Η ανάλυση του Ολυμπιακός – ΑΕΚ (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ολυμπιακός – ΑΕΚ (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 4-1.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου,Κωνσταντίνος Κολτσίσας και Γιώργος Δριτσάκης, σε συνεργασία με το InstatScout , αναλύουν το ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 4-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους
ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
*Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε το ματς με 4-4-2. Παρατηρούμε ότι η επιθετική του γραμμή βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την αμυντική του και ότι οι χαφ του βρίσκονται πιο κοντά στους επιθετικούς, παρά στους αμυντικούς τους ποδοσφαιριστές.
*Η ΑΕΚ επίσης άρχισε και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4-4-2. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μεν κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τους, όμως υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ των παικτών της ίδιας γραμμής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στον κεντρικό άξονα.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες δεν παρατηρούνται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις 2ομάδες.
* Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είχαν από τέσσερις τελικές στον στόχο και οι γηπεδούχοι τις μετουσίωσαν όλες σε γκολ. Από τις 10 τελικές που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οκτώ ήταν στο 2ο ημίχρονο.
* Ο Ολυμπιακός κέρδισε σχεδόν τις διπλάσιες δεύτερες μπάλες στο αντίπαλο μισό (27-14 αντίστοιχα).
* Και οι 2 ομάδες επιτέθηκαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου είχαν και τα καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε μία επίθεση από την αριστερή της πλευρά.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
* Ο Φορτούνης έλαβε μακράν την υψηλότερη βαθμολογία (461) και τον ακολούθησε ο Γκιγιέρμε (320).
* Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που ξεχώρισε. Εκτός του ότι σημείωσε δύο γκολ, είχε πολύ ψηλό ποσοστό στις πάσες (91%), από τις οποίες οι 23/25 ήταν στο επιθετικό τρίτο και οι 6/7 στην περιοχή του αντιπάλου. Μάλιστα κέρδισε και 6 δεύτερες μπάλες στο αντίπαλο μισό.
* Ο Γκιγιέρμε ήταν επίσης πολύ σημαντικός για την ομάδα του, έχοντας συνολικό ποσοστό επιτυχημένων ενεργειών 83% (62/75) και ποσοστό 92% στις πάσες (49/53). Μάλιστα οι 33 ήταν επιθετικές και η μία ασίστ.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΕΚ
* Ο Αλεφ έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (269), ενώ ο Τσόσιτς ήταν εκείνος με την μικρότερη (187).
* Ο Γκάλο προσέφερε πολλά στο δημιουργικό σκέλος, καθώς είχε 90% ποσοστό πετυχημένων πασών (52/58), εκ των οποίων οι 39/43 ήταν επιθετικές, ενώ είχε και 20/23 πάσες στο επιθετικό τρίτο.
* Ο Τσόσιτς είχε πολύ χαμηλό ποσοστό στις μονομαχίες, τηρουμένων των αναλογιών για αμυντικό παίκτη (38%).
MVP. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΤΑ ΓΚΟΛ
0-1
Ο Βούκοβιτς κάνει λάθος επιλογή παίκτη.
Τρεις παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν στην αντεπίθεση.
Ο Πόνσε γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά την απόκρουση του Σα και άνοιξε το σκορ.
1-1
Μετά από τη σέντρα του Τοροσίδη, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού είναι μόνοι τους στην γραμμή της περιοχής.
Μετά την απόκρουση του Μπάρκα η μπάλα πάει στον έναν από τους τρεις ελεύθερους παίκτες, τον Φορτούνη, ο οποίος σουτάρει αμαρκάριστος.
Επειτα από την απόκρουση στο σουτ του Φορτούνη, η μπάλα πάει στον άλλο ξεμαρκάριστο παίκτη, τον Ποντένσε ,ο οποίος κάνει ανάποδο ψαλίδι προς την εστία.
Αφού αποκρούστηκε και αυτό το σουτ στα σώματα των αμυνομένων, έρχεται ο τρίτος ελεύθερος παίκτης εκτός περιοχής, ο Καμαρά, και με δυνατό αριστερό σουτ ισοφαρίζει σε 1-1.
2-1
Ο Σιμόες υποδέχθηκε την μπάλα ανάμεσα σε δύο παίκτες του Ολυμπιακού και κάνει το λάθος.
Ο Φορτούνης το εκμεταλλεύτηκε, έγινε κάτοχος και έφτασε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έχοντας διανύσει περίπου 15 μέτρα. Οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων είναι σχετικά μακριά, για τον συγκεκριμένο χώρο ,από εκείνον.
Υπό αυτές τις συνθήκες βρήκε χώρο και σούταρε με το αριστερό για το 2-1 .
3-1
Μετά από τη μεγάλη μεταβίβαση από την άμυνα προς τον Ποντένσε , ο Τσόσιτς πήγε πάνω στον Μπακάκη, χαλώντας την αμυντική ισορροπία της ΑΕΚ και έχοντας μεγάλη απόσταση από τον Οικονόμου.
Επειτα από την καλή υποδοχή της μπάλας από τον Ποντένσε και την είσοδό του στην περιοχή, ο Οικονόμου κάνει κίνηση ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, αφήνοντας όμως αμαρκάριστο τον Χασάν , τον οποίο θα έπρεπε να καλύψει o Γκάλο, που όμως βρίσκεται μακριά.
Ο Χασάν πλάσαρε με μία επαφή και διαμόρφωσε το σκορ στα επίπεδα του 3-1.
4-1
Ο Γκιεγιέρμε κέρδισε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου και με κάθετη μεταβίβαση στον χώρο, βρήκε τον Φορτούνη.
Η άμυνα της ΑΕΚ βρίσκονταν πολύ ψηλά , πάνω από τη γραμμή του κέντρου και ο Φορτούνης ξεκίνησε αμαρκάριστος την κούρσα του.
Συνέχισε, απέφυγε και τον Μπάρκα και πλάσαρε εύστοχα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα