Αρνητικό ρεκόρ 13 χρόνων στα αμυντικά ριμπάουντ!

Αρνητικό ρεκόρ 13 χρόνων στα αμυντικά ριμπάουντ!

Γιώργος Κούβαρης
Αρνητικό ρεκόρ 13 χρόνων στα αμυντικά ριμπάουντ!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να μαζέψει μόλις 11 αμυντικά ριμπάουντ στη Βαρκελώνη και να ισοφαρίσει την χειρότερή του επίδοση από την σεζόν 2005-06!

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη ρακέτα είναι δεδομένο. Και αργά ή γρήγορα θα αποτυπωνόταν με τον πλέον εμφατικό τρόπο και στη στατιστική η οποία ήταν... αδιάψευστος μάρτυρας για τα όσα συνέβησαν στο «Palau Blaugrana». Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα των «πρασίνων» στο συγκεκριμένο ματς και όπως αποδείχθηκε εκ των ύστερων ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν να «αποδράσουν» με ένα υψίστης σημασίας (ψυχολογικής και βαθμολογικής) «διπλό».

Συνολικά οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο «μάζεψαν» μόλις 11 αμυντικά ριμπάουντ, τα λιγότερα όχι μόνο φέτος, αλλά και τα λιγότερα στην ιστορία του Παναθηναϊκού με το νέο format της EuroLeague! Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ουδέποτε τελείωσε κάποιο παιχνίδι με τόσο λίγα ριμπάουντ. Οι χειρότερες επιδόσεις του στο διάστημα που η διοργάνωση έχει πάρει αυτήν την μορφή, ήταν τα 15 αμυντικά ριμπάουντ στο περσινό ματς με την Μπάμπεργκ όπου ηττήθηκε στην Γερμανία με 95-74, αριθμό που είχε και στην φετινή αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε (69-81 οι Τούρκοι) στο κλειστό του ΟΑΚΑ!

Συγκεκριμένα το «τριφύλλι» πρέπει να γυρίσει τον χρόνο 13 χρόνια πίσω για να βρει παιχνίδι με μόλις 11 αμυντικά ριμπάουντ. Η τελευταία φορά που είχε την εν λόγω επίδοση σε ματς της EuroLeague ήταν για την σεζόν 2005-06 και πιο δη σε εντός έδρας ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης (87-71 οι «πράσινοι). Σε εκείνη τη χρονιά είχε σημειώσει δύο φορές την... δεύτερη χειρότερη επίδοση στα αμυντικά ριμπάουντ με 12 στις αναμετρήσεις με Παρτίζαν στο Βελιγράδι (93-94 ο Παναθηναϊκός) και Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ (93-95 οι Ισπανοί).

Η πρώτη φορά που είχε ο Παναθηναϊκός 11 ριμπάουντ σε ένα ματς ήταν για την πρεμιέρα της σεζόν 2003-04 στο κλειστό του Σπόρτιγκ κόντρα στην Ζάλγκιρις (80-74) του... Αρβίντας Σαμπόνις. Την ίδια σεζόν είχε από 12 αμυντικά ριμπάουντ σε άλλες δύο αναμετρήσεις και δη κόντρα σε Μάλαγα τόσο εντός (91-67 ο Παναθηναϊκός), όσο και εκτός έδρας (83-78 η Ουνικάχα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.