Ξάνθη: Δεν σκοράρει ούτε με… Ογκουνσότο

Δημήτρης Ρούσσος
Ξάνθη: Δεν σκοράρει ούτε με… Ογκουνσότο

bet365

Η Ξάνθη μετράει τα μισά γκολ της περσινής σεζόν, με τη διαφορά στους βαθμούς να αποτελούν απότοκο μιας δυστοκίας που δεν θα μπορούσε να λύσει ούτε ο… Ογκουνσότο στα καλύτερά του!

Η επική ανακοίνωση της Ξάνθης για το ενδεχόμενο απόκτησης του Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος προφανώς διαπρέπει στο… Survivor είναι από τις κορυφαίες εξωαγωνιστικές στιγμές της φετινής Super League.

Οι Ακρίτες αντιμετωπίζουν με χιούμορ το αγωνιστικό τους πρόβλημα, που εξάλλου φέτος τους έχει κοστίσει πολλούς χαμένους βαθμούς κι αρνητικά αποτελέσματα στη φετινή σεζόν. Μια σεζόν που δεν μοιάζει σε πολλά με την περσινή, όταν έχασαν στο νήμα την έξοδο στα προκριματικά του Europa League.

Το σερί των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς γκολ έφερε αναπόφευκτα βαθμολογική συγκομιδή μόλις 2 βαθμών. Στα 10 δε τελευταία παιχνίδια η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έχει σκοράρει μόλις δυο φορές, προβληματίζοντας τον Σέρβο τεχνικό και κάνοντας τις συγκρίσεις με την περσινή σεζόν αναπόφευκτες.

Ξάνθη: Δεν σκοράρει ούτε με… Ογκουνσότο

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως πέρυσι η Ξάνθη σκόραρε συνολικά 31 φορές σε 30 αγώνες, ενώ φέτος έχει σκοράρει 16 σε 25 παιχνίδια ως τώρα. Η διαφορά είναι εμφανής αναλογικά και εξηγεί τους 29 βαθμούς σε σύγκριση με τους 45, τη 10η θέση σε σύγκριση με την 6η και τους στόχους που έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά από τον Ιανουάριο, ενώ η σεζόν 2017/18 ολοκληρώθηκε με «διπλό» στη Λεωφόρο (1-2) κι ένα μεγάλο «γαμώτο» για την μειονεκτική ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο Έρικ Γέντρισεκ έφτασε πέρυσι στα Πηγάδια και… γοήτευσε σχεδόν εξαρχής, ή τουλάχιστον αφ’ης στιγμής πήρε το «όπλο» του. Με 11 γκολ σε 30 αγώνες, δίχως να χάσει ούτε έναν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλή πορεία της Ξάνθης ως το φινάλε και αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή του επιθετικού παιχνιδιού της, που ήταν σαφώς πιο πλούσιο. Πίσω του στη λίστα των σκόρερ βρέθηκαν βρέθηκαν σε σημαντική απόσταση οι Μπρίτο (4), Κάστρο (3), ενώ οι Μεχία, Λισγάρας, Ντουρίτσκοβιτς, Ντε Λούκας, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Κασάδο συνεισέφεραν συνολικά 12 τέρματα, που μαζί με ένα αυτογκόλ διαμόρφωσαν το τελικό (31). Αυτή ήταν και η 7η καλύτερη επίθεση στη Super League, μαζί με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αν δεν ακούγεται ακριβώς εντυπωσιακή σαν επίδοση, αρκεί μια ματιά στη σεζόν 2018/19 για να πείσει περί του αντιθέτου. Ο Σλοβάκος φορ δεν υστερεί δραματικά, έχοντας ως τώρα 7 γκολ σε 20 παιχνίδια, δηλαδή μετρώντας απουσίες που πέρυσι δεν είχε. Τα ποσοστά ευστοχίας είναι αντίστοιχα, αφού φέτος «πυροβολεί» κάθε 5 τελικές, ενώ πέρυσι το έκανε ανά 5.1. Η διαφορά ωστόσο βρίσκεται στους υπόλοιπους.

Ο Κάστρο μετράει 3 γκολ, όσα και πέρυσι, ενώ ο Μπρίτο μόλις ένα. Οι υπόλοιποι δεν καταφέρνουν κάτι το αξιόλογο. Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης και Αλμέιδα μετρούν από ένα γκολ, συνολικά δηλαδή μόλις 4. Εξάλλου, οι εξτρέμ που ήρθαν ή αποχώρησαν τον Ιανουάριο (Αμορίμ - Κίκε) δεν πανηγύρισαν ποτέ με την ερυθρόλευκη φανέλα από την περσινή σεζόν ως σήμερα.

Κάπως έτσι με συνολικά 16 γκολ η Ξάνθη υπερτερεί μόνο των Λεβαδειακού (14) και Απόλλωνα Σμύρνης (10), ήτοι με βάση αποκλειστικά την επίθεσή της, φέτος… υποβιβάζεται.

ΙΔΙΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ

Ο αριθμός των γκολ δεν εξηγείται εξηγείται κι από τις τελικές της Ξάνθης, που είναι σχεδόν ίδιες με την περσινή χρονιά. Τότε, με 222 προσπάθειες για γκολ, δηλαδή 7,2 ανά αγώνα, όπως καταγράφονται στο site της Super League που θεωρεί τα… πάντα ως τελικές, σκόραρε 31 φορές. Οι αντίστοιχοι αριθμοί φέτος είναι 179 και 16, με 7,4 ανά αγώνα, δηλαδή οριακά περισσότερες, παρότι τελευταία στη λίστα των ομάδων της Super League. Η μπάλα όμως μπαίνει σπανιότερα στο πλεκτό.

Ξάνθη: Δεν σκοράρει ούτε με… Ογκουνσότο

Η σχέση γκολ/τελική έχει πάει από το 0.14 στο 0.09, απεικονίζοντας την αστοχία που χαρακτηρίζει τους παίκτες της Ξάνθης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί ο Γέντρισεκ παίζει σπανιότερα, είτε γιατί ο Ντουρίτσκοβιτς πέρυσι σκόραρε δυο φορές σε 14 προσπάθειες και φέτος τα έχει καταφέρει μια φορά στις 24, είτε διότι ο Μπαριέντος δεν έχει πετύχει δημιουργικά όσα θα έπρεπε ή όσα περίμεναν τον Ιανουάριο όταν τον αποκτούσαν, είτε πολύ απλά γιατί το παιχνίδι του Ράσταβατς δεν άλλαξε, δεν εξελίχθηκε, δεν συνέχισε να προβληματίζει τις αντίπαλες ομάδες, που πλέον είναι «ψυλλιασμένες» αναφορικά με όσα θα αντιμετωπίσουν απέναντι στους Ακρίτες.

Κάπως έτσι εξηγείται και η… ανάγκη για έναν Ογκουνσότο, όπως εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης, που πάντως είναι αμφίβολο αν θα αρκούσε για να κάνει το επιθετικό παιχνίδι της Ξάνθης του Ράσταβατς πιο «νόστιμο». Μένει να φανεί αν έχει να μας δείξει κάτι διαφορετικό στα τελευταία πέντε παιχνίδια, μάλλον αδιάφορα από βαθμολογική και όχι μόνο άποψη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα