ΠΑΟΚ: Η «μαύρη τρύπα» των… «ασπρόμαυρων»! (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Η «μαύρη τρύπα» των… «ασπρόμαυρων»! (pics)

bet365

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πρέπει να αλλάξουν άμεσα νοοτροπία και αγωνιστική φιλοσοφία. To αρνητικό ρεκόρ των έξι γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και οι ελάχιστες τελικές των αντιπάλων τους.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ακόμα και ένα μικρό παιδί που έχει παρακολουθήσει φετινά παιχνίδια του «Δικεφάλου» αντιλαμβάνεται εύκολα την αιτία του κακού. Κάτι δεν πάει καλά στον ΠΑΟΚ. Τρία, άντε το πολύ τέσσερα, σουτ έκανε ο Άρης προς την εστία του Πασχαλάκη, δύο γκολ «έγραψε» (και πάλι) το ταμπλό! Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτό, μέχρι πότε θα «παίζουν με τη φωτιά» οι πρωταθλητές Ελλάδας;

Ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ότι «υπάρχει πρόβλημα». Ο Πορτογάλος απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στους ποδοσφαιριστές του, αλλά είναι αυτός που θα πρέπει να βρει τη λύση του προβλήματος.

Ο «Δικέφαλος» των 14 γκολ σ’ ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα, έχει δεχθεί στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έξι γκολ, με τις τελικές των αντιπάλων ομάδων, μετά βίας, να φτάνουν τις 21, δηλαδή 1 γκολ ανά 3,5 τελικές, κι όμως να έχουν νικήσει τόσες μα τόσες φορές τον τερματοφύλακα των «ασπρόμαυρων».

Μη βάλουμε και την Ευρώπη, εκεί όπου δέχθηκε 8 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Άρης στην Τούμπα είχε τέσσερις τελικές προς την εστία του και πέτυχε δύο γκολ. Ο Πανιώνιος μια και όμως σκόραρε με τον Τσιλούλη. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετράει μετά βίας δύο αποκρούσεις σε τέσσερα ματς, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Ατρόμητο στην κατηγορία «αποκρούσεις» υπάρχει ένα μεγαλοπρεπέστατο μηδενικό!

Πέρσι για να δεχθούν έξι γκολ οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα Χριστούγεννα, στην προτελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, τώρα ακόμη έχει 30 βαθμούς Κελσίου και είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική.

Στον πρώτο γύρο της περσινής σεζόν ΠΑΟΚ και Πασχαλάκης κράτησαν το μηδέν σε 8 από τα 14 παιχνίδια (το ματς με τον ΠΑΣ είχε γίνει μέσα Γενάρη, μετά από 3 αγωνιστικές του β’ γύρου) και αυτό λέει πολλά.

Ο εκ των αρχηγών του «Δικεφάλου», ο Χοσέ Κρέσπο, που δεν πατάει καλά στο γήπεδο και το κυριότερο δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά των προηγούμενων ετών, υποστήριξε ότι ένας λόγος του προβλήματος, ενδεχομένως, να είναι «ο επιθετικός τρόπος» που πρέπει να παίζει μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. «Κάτι πρέπει να γίνει, σίγουρα χρειάζεται μια αλλαγή πάνω σε αυτό το θέμα των γκολ που δεχόμαστε», εξήγησε ο Ισπανός στόπερ.

Ο Φερέιρα μίλησε για έλλειψη συγκέντρωσης και ατομικά λάθη, όχι για πρόβλημα αμυντικής λειτουργίας. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.

Καταρχήν, όλοι παραδέχονται ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ότι πάει μέσα… γράφει! Και, δεν ξεγράφει!

Όμως, δεν είναι καθόλου εύκολη μια απόφαση για την «ιδιαίτερη» θέση του τερματοφύλακα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κρατήσει τον Ροδρίγο Ρέι κάτω από τα δοκάρια μέχρι και την 13η αγωνιστική πριν βάλει τον Έλληνα γκολκίπερ στη θέση του, αλλά ίσως να είναι και η μοναδική θέση που μπορεί άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγή, με την χρησιμοποίηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Για να είμαστε δίκαιοι ο Πασχαλάκης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τον τρόπο που αναπτύσσεται, παίζει με τρία στόπερ επί της ουσίας, με τον Μάτος να μένει πίσω, παίζει ψηλά γι’ αυτό και έχει δεχθεί δύο γκολ από… γιόμες των αντίπαλων τερματοφυλάκων. Ενα στην Μπρατισλάβα και ένα με τον Άρη! Κι αυτό κάτι δείχνει».

Επίσης, ο Φερνάντο Βαρέλα δεν είναι ο… γνωστός Βαρέλα. Χτες στη φάση του 0-1 δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε μια συρτή σέντρα στη μεγάλη περιοχή του «Δικεφάλου», ενώ χάνει και τον Ιντέγε μέσα απ’ τα μάτια του σε μισό μέτρο απόσταση.

Δείτε παρακάτω την στατιστική απεικόνιση των τεσσάρων αγώνων του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα