Φώτης Ιωαννίδης: Σκόρερ από... κούνια! (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Φώτης Ιωαννίδης: Σκόρερ από... κούνια! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ποδοσφαιρική ιστορία του 18χρόνου επιθετικού του Λεβαδειακού που σκόραρε στη Super League απέναντι στον Πανιώνιο.

«Τελικός» στο Άνφιλντ. Λίβερπουλ και Νάπολι παίζουν στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Δεν θυμάται τον πατέρα του να παίζει ποδόσφαιρο αλλά έμαθε από εκείνον να το αγαπά. Όταν ο Βασίλης Ιωαννίδης κρεμούσε... τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Φώτης Ιωαννίδης έβλεπε το πρώτο φως της ζωής. Το έτος 2000 (10.1).

Ο Βασίλης Ιωαννίδης μετά από μια σπουδαία καριέρα με κυριότερους σταθμούς τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο αποφασίζει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και να φτιάξει την δική του Ακαδημία. Λίγα χρόνια μετά από εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαοιρο ο μικρός του υιός, ο Φώτης.

Ήταν 4 ετών και μεγάλωσε με μια μπάλα στα πόδια. Πριν κλείσει τα 10 του χρόνια ο μπαμπάς Βασίλης τον πήγε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού για να μάθει ποδόσφαιρο και να σταδιοδρομήσει. Τον μικρό Φώτη τον είχαν δει οι σκάουτερ του Ολυμπιακού σε κάποιο φιλικό παιχνίδι και τον ζήτησαν...Ήρθε από την Χαλκίδα στον Πειραιά.

(Στη μεσαία σειρά, ο δεύτερος από αριστερά)

Στα πρώτα χρόνια έπαιζε ως αμυντικός χαφ αλλά σύντομα ξεκίνησε ως σέντερ φορ. Στον Ολυμπιακό έμαθε ποδοσφαιρικά... γράμματα αλλά το 2014 έφυγε από την ομάδα αφού υπήρξε διαφωνία της οικογένειας με τους τότε υπεύθυνους της Ακαδημίας.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν ο Λεβαδειακός. Τον είδε σε αγώνα της Μικτής ο προπονητής της Ακαδημίας του Λεβαδειακού Ηλίας Λιόντος και τον πήρε στους Βοιωτούς. Ξεκίνησε να παίζει στην Κ-17 του συλλόγου στη Super League και με σκληρή δουλειά προχώρησε. Ο πατέρας του πάντα του έλεγε να είναι ταπεινός ως άνθρωπος αλλά να βγάζει χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεχώριζε με την φανέλα του Λεβαδειακού και σύντομα μεταπήδησε στην ομάδα Νέων. Στις αρχές της περιόδου παίζει φιλικό παιχνίδι με την πρωταθλήτρια ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Ρέντη, σκοράρει, ο Λεβαδειακός κερδίζει με 1-2. Το ματς διεξήχθη στις 19/8/2017 και στις 24/8/2017 η ομάδα της Βοιωτίας ανακοινώνει ότι ο 17χρόνος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στις 26 Νοεμβρίου 2017 ο Ανιγκό τον περνάει ως αλλαγή στον αγώνα της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης. Την περίοδο 2017-18 παίζει σε 5 αγώνες στη Super League και σε 4 στο Κύπελλο. Το όνομα του αρχίζουν να το κουβεντιάζουν στα δημοσιογραφικά και στα μαναντζερικά "πηγαδάκια".

Ο Ανιγκό του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Μάντζιος τον πίστεψε πολύ και τον ...καθιέρωσε! Παίζει βασικός στο "Γ. Καραϊσκάκης" στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ενώ σκοράρει στο Κύπελλο στις 30/10 κόντρα στον Άρη Αβατού.

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου παίρνει φανέλα βασικού στον αγώνα της Super League με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και σκοράρει. Είναι το πρώτο του γκολ στη Super League απέναντι στην ομάδα του πρώην προπονητή του, Άκη Μάντζιου, και είναι ο 2ος νεότερος σκόρερ του Λεβαδειακού στην κατηγορία. Σκοράρει σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 30 ημερών ενώ ο πρώτος ο Λουκάς Γκαλαμέλος είχε πετύχει γκολ στις 5/3/1995 στο ματς με την Καβάλα και σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 8 ημερών. Φέτος μετράει ήδη 8 συμμετοχές στη Super League.

Ο Φώτης με 1.86μ ύψος, είναι βασικός στην εθνική ομάδα Νέων του Γιάννη Γκούμα και μάλιστα στον επίσημο αγώνα με την Ρουμανία σημειώνει 2 γκολ και έχει μια ασίστ! Ακούει πάντα τον πατέρα του και λατρεύει τον Ρονάλντο το "Φαινόμενο" που είναι το πρότυπο του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα