είναι ένα συνονθύλευμα δύσκολων καταστάσεων που κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια να πει πως θα ξεπεράσουν. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ελαστικότητα στο να διορθώσουν πράγματα στην μέση της σεζόν, αφού το να φέρουν τον Ράσελ τους στοίχισε σε επιλογές και όλα όσα θυσίασαν για τον νεαρό ταλαντούχο παίκτη, που όμως παλεύει να βρει τα πατήματα του και σίγουρα χρειάζεται χρόνο.

Αν τα πράγματα με την απουσία του Κάρι δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα, ίσως ο Κερ να σκεφτεί να αφήσει τον ήδη ταλαιπωρημένο Γκριν εκτός, να ξεκουραστεί και εκείνος και να δώσουν μια νέα προοπτική στους νεαρούς. Θα ήταν σίγουρα τολμηρό, αλλά όπως επισημαίνουν και στα αμερικανικά Μέσα, έτσι κι αλλιώς από το τέλος της περσινής σεζόν οι Ουόριορς έδειχναν να μην έχουν άλλη ενέργεια.

Πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς στο ΝΒΑ ο assistant coach της ομάδας, ο Μπρους Φρέισερ, είχε σχολιάσει: «Δεν παίζω καν, είμαι απλά προπονητής, αλλά μπορώ να νιώσω το σώμα μου να είναι ταλαιπωρημένο και σωματικά και πνευματικά».

Οι Ουόριορς ανέβηκαν έναν «Γολγοθά» τα τελευταία 5 χρόνια και πλήρωσαν πολύ ακριβά την αναρρίχηση για την κορυφή. Έκαναν όλες εκείνες τις αναγκαίες κινήσεις για να φτάσουν στο σημείο που ήθελαν και η επιβράβευση ήταν απίστευτα γλυκιά. Έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα, αλλά τώρα από κάπου στο βάθος ακούγεται ο επίμονος ήχος από το ξυπνητήρι. Ήταν πανέμορφο όσο κράτησε, το έζησαν, το ευχαριστήθηκαν, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν και το βιώνουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο.

Μένει να δούμε αν όταν ξυπνήσουν καταφέρουν να αποκτήσουν μια πραγματικότητα, που θα τους βάλει στον σωστό δρόμο για να ονειρευτούν ξανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα