ΠΑΟΚ, καν’ το όπως το ’85! (vid)

ΠΑΟΚ, καν’ το όπως το ’85! (vid)

bet365

Ο αήττητος και πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ και το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο 34 χρόνια πίσω για το ιστορικό «διπλό» τίτλου με το γκολ του Ράντε Πάπριτσα.

Η πιο εύκολη απάντηση για έναν σημερινό 45αρη – 50αρη ΠΑΟΚτσή στο ερώτημα «ποια είναι η εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού, που θυμάσαι» είναι αυτή: Το «διπλό» του ‘85 με το γκολ του Ράντε Πάπριτσα. Ο Βόσνιος επιθετικός μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, για εκείνο το γκολ. Ελάχιστοι θυμούνται το περσινό 0-3 με δύο γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και ένα του Εβγέν Σάχοφ, στις 29 Απριλίου 2018, που συνιστά τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης!

Ο «Δικέφαλος» μετράει μόλις επτά «διπλά» (τα δύο «στα χαρτιά») επί των «πράσινων» και η νίκη επί του Παναθηναϊκού, στις 20 Ιανουαρίου του 1985, θεωρήθηκε από πολλούς, για άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα, ως «σταθμός» και ως ένα «σημάδι τίτλου» για τον διψασμένο ΠΑΟΚ.

Πριν το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, οι «ασπρόμαυροι» κατέβαιναν στο ΟΑΚΑ με 24 βαθμούς και στην κορυφή της βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν στους 21 βαθμούς.

«Το ρολόι του Ολυμπιακού Σταδίου… σημάδευε το 80′. Ο Σκαρτάδος σε μια από τις γρήγορες αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ πέρασε την μπάλα αριστερά και πλάγια έξω από την περιοχή στον Βασιλάκο. Ο μικρόσωμος φορ μπορεί να μην διαθέτει την ακτινοβολία του Γιώργου Κούδα, αλλά φτιαγμένος από μεγάλη ποδοσφαιρική «πάστα» κοντρολάρησε άψογα και με το αριστερό πόδι, έβγαλε μια παράλληλη σέντρα σε χαμηλό ύψος με προορισμό τον Πάπριτσα. Ο Γιουγκοσλάβος κυνηγός με κεφαλιά ψαράκι αιφνιδίασε τον Μήνου και έκανε το 0-1 στέφοντας επάξια την ομάδα του πρωταθλήτρια χειμώνα. Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αγώνα», έγραφαν την επομένη οι εφημερίδες.

Μπροστά σε 74.043 θεατές, η κεφαλιά-ψαράκι του Ράντε Πάπριτσα στο 80ο λεπτό έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη, μαζί ένα προβάδισμα πέντε πόντων και τον… αέρα να γκελάρει στη συνέχεια, όπως έγινε καθώς ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες από Άρη (3-0) και Ολυμπιακό (2-1), που έδειχναν ότι μόνο εύκολη δε θα ήταν η πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αυστριακός τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βάλτερ Σκότσικ, παρέμενε προσγειωμένος. «Οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη. Οι παίκτες μου, όμως, την κατέκτησαν δίκαια. Τους συγχαίρω γιατί δουλεύουν σκληρά. Με τη νίκη μας αυτή αποδείξαμε πως δεν είμαστε τυχαία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και τονίζω ότι δεν έχει τελειώσει τίποτε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη μάχη του τίτλου βρίσκονται και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Λάρισα».

Ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ ακολουθούσε κατά πόδας τον «Δικέφαλο» του Βάλτερ Σκότσικ, αλλά μια ήττα των «πράσινων» από τον Εθνικό και κυρίως η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1) στο ΟΑΚΑ κράτησαν ολοζώντανες τις ελπίδες του ΠΑΟΚ, που έφτασε μια αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος να θέλει νίκη ή ισοπαλία (σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός – Πιερικός) απέναντι στον Πανιώνιο για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας. Στην Αθήνα που έβραζε και με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου το 0-0 στη Νέα Σμύρνη έφτανε για τους «ασπρόμαυρους», αφού την ίδια ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να κερδίσουν τον ήδη υποβιβασμένο Πιερικό!

Στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο είχαν βρεθεί 5.000 ΠΑΟΚτσήδες, ενώ την αποστολή υποδέχθηκαν με τιμές ηρώων το ίδιο βράδυ στο αεροδρόμιο της Μίκρας περισσότεροι από 3.000 φίλοι της ομάδας.

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Μήνου, Ταράσης (62' Γεροθόδωρος), Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Θ. Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (73' Κάβουρας), Λιβαθηνός, Μαυρίδης.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Σίγγας, Ιωσηφίδης (83' Σπανοσωτηρόπουλος), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87' Μαλιούφας), Αλαβάντας, Χ. Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα