Η ανάλυση του Ξάνθη – Ατρόμητος (pics, vid)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ξάνθη – Ατρόμητος (pics, vid)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο, το ματς της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τους αγώνες της Super League. Oι πιστοποιημένοι αναλυτές και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Γιάννης Φράγκος και Κώστας Γκίκας, σε συνεργασία με το InstatScout, αναλύουν το ματς ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο, όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν 2-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
*Η Ξάνθη παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και στο πρώτο ημίχρονο είχε ψηλά τους δύο πλάγιους μπακ της Κασάδο, Μπαξεβανίδη, κυρίως τον δεύτερο. Στο δεύτερο μισό εμφανίστηκε με ακόμη καλύτερες αποστάσεις, ενώ μετά το 80' και την αλλαγή Μπαριέντος-Χατζητερζόγλου, η διάταξή της άλλαξε σε 3-4-3.
* Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 4-3-3 και έναν «κόφτη», τον Χατζηισαϊα, αν και μετά το γκολ φάνηκε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και οι παίκτες του σε επίθεση και κέντρο βρίσκονταν στην ίδια ευθεία. Στο δεύτερο μισό και μετά την αλλαγή του Γιαννούλη με τον Ενσικουλού, άλλαξε τη διάταξή του σε 3-5-2.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Είναι εμφανές πως η Ξάνθη κυριάρχησε στο ματς μέχρι το 75' και μόνο τότε ο Ατρόμητος άλλαξε τα εις βάρος του δεδομένα. Οπως σε επίπεδο κατοχής μπάλας.
* Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ατρόμητος παρότι είχε στο 2ο ημίχρονο περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, καθώς η Ξάνθη είχε κλείσει τους χώρους.
* Μεταξύ των δύο ομάδων υπήρξε μεγάλη διαφορά στις πάσες-κλειδιά (Key passes), καθώς η Ξάνθη είχε 15/17 (85%) και ο Ατρόμητος μόλις 4/8 (50%). Οι γηπεδούχοι με ανάλογο τρόπο σημείωσαν το πρώτο τους γκολ και δημιούργησαν τη φάση του πέναλτι για το δεύτερο.
* Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί από την αριστερή τους πλευρά, καθώς δεν ολοκλήρωσαν κάποια από τις 23 επιθέσεις που επιχείρησαν.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΞΑΝΘΗΣ
*Ο Τζουρίσκοβιτς έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (299) και μάλιστα είχε το απόλυτο (2χ2) σε on target τελικές. Ο Σέρβος χαφ μάλιστα είχε και τις περισσότερες πετυχημένες ντρίμπλες (5/8, 63%), ενώ ακόμη ένα στατιστικό που αποτυπώνει την επίδρασή του στο παιχνίδι ήταν οι πάσες ου μέσα στην αντίπαλη περιοχή (passes in the box), όπου κατέγραψε 7/11 (63,6%).
* Οι δύο πλάγιοι μπακ Κασάδο και Μπαξεβανίδης είχε το υψηλότερο ποσοστό στις επιτυχημένες επιθετικές πάσες για την ομάδα τους (35/45-32/43 αντίστοιχα), κάτι που αποτυπώθηκε στους πίνακες αλλά και στο γήπεδο, καθώς βοήθησαν την ομάδα τους να διατηρεί την κατοχή στο μισό γήπεδο του αντιπάλου της.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ
* Ο Μπρούνο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (235).
* Ο Χατζηισαϊας προσέφερε πάρα πολλά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε 12/18 κερδισμένες μονομαχίες (67%) και πιο συγκεκριμένα 8/12 (67%) μονομαχίες που έγιναν στο έδαφος και όχι εναέριες.
* Οι δύο μπακ του Ατρόμητου, Κιβρακίδης και Σάκιτς, είχαν μεν καλά ποσοστά στις μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, 8/14 και 10/12 αντίστοιχα, όμως δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.
MVP
Πίτερ Τζουρίσκοβιτς
ΤΑ ΓΚΟΛ
0-1: Ο Μάντσον «κέρδισε» τη μονομαχία και έκανε την μεταβίβαση στον Βασιλακάκη που έκανε την κάθετη κίνηση. Ο Κουλούρης ξεμαρκαρίστηκε έξυπνα από τον αντίπαλο αμυντικό όταν και έπεσε πάνω του και στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε σε κενή εστία.
1-1: Ο αριστερός μπακ Κασάδο ανέβηκε στη γραμμή και ταυτόχρονα ο αριστερός εξτρέμ Μπαρτιέντος έκανε αντίθετη κίνηση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κάστρο έκανε κίνηση στο 1ο δοκάρι, ο Τζουρίσκοβιτς στο 2ο και ο τελευταίος σκόραρε.
2-1: Το πέναλτι καταλογίστηκε σε γρήγορη εκτέλεση του πλαγίου άουτ και αργή επιστροφή του στόπερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα