Η ανάλυση του Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (pics & vid)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση του Περιστερίου, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο με 3-2.

Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Souper League. Ο πιστοποιημένος αναλυτές- σπουδαστής του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το InstatScout Κώστας Γκέκας, αναλύει τον αγώνα του Περιστερίου, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο με 3-2.

Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ατρόμητος είχε διάταξη 4-2-3-1 σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Κατράνης από την αριστερή πλευρά κινούνταν πιο επιθετικά σε σχέση με το Νάτσο και αυτόματα ο Ρόσα τοποθετούνταν πιο κεντρικά, πλάι στον Χαρίση, σε ρόλο κεντρικού μεσοεπιθετικού. Καχιλά και Μάντσον λειτούργουσαν ως παίχτες ασφάλειας στον άξονα, χωρίς ιδιαίτερες επιθετικές αρμοδιότητες.

Ο ΠΑΟΚ είχε διάταξη 4-4-2 σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Παρατηρούμε ότι ο Μπίσεσβαρ κινούνταν πιο κεντρικά, στο μεσοδιάστημα, δίνοντας το χώρο στον Γιαννούλη ώστε προχωρά σε κινήσεις overlap, σε αντίθεση με τη δεξιά πλευρά όπου ο Λημνιός ήταν ο παίχτης που δημιουργούσε κυρίως το πλάτος, με το Μάτος να εκμεταλλεύεται το χώρο στο δεξιό μεσοδιάστημα για προωθήσεις (underlap). Εκτός των άλλων ο Εσιτί βρίσκονταν πιο κοντά στους 2 κεντρικούς αμυντικούς, σε σχέση με το Μίσιτς που αποτελούσε το σύνδεσμο μεταξύ κέντρου και επίθεσης

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ηταν ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως αποτυπώνεται και από τα στατιστικά. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο είχε μια μικρή υπεροχή σε όλους τους «Key Performance Indexes». Παρατηρούμε πως και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν τις περισσότερες επιθέσεις τους από τη δεξιά πλευρά.

Ο Ατρόμητος είχε μια μικρή υπεροχή στο ποσοστό των στατικών φάσεων που κατέληξαν σε σουτ (3/6, 50% ) , αν και ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κέρδισε το παιχνίδι με γκολ από στατική φάση. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν μία έστω μικρή υπεροχή στο ποσοστό κερδισμένων εναέριων μονομαχιών (22/37, 59% ).

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Ο Βέλλιος που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (291). Ο Χαρίσης ήρθε δεύτερος στην αξιολόγηση με υψηλό ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών ( 9/12 , 75% ), πετυχημένων ντριπλών ( 3/4, 75% ) και πετυχημένων τάκλιν (3/4, 75% ). Από τους υπόλοιπους βλέπουμε πως ο Μάντσον είχε υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων (38/42, 90% ).

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΟΚ

O Mάτος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (298), όντας και ο MVP του παιχνιδιού, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε και ένα τέρμα. Πολύ καλός ήταν και ο Κρέσπο που πέτυχε το νικητήριο γκολ και είχε υψηλό ποσοστό πετυχημένων ενεργειών (55/63, 87% ). Ο Εσιτί ξεχώρισε με υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων (37/40, 93% ).

MVP

Ο Λεό Μάτος έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (298). Ο Βραζιλιάνος μπακ σημείωσε ένα γκολ και είχε υψηλό ποσοστό στις πετυχημένες μεταβιβάσεις (54/60, 90%) και στις πετυχημένες επιθετικές πάσες (30/36,83% ). Μάλιστα είχε πάρα πολλές πετυχημένες ενέργειες (67/77, 87% ).

ΟΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στα τελευταία λεπτά υπήρξαν δύο στατικές φάσεις που παρουσίασαν πολλές ομοιότητες και σκόραρε ο ΠΑΟΚ, αν και στην πρώτη το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Σε αμφότερες είχαμε χτύπημα με ελαφριά καμπύλη της μπάλας από την αριστερή πλευρά με δεξί πόδι (σ.σ. Μίσιτς), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τοποθετήσει 7 παίχτες εντός της αντίπαλης περιοχής,ενώ σημείο εκκίνησης για τους ποδοσφαιριστές του ήταν τα όρια ημικυκλίου και γραμμής της μεγάλης περιοχής.

Και στις δύο ο Ζαμπά κινήθηκε κάθετα στο πρώτο δοκάρι, ο Μάτος αντίστοιχα προς το δεύτερο, ενώ Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Βαρέλα, Σβιντέρσκι και Ακπομ έκαναν κίνηση ελαφρώς διαγώνια προς το σημείο του πέναλτι. Σε αμφότερες αποδέκτες της μπάλας έγιναν οι κεντρικοί αμυντικοί, Βαρέλα και Κρέσπο αντίστοιχα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα