Οι κανόνες του Ωνάση στην πορεία του Τσιτσιπά!

Αντώνης Πατσούρας
Οι κανόνες του Ωνάση στην πορεία του Τσιτσιπά!

bet365

Οι κανόνες του Έλληνα κροίσου που γεννήθηκε σαν σήμερα (20/1) το 1906 ταιριάζουν... γάντι στον Τσιτσιπά.

20 Ιανουαρίου 1906. Την ημέρα αυτή γεννήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο οποίος έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κροίσους στον κόσμο και από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες στην υφήλιο. Μια ημέρα σαν σήμερα.

20 Ιανουαρίου 2019. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open. Ο Έλληνας είναι το πρόσωπο της ημέρας στον κόσμο του τένις αφού.... εκθρόνισε τον "βασιλιά" των 20 Grand Slam.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Για έναν επιτυχημένο άνθρωπο η συνταγή της επιτυχίας έχει συστατικά, την δουλειά, το μυαλό, το ταλέντο και φυσικά την τύχη.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης τα είχε όλα αυτά. Ήταν ένας δαιμόνιος Έλληνας που κατάφερε να εισέλθει στην παγκόσμια οικονομική ελίτ και να ...κουμαντάρει τον κόσμο. Ο Σμυρνιός δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και δημιούργησε και την Ολυμπιακή Αεροπορία η οποία ήταν ο συνδετικός κρίκος της χώρας με κάθε ήπειρο!

Ο Τσιτσιπάς δεν ίδρυσε κάποια εταιρεία αλλά έχει καταφέρει με την τελευταία του επιτυχία όλη την υφήλιο να μιλάει για την Ελλάδα. Ο Έλληνας κροίσος άφησε πίσω του τον μύθο του αλλά και κάποια... λόγια γεμάτα σοφία τα οποία είναι συνταγή επιτυχίας!

Κάποιοι από τους ... κανόνες του ταιριάζουν γάντι με την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά ενός αθλητή που ξεκινά με πάθος για να κατακτήσει τον κόσμο.

Νο1 :«Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες»

Για να πετύχεις πρέπει να ξεπεράσεις τα όρια σου και να ... ξεφύγεις από τους κανόνες. Αλήθεια πόσοι έδιναν σημαντικές ελπίδες στον Τσιτσιπά στο παιχνίδι με τον Φέντερερ; Ο Ωνάσης είχε δηλώσει ότι "ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες" και ο Τσιτσιπάς αν και σεβάστηκε τους κανόνες του παιχνιδιού έδειξε με τον τρόπο του πως δεν είναι κανόνας να κερδίζει πάντα το φαβορί. Έτσι προχωράει ο κόσμος... Όταν το Νο15 κερδίζει το Νο3 και όταν ο κάτοχος 20 Grand Slam χάνει από έναν νεαρό 20χρόνο.

Νο2 :«Δεν έχω φίλους, δεν έχω εχθρούς.Μόνο ανταγωνιστές»

Ο Τσιτσιπάς είχε και έχει ως είδωλο τον Φέντερερ. Τρέφει απεριόριστο σεβασμό γι' αυτόν αλλά μέσα στη Rod Laver Arena έπρεπε να παίξει για να κερδίσει. Όταν ξεκινάει ο αγώνας δεν έχει φίλους, δεν έχει εχθρούς. Έχει μόνο ανταγωνιστές. Αυτό είχε πει κάποτε ο Ωνάσης,αυτό εφαρμόζει ο Τσιτσιπάς ακόμη και με το είδωλο του.

No3:«Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα»

Όραμα. Εάν έχεις όραμα προχωράς. Ο Τσιτσιπάς έχει ξεκινήσει να κάνει μεγάλα πράγματα. Kερδίζει τουρνουά, νικά τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς. Kάνει μεγάλες σκέψεις. Θέλει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Λέει μεγάλα λόγια όπως αυτά που είπε μετά τη νίκη επί του Φέντερερ, ότι θέλει να κατακτήσει το Australian Open.

Νο4: «Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός»

Ο κανόνας αυτός ταιριάζει στον νεαρό Τσιτσιπά! Στο παιχνίδι με τον Φέντερερ ήταν απίστευτα σοβαρός και ώριμος. Στα 20 του χρόνια. Γι' αυτό και τον κέρδισε. Εκτός κορτ είναι...τρελός λόγω ηλικίας. Την βρίσκει να φτιάχνει video για τα ταξίδια του, για τους φίλους του, για τον κόσμο. Έχει την κάμερα του, μαζεύει το υλικό και το μοντάρει ο ίδιος. Έχει και το drone του με το οποίο "ταξιδεύει" όλο τον κόσμο στις γειτονιές της πόλης του, της Βουλιαγμένης. Αυτές είναι οι... τρέλες του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα