Πρίγιοβιτς: Επιτέλους, ένα (ελληνικό) «χατ τρικ»!

Πρίγιοβιτς: Επιτέλους, ένα (ελληνικό) «χατ τρικ»!

Σταύρος Σουντουλίδης
Πρίγιοβιτς: Επιτέλους, ένα (ελληνικό) «χατ τρικ»!

bet365

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έφτασε τα 55 γκολ σε 86 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, χάρη στο πρώτο του «χατ τρικ» στην Ελλάδα, κλείνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 2018.

Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν βλέποντας τον Σέρβο επιθετικό στο ξεκίνημα του β’ μέρους να περνάει στον (κάκιστο) αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στα Σπάτα αντικαθιστώντας τον Τσούμπα Άκπομ. Το σκορ ήταν, ήδη, 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και ο Αήττητος δεν έδειχνε ότι μπορεί να τον απειλήσει.

Την εξήγηση την έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αν και δεν το είπε έτσι ευθέως παραδέχθηκε πως Σέρβος θέλει να παίζει και να σκοράρει ακόμη και στα… οικογενειακά «διπλά». «Εχει νοοτροπία νικητή, θέλει να παίζει ο Αλεξάνταρ», είπε ο Ρουμάνος που είδε τον Πρίγιοβιτς να φτάνει στο πρώτο ελληνικό «χατ τρικ» του.

Κι όλα αυτά μέσα σε μόλις 22 λεπτά (63’-85’) χάνοντας άλλα δύο-τρία «τετ α τετ», κατορθώνοντας να τοποθετήσει το όνομά του σε μια ξεχωριστή λίστα των top-5 σκόρερ του κόσμου!

Εγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ που μπαίνει ως αλλαγή και πετυχαίνει «χατ τρικ»! Στο τέλος, μάλιστα, είδε να τον περικυκλώνεται από δεκάδες μικρά παιδιά για ένα αυτόγραφο ή μια selfie φωτογραφία…

Πάντως, δεν ήταν το πρώτο «χατ τρικ» της καριέρας του Σέρβου επιθετικού, που στην Ελλάδα το είχε πλησιάσει άλλες έντεκα φορές, ωστόσο έμεινε στα δύο γκολ, με πιο πρόσφατα τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2-0) και Άρης – ΠΑΟΚ (1-2).

Το παρθενικό «χατ τρικ» του το είχε πετύχει το καλοκαίρι του 2013 για την «Allsvenskan» της Σουηδίας, όπου είχε βρεθεί σε ηλικία 23 ετών. Πώς είχε προκύψει η Τζουργκάρντεν και η Σουηδία; Εκεί τον είχε πάρει μαζί του, ο προπονητής που είχε στην Τρόμσο, ο Περ-Ματίας Χέγκμο.

Φρόντισε και έκανε… σεφτέ με «χατ τρικ», στο 3-2 επί της Νόρκεπινγκ (22/8/2013), ενώ είχε προηγηθεί η απώλεια 12 κιλών, με τη βοήθεια της συζύγου του μέσα σε τρεις μήνες. Επειδή ο Τύπος (και) στη Σουηδία επικεντρώνεται σε τέτοια ιντριγκαδόρικα θέματα, αυτό ήταν που απασχόλησε περισσότερο την επομένη της εντυπωσιακής, αν μη τι άλλο, πρεμιέρας του Αλεξάνταρ στην «Allsvenskan»...

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι από τα 130 γκολ που έχει πετύχει με τις 12 διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες της καριέρας του, τα 55 εξ αυτών τα σημείωσε με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή το 42% των τερμάτων μιας ολόκληρης καριέρας έχουν σημειωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια φθάνοντας να είναι, πλέον, ο 17ος σκόρερ στην ιστορία του «Δικεφάλου».

Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στις 26 Ιανουαρίου του 2017 (ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 4-1 και το τελευταίο (μέχρι τα επόμενα…) στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 (Αήττητος Σπάτων – ΠΑΟΚ 0-6).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα