Παράδοση στα θρίλερ και τις ανατροπές! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Παράδοση στα θρίλερ και τις ανατροπές! (vids)

bet365

Πολλές ανατροπές και πολλά θρίλερ έχουν παίξει Ατρόμητος και ΠΑΟΚ! Συνήθως, οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που τέλος έκαναν τη ζημιά, τώρα ήταν οι σειρά των «ασπρόμαυρων» να χαμογελάσουν…

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Για το τι θα συνέβαινε το απόγευμα στο Περιστέρι μας είχαν προϊδεάσει από το πρωί οι πιτσιρικάδες του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα υποδομών, που έγινε το πρωί του Σαββάτου, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Πως;

Οι μικροί του Γκαρσία προηγήθηκαν με 0-2, ο Ατρόμητος ισοφάρισε σε 2-2, ξανά γκολ ο ΠΑΟΚ, ισοφάριση στο 90’ για τους γηπεδούχους και … χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις για τον «Δικέφαλο»! Είπατε, κάτι…

Η πιο περιπετειώδης (και πολυσυζητημένη…) ανατροπή σημειώθηκε από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα, στις 28 Νοεμβρίου 2016. Στο… ιστορικό 3-4 των φιλοξενούμενων, ένα ματς που προκάλεσε το δημόσιο ξέσπασμα του Βλάνταν Ίβιτς και έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ομάδας του.

Σ’ εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 (Ροντρίγκες, Κουλούρης) και 3-1 στο 70’, με γκολ του Μυστακίδη, στο 74ο λεπτό ο Ούμπιδες με εύστοχο πέναλτι μείωσε σε 3-2, για να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου το ματς ήρθε… Τούμπα. Αρχικά, ο Δ. Παπαδόπουλος ισοφάρισε σε 3-3 στο 86’ και στις καθυστερήσεις ο Τόνσο αποτελείωσε τους «ασπρόμαυρους» πετυχαίνοντας το 3-4.

Σ’ εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 (Ροντρίγκες, Κουλούρης) και 3-1 στο 70’, με γκολ του Μυστακίδη, στο 74ο λεπτό ο Ούμπιδες με εύστοχο πέναλτι μείωσε σε 3-2, για να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου το ματς ήρθε… Τούμπα. Αρχικά, ο Δ. Παπαδόπουλος ισοφάρισε σε 3-3 στο 86’ και στις καθυστερήσεις ο Τόνσο αποτελείωσε τους «ασπρόμαυρους» πετυχαίνοντας το 3-4.

ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση στο Περιστέρι, μετά την επιστροφή του Ατρόμητου στη μεγάλη κατηγορία ως... μετεξέλιξη της Χαλκηδόνας, τη σεζόν 2005-06, οι δύο ομάδες αρέσκονται στα ματς-θρίλερ. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη (0-1), αλλά οι Περιστεριώτες απάντησαν με δύο γκολ, ισοφάρισαν με τον Κατεμή και πήραν τη νίκη (2-1) με τον Κορακάκη στο 83ο λεπτό.

Τη σεζόν 2010-11 ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0, με τα γκολ των Λίνο και Ελ Ζαρ προηγήθηκε 1-2, αλλά στο 89ο λεπτό ο Σφακιανάκης του «πήρε την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα» ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Τη μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ την έκαναν οι Περιστεριώτες την επόμενη χρονιά, όχι για το πρωτάθλημα αλλά στα προημιτελικά του κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη βρέθηκαν να χάνουν στο 28' (πέναλτι Λίνο) ωστόσο ακριβώς στο 90' έφεραν το ματς στα ίσα με τον Φυτανίδη και στο... 7ο δευτερόλεπτο (!) της παράτασης έφτασαν στο τελικό 2-1 με τον Μπρίτο.

Εκείνο το γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη σημάδεψε την καριέρα του Παναγιώτη Γλύκου κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του κυπέλλου προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου, που οδήγησαν στην παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα πλέι οφ της περιόδου 2012-13, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με γκολ του Σαλπιγγίδη (61’), αλλά οι γηπεδούχοι αρχικά ισοφάρισαν με τον Ιγκλέσιας (72’) και στο… 90’ πήραν τη νίκη με τον Σουμπίνιο! Στο ματς της Τούμπας ξανά γκολ ο Σαλπιγγίδης, ξανά ανατροπή (1-2) ο Ατρόμητος, με δύο γκολ του Ναπολεόνι, το δεύτερο στις καθυστερήσεις!

Στην αμέσως επόμενη αναμέτρηση τους, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την σεζόν 2013-14, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χαμογελάσει στο τέλος. Ο Ατρόμητος ήταν μπροστά στο σκορ από νωρίς, χάρη στο γκολ του Δ. Παπαδόπουλου, αλλά με κεφαλιά ο Τζαβέλλας ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις. Στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που ανέτρεψαν το σκορ και έφυγαν με τη νίκη (1-2) από το Περιστέρι. Μέσα σε τέσσερα λεπτά (74’-78’) τα γκολ των Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη του χάρισαν τη νίκη.

ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 ο ΠΑΟΚ κέρδισε και πάλι με… περιπετειώδη τρόπο. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που είχε μπει ως αλλαγή στο 60’, ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει (το παρθενικό γκολ του Βούλγαρου σούπερ σταρ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα) σε 1-1 στο 72’ και στα… χασομέρια ο Ρόμπερτ Μακ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Τούντορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα