Παναθηναϊκός: Για 6η φορά ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο!

Παναθηναϊκός: Για 6η φορά ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Για 6η φορά ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο!
Η EuroLeague βρίσκεται ήδη στην 5η αγώνιστική και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από την 3η του ήττα. Αυτή ήταν η 6η φορά που οι «πράσινοι» έχουν αρνητικό πρόσημο και η 5η τα τελευταία 8 χρόνια!

Αν πιστέψουμε τις λαϊκές παροιμίες, τότε δεν θα πρέπει να νιώθουν και πολύ άνετα στον Παναθηναϊκό με το «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» όσον αφορά τα ματς της EuroLeague.

Το γιατί αποτυπώνεται στην κατάταξη της διοργάνωσης αφού οι «πράσινοι» βρέθηκαν αισίως στο 2-3 και μάλιστα έχοντας γνωρίσει ήττες σε ματς που -θεωρητικά πάντα- μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Φυσικά η ήττα στην Χίμκι δεν θα συμπεριλαμβανόταν στη γενική «σούμα» εάν και εφόσον είχαν κάνει το... καθήκον τους στα ματς με Βιλερμπάν (εκτός) και Αρμάνι (εντός). Πλέον άρχισαν να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Συγκεκριμένα αυτή είναι η 6η φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague που μετά την 5η αγωνιστική έχει αρνητικό πρόσημο στο ρεκόρ του! Και το πιο αξιοσημείωτο; Οι πέντε από αυτές αφορούν τα οκτώ τελευταία χρόνια! Βέβαια το χειρότερο ρεκόρ που έχει να επιδείξει στην ίδια χρονική στιγμή σημειώθηκε την σεζόν 2003-2004, όταν το «τριφύλλι» είχε 1-4 (με νίκη στα Πατήσια επί της Φορτιτούντο Μπολόνια και με ήττες από Ζάλγκιρις, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ και Σιένα). Μάλιστα εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν πήγε καν στα playoffs!

Η αμέσως επόμενη φορά που είχε αρνητικό ρεκόρ μετά και την 5η αγωνιστική ήταν την σεζόν 2012-13 (με ήττες από Ρεάλ, Φενέρ, Χίμκι και νίκες κόντρα σε Καντού, Ολίμπια Λιουμπλιάνα) αν και στο τέλος της χρονιάς έχασε για... ένα ματς την πρόκριση στο Final 4.Στο 2-3 και την αμέσως επόμενη σεζόν (με ήττες από Λιέτουβος, Λοκομοτίβ, Μακάμπι και νίκες με Λαμποράλ και Ερυθρό Αστέρα) όπως επίσης και την σεζόν 2015-16 (με ήττες από Λοκομοτίβ, Μπαρτσελόνα, Ζιέλονα Γκόρα και νίκες με Καρσίγιακα και Ζάλγκιρις). Και τις δύο φορές ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και τα playoffs χωρίς ωστόσο να πάρει εισιτήριο για το Final 4.

Η τελευταία φορά που το «τριφύλλι» είχε αρνητικό πρόσημο ήταν πριν από δύο χρόνια έχοντας χάσει από Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Μπασκόνια εκτός έδρας και έχοντας κερδίσει στο ΟΑΚΑ την Μπάμπεργκ και τη Φενέρμπαχτσε. Και πάλι κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της EuroLeague αλλά στα playoffs είχε αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης.