Τσιτσιπάς: Μια ντουζίνα μαγικές εβδομάδες στο Tour!

Τσιτσιπάς: Μια ντουζίνα μαγικές εβδομάδες στο Tour!

bet365

Τίτλοι, τελικοί, νίκες κόντρα σε θηρία. Δώδεκα εβδομάδες γεμάτες μαγεία για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Είναι πολλά αυτά που έχει πετύχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Tour ειδικά το 2018 και το 2019.

Έχει κερδίσει 3 τίτλους, έχει παίξει σε 7 τελικούς, έχει κερδίσει τον Τζόκοβιτς, τον Ναδάλ και τον Φέντερερ, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και έχει γεμίσει με δολάρια τους λογαριασμούς του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας ... μικρός μάγος του τένις και για 1,5 χρόνο γράφει απλά ιστορία. Ψάξαμε τις 12 μαγικές εβδομάδες του στο Tour. Μια προς μια.

Η σειρά που επιλέξαμε είναι χρονική και όχι με σειρά προτεραιότητας γιατί είναι όλες σημαντικές και χαρακτηριστικές για τον αθλητή και τους Έλληνες υποστηρικτές του.

Ξεκινάμε...

Στο λιμάνι της Σανγκάη

Στη Σανγκάη (9/10-15/10) θα διεξαχθεί το 2017 ένα από τα Masters του Tour. Ο Στέφανος είναι εκεί ως Νο131 της παγκόσμιας κατάταξης και φτάνει έως τους "32".

Σ' αυτή τη φάση χάνει με 2-0 (σε τάι μπρέικ και τα 2 σετ) από τον Τζον Ίσνερ που είναι στο Νο16.

Κάποτε στη Ντόχα

Στις αρχές του 2018 (1/1-6/1) και ο Τσιτσιπάς παίζει στη Ντόχα και στο τουρνουά ATP250. Πραγματοποιεί σπουδαία πορεία, κερδίζει 4 αντιπάλους (μαζί με τα προκριματικά) και φτάνει έως τον προημιτελικό.

Εκεί τον περιμένει ο Ντομινίκ Τιμ που είναι στο Νο5 και δεν του επιτρέπει να συνεχίσει στα ημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο91.

Στον τελικό της Βαρκελώνης

Η πρώτη συμμετοχή του σε τελικό σε μεγάλο τουρνουά έρχεται στις 29 Απριλίου 2018. Είναι στο Barcelona Open (ATP 500) και καταφέρνει να παίξει στον τελικό κόντρα στον μεγάλο Ράφα Ναδάλ από τον οποίο και χάνει με 2-0 σετ.

Για να φτάσει έως εκεί είχε κερδίσει 5 παιχνίδια στο χώμα με σπουδαιότερη νίκη του αυτή κόντρα στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ντομινίκ Τιμ, στον προημιτελικό. Το τουρνουά άρχισε στις 23 και τελείωσε στις 29.4.

Στον 4ο γύρο σε Grand Slam

Από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου 2018 θα διεξαχθεί το 2ο Grand Slam της χρονιάς του Γούιμπλεντον και είναι το 1ο που ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει τα ... δόντια του.

Θα κερδίσει τρεις αντιπάλους και θα παίξει στον 4ο γύρο (16) όπου και θα ηττηθεί από το Νο10 τον Τζον Ίσνερ.

Είναι στο Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αρχίσει το όνομα του να είναι θέμα συζήτησης.

Φιναλίστ στον Καναδά

Το επόμενο ... χτύπημα του είναι "τρομακτικό". Παίζει από τις 6 έως τις 12/8/2028 στο Masters στο Τορόντο και πάει έως τον τελικό όπου και χάνει πάλι από τον Ναδάλ ανήμερα των γενεθλίων. Είναι ο πρώτος τελικός του σε Masters.

Η πορεία του ως εκεί είναι εντυπωσιακή αφού κερδίζει κατά σειρά το Νο8 (Τιμ), το Νο10 (Τζόκοβιτς), το Νο3 (Ζβέρεφ) και το Νο6 (Άντερσον).

Τέσσερις νίκες κόντρα σε παίκτες του top-10. Εξαιρετικά.

Ο πρώτος τίτλος

Την εβδομάδα (15-21/10) ο Έλληνας τενίστας παίζει στο τουρνουά 250 της Στοκχόλμης και κερδίζει τον 1ο τίτλο της καριέρας του.

Πετυχαίνει 4 νίκες και στον τελικό κερδίζει τον Έρνεστς Γκούλμπις.

Της μόδας οι...κούπες

Αν και δεν μετράει στην βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης είναι μια μαγική εβδομάδα για τον Τσιτσιπά και φυσικά θα την συμπεριλάβουμε στο αφιέρωμα.

Είναι το ATP Next Gen Finals (Μιλάνο, 5-10/11) και ο Στέφανος κερδίζει τους πάντες και φυσικά τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό και είναι πρωταθλητής κόσμου για αθλητές κάτω των 21!

Κερδίζοντας το είδωλο του

Το 2019 αρχίζει με μια τεράστια επιτυχία! Φτάνει στον ημιτελικό σε Grand Slam. Μπορεί οι αγώνες στη Μελβούρνη να διαρκούν 2 εβδομάδες (14-27.1) αλλά εκείνος βιώνει την εβδομάδα της ζωής του!

Στους "16" κερδίζει το είδωλο του τον Ρότζερ Φέντερερ! Μπορεί να τον είχε νικήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την Σάκκαρη στο διπλό μικτό στο Περθ αλλά αυτό ήταν μια... σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σ' αυτό που πέτυχε στη Μελβούρνη.

Συνεχίζει κερδίζοντας στους "8" τον Μπαουτίστα Αγκούτ αλλά χάνει στον ημιτελικό από τον Ναδάλ.

Είναι η καλύτερη του παρουσία σε Grand Slam. Όλη η Ελλάδα συζητάει για τον Τσιτσιπά, οι καφετέριες γεμίζουν για να δουν τους αγώνες του με τους "μύθους" και στη Μελβούρνη κυκλοφορεί σουβλάκι με το όνομα του!

Διπλασιάζει τους τίτλους

Στη Μασσαλία και στο τουρνουά 250 της πόλης ο Έλληνας τενίστας κατακτά τον 2ο τίτλο της καριέρας του. Στο διάστημα (18-24/2) κερδίζει τους πάντες έως τον τελικό εκεί νικά και τον Μιχαήλ Κουκούσκιν και γράφει ιστορία.

Φέντερερ 100-Τσιτσιπάς τελικό

Από τις 25/2 έως τις 2/3 παίζει στο Ντουμπάι (ATP500) και είναι ξανά στον τελικό.

Εκεί παίζει για 2η φορά με τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά χάνει. Ο Τσιτσιπάς είναι φιναλίστ αλλά ο Ελβετός κερδίζει τον 100ο τίτλο της καριέρας του.

Ακολουθεί ο τελικός στο διπλό σε Masters στο Miami μαζί με τον Κούλχοφ αλλά δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά και μόνος του.

Τρίτος τίτλος στην Πορτογαλία

Στο Εστορίλ της Πορτογαλίας κατακτά το 3ο τίτλο της καριέρας του.

Από τις 29/4 έως τις 5/5 στις χωμάτινες επιφάνειες του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς δίνει ρέστα και κερδίζοντας στον τελικό τον παλιό Πάμπλο Κουέβας κερδίζει την κούπα.

Κερδίζοντας τον Ναδάλ

Η τελευταία μαγική του εβδομάδα, έως την επόμενη, ήταν αυτή που έζησε στο Masters της Μαδρίτης από τις 6 έως τις 12/5.

Φτάνει σε τελικό και σε ημιτελικό (διπλό).

Κερδίζει στον προημιτελικό το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Υποτάσσει... στον ημιτελικό με 2-1 σετ τον "Βασιλιά" του χώματος, το Νο2 της κατάταξης, τον Ράφα Ναδάλ. Είναι ο νεότερος παίκτης που τον κερδίζει.

Στον τελικό απλά χάνει με 2-0 από το Νο1, τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ο δεύτερος τελικός Masters.

 

Τελευταία Νέα