ΝΒΑ All Star Game 2019: Αυτοί είναι οι φετινοί αδικημένοι της γιορτής του μπάσκετ (poll)

Αντωνία Σπανού
ΝΒΑ All Star Game 2019: Αυτοί είναι οι φετινοί αδικημένοι της γιορτής του μπάσκετ (poll)

bet365

Ντόντσιτς και Ρόουζ είναι εκτός All Star Game και με την ανακοίνωση των αναπληρωματικών το gazzetta.gr αναλύει τους φετινούς αδικημένους των επιλογών.

Είναι γεγονός, πλέον, έχουμε βασικούς και αναπληρωματικούς για το φετινό All Star Game. Οι βασικοί είχαν ανακοινωθεί, τώρα έχουμε και τους αναπληρωματικούς και οι ΛεΜπρον και Γιάννης ήδη καταστρώνουν τα σχέδια τους για την τελική μορφή των ομάδων τους στην γιορτή του μπάσκετ. Για ακόμα μια χρονιά πάντως με την ανακοίνωση των παικτών δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και ίσως κάποιες αδικίες που θα απασχολήσουν για τον επόμενο καιρό.

Κάθε χρόνο κάποιοι μένουν παραπονεμένοι και ειδικά εκείνοι που ψηφίζονται από τον κόσμο, αλλά μένουν εκτός από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις. Να θυμίσουμε ότι οι βασικοί ψηφίστηκαν από τον κόσμο, τα μίντια και τους παίκτες, ενώ οι αναπληρωματικοί από τους προπονητές των ομάδων, που δεν μπορούσαν να ψηφίσουν παίκτες των ομάδων τους.

Αναλυτικά εκείνοι που θα μπορούσαν να βρεθούν στο Σάρλοτ στις 17 Φλεβάρη, αλλά τελικά δεν θα είναι εκεί και θα περιμένουν στο μέλλον για μια ευκαιρία να γίνουν ή να... ξαναγίνουν All Stars.

ΔΥΣΗ

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη να ήρθε από την Δύση και τα ονόματα που έκαναν μεγαλύτερη αίσθηση να ήταν εκείνα του Λούκα Ντόντσιτς και Ντέρικ Ρόουζ.

Θα ξεκινήσουμε με τον παίκτη των Τίμπεργουλβς, που ίσως να αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη, που έμεινε εκτός από το φετινό All Star Game.

  • Ντέρικ Ρόουζ

O DRose έφτασε στον πάτο, βυθίστηκε στο σκοτάδι, αλλά βρήκε τον τρόπο να βρει ξανά το… φως στο παιχνίδι του και να ξεχωρίσει. Η φετινή σεζόν του ανήκει δικαιωματικά και πραγματικά είναι άξια θαυμασμού η πορεία του.

Το καλοκαίρι σκέφτηκε μέχρι και να σταματήσει το μπάσκετ, να σταματήσει να παλεύει κόντρα στις δυσκολίες, αλλά απέδειξε ότι όταν κάποιος μένει και επιμένει μόνο νικητής μπορεί να βγει. Ο Ρόουζ έρχεται από τον πάγκο των Λύκων και κάνει πραγματικά εξαιρετική σεζόν, θυμίζοντας σε όλους εκείνον τον παίκτη που είχε εντυπωσιάσει όλο τον μπασκετικό πλανήτη. Ο κόσμος τον στήριξε με την ψήφο του, ήθελε να τον δει στο All Star Game, αλλά κανείς άλλος δεν το έκανε. Με 18.6 πόντους και 4.7 ασίστ δεν μπόρεσε να είναι ούτε στους αναπληρωματικούς και σίγουρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φετινές αδικίες.

  • ΝτεΜαρ Ντερόζαν

Το καλοκαίρι έγινε σήριαλ η ανταλλαγή του με τον Λέοναρντ, αλλά πλέον βρίσκεται στο Σαν Αντόνιο και εκεί... βγάζει το ψωμί του. Οι Σπερς δεν τα πηγαίνουν άσχημα και σίγουρα ο ΝτεΡόζαν ανήκει στους αδικημένους αυτού του All Star Game. Μετρά κατά μέσο όρο 21.4 πόντους, 6.2 ασίστ και 6.3 ριμπάουντ, αλλά φαίνεται πως όλα αυτά δεν είναι ικανά για να τους φέρουν μια θέση. Ο Πόποβιτς τον στηρίζει και θα πρέπει και εκείνος να περιμένει την σειρά του μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

  • Λούκα Ντόντσιτς

Επόμενος που στηρίχθηκε από τον κόσμο, αλλά όχι από τους υπόλοιπους είναι ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς. Ο ρούκι των Μάβερικς κουβαλάει μόνος τους την ομάδα του, παίζει τρομερά, αλλά θα πρέπει να περιμένει για να βρεθεί στο All Star Game. Ο Λούκα στηρίχθηκε εντυπωσιακά από τον κόσμο, κυρίως της Ευρώπης, αλλά μάλλον οι υπόλοιποι έκριναν ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να ζήσει την εμπειρία.

  • Ρούντι Γκομπέρ

Αδικημένος μπορεί να αισθάνεται ο αστέρας των Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ. Ο Γάλλος μετρά φέτος 15 πόντους, 12.8 ριμπάουντ και 2.2 μπλοκ ανά παιχνίδι και η ομάδα του έχει καταφέρει να παραμένει στις θέσεις της 8άδας. Ο Γκομπέρ δεν χώρεσε στο φετινό All Star και εκείνος με την σειρά του θα περιμένει να έχει μια νέα ευκαιρία.

  • Τομπάϊας Χάρις

Ακόμα ένας που προστίθεται στην λίστα είναι ο Τομπάϊας Χάρις, ο παίκτης των Κλίπερς, που είναι βασικός λόγος της 8ης θέσης που έχει η ομάδα του στην βαθμολογία. Ο Χάρις κάνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και με 21.7 πόντους και 7.9 ριμπάουντ ίσως θα περίμενε ότι θα έβρισκε μια θέση στους αναπληρωματικούς της Δύσης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Χάρις μπαίνει στην λίστα των αδικημένων.

  • Μίτσελ, Κούζμα, Μάρεϊ

Για να κλείσουμε το κεφάλαιο της δυτικής Περιφέρειας οι νεότεροι Μίτσελ, Κούζμα και Τζαμάλ Μάρεϊ ίσως να είχαν ονειρευτεί και εκείνοι με την σειρά τους μια θέση στο φετινό All Star Game. Κυρίως ο Μίτσελ που είναι βασικός παράγοντας των Τζαζ με 22.5 πόντους και 3.9 ασίστ θα περίμενε ότι οι εξαιρετικές του εμφανίσεις θα μπορούσαν να εκτιμηθούν. Θα πρέπει να κάνει υπομονή και εκείνος και να περιμένει μαζί με τον Κούζμα, που μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες δίπλα στον ΛεΜπρον και τον Μάρεϊ για να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μελλοντικό All Star Game.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην Ανατολή υπάρχει πάντα η εκκρεμότητα του τραυματία Ολαντίπο, που χάνει όλη την χρονιά και όπως όλα δείχνουν έναν από τους παρακάτω... αδικημένους θα σταματήσει να είναι. Ο Άνταμ Σίλβερ θα πρέπει να επιλέξει έναν αντικαταστάτη και μένει να δούμε ποιος τελικά θα είναι. Πάντως και από εδώ υπάρχουν παίκτες που θα άξιζαν να είναι στο All Star Game και τελικά δεν... χώρεσαν.

  • ΝτιΆντζελο Ράσελ

O νεαρός παίκτης των Νετς είναι ακόμα ένας που κάνει τρομερή σεζόν, αλλά δεν είδε το όνομα του σε εκείνους που θα βρεθούν στο Σάρλοτ. Η ομάδα του Μπρούκλιν βρίσκετα στις θέσεις των playoffs και βασικός λόγος είναι η απόδοση του Ράσελ. Μετρά κατά μέσο όρο 19.6 πόντους, 6.4 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ δείχνοντας ότι είναι ικανός να ηγηθεί της ομάδας του και να την οδηγήσει σε μια υπέρβαση. Πάντως πιθανότατα αυτός θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Βίκτορ Ολαντίπο.

  • Τζίμι Μπάτλερ

Απασχόλησε τα Μέσα με όλα αυτά που έχουν γίνει φέτος, αυτό πάντως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, γεννημένος νικητής. Έφυγε από τους Τίμπεργουλβς, μετά από πολλά επεισόδια και πλέον βρίσκεται στους Σίξερς για να προσπαθήσει μαζί με τους ταλαντούχους συμπαίκτες του να γράψουν ιστορία. Κατά μέσο όρο μετρά 19.3 πόντους, 3.8 ασίστ και 5 ριμπάουντ και θα ήθελε πάρα πολύ αυτοί οι αριθμοί να τον έστελναν σε μια εκ ομάδων του ΛεΜπρον ή του Γιάννη. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει φέτος και θα πρέπει να κάνει υπομονή

  • Ζακ Λαβίν

Στην λίστα μπορεί να μπει και ο Ζακ ΛαΒιν όχι φυσικά για την πορεία των Μπουλς, που δεν είναι καθόλου καλή, αλλά για τα ατομικά του νούμερα που είναι και εκείνου εξαιρετικά. «Παλεύει» και εκείνος μόνος του, έχει μια εξαιρετική σεζόν με 22.9 πόντους, 4.2 ασίστ και 4.4 ριμπάουντ. Προφανώς αυτά μόνο δεν φτάνουν και ο ΛαΒιν θα πρέπει να περιμένει να έχει την ευκαιρία κάποια άλλη χρονιά και όχι την φετινή.

  • Ντουέιν Ουέιντ

Η λίστα ολοκληρώνεται με έναν εκ των κορυφαίων, που φέτος διανύει την τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Ουέιντ ψηφίστηκε από τον κόσμο να βρίσκεται στο Σάρλοτ, αλλά δεν του έδωσαν την ευκαιρία να το χαρεί για τελευταία φορά και τελικά δεν θα είναι. Κυρίως για συναισθηματικούς λόγους θα ήταν εξαιρετικό να τον δούμε εκεί, αλλά το συναίσθημα δεν είναι το βασικό συστατικό της λίγκας του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα