Η ανάλυση του Αρης – Παναθηναϊκός (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρης – Παναθηναϊκός (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, όπου Αρης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το InstatScout Γιώργος Μάντζιαρης και Σταύρος Φαλιάγκας, αναλύουν την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου Αρης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
* Ο Αρης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2 και την τελείωσε με 3-4-3. Παρατηρούμε ότι o Μενέντεζ ανέβαινε αρκετά ψηλά στην αριστερή του πλευρά, σε σχέση με τον Κωνσταντινίδη από τα δεξιά, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις από την πλευρά του. Επίσης οι Μπρούνο Γκάμα και Γκαρσία συνέκλιναν στον άξονα και δεν έμεναν στα άκρα.
* Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 3-4-3 και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3-5-1. Παρατηρούμε ότι και οι δύο πλάγιοι μπακ (Ινσούα, Γιόχανσον) ανέβαιναν αρκετά αφού στο πρώτο ημίχρονο είχαν αναλάβει όλη την πλευρά και δημιουργούσαν αρκετές επιθέσεις. Βλέπουμε επίσης ότι ο Πούγγουρας παρότι στο αρχικό σχήμα εμφανίζεται ως δεξιός στόπερ στην τριάδα, κατά μέσο όρο κινήθηκε στα πλάγια, αφού μετά το 30' πήρε τη θέση του Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνας.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
* Ο Παναθηναϊκός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας, με μόνη εξαίρεση το πρώτο τέταρτο.
* Παρατηρούμε ότι ο Αρης δεν κρατούσε πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια του, αφού οι περισσότερες επιθέσεις του ήταν μικρής διάρκειας, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκό που είχαν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.(Οι γηπεδούχοι είχαν 10 μεγαλύτερες των 20 δευτερολέπτων, έναντι 45 των φιλοξενουμένων),
* Στις μονομαχίες βλέπουμε ότι καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν υπερτέρησε.
* Αντίθετα υπήρξε μεγάλη διαφορά στις πάσες των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν τις τριπλάσιες από τον Άρη (649 έναντι 277) και μάλιστα σε εκείνες των «πράσινων» παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ακρίβεια.(89% έναντι 77%).
* Μεγάλη διαφορά εντοπίζουμε στην ακρίβεια των μακρινών μεταβιβάσεων, όπου ο Αρης είχε ποσοστό επιτυχίας 53%, έναντι 83% του Παναθηναϊκού.
* Οι «πράσινοι» πέρασαν και περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο (125 έναντι 63).
* Οπως είδαμε και στη διαφάνεια με τους σχηματισμούς, ο Μενάντεζ προωθούνταν πιο συχνά από τον Κωνσταντινίδη και για το λόγο αυτό η ομάδα του Αρη είχε περισσότερες επιθέσεις από την αριστερή της πλευρά (27 έναντι 18). Πάντως δεν βοηθήθηκε ιδιαίτερα από τα άκρα, καθώς από την αριστερή πλευρά είχε μόλις 2/27, ενώ από τη δεξιά 0/18.
* Ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε κατά κύριο λόγο από τα αριστερά, όπου είχε μεν 46 επιθέσεις, αλλά μόνο μία επιτυχημένη.
MVP
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ
Ο γκολκίπερ των «πράσινων» έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (292) και ακολούθησε ο Μπουζούκης (280).
ΒΙΝΤΕΟ
Ο Αρης με το σκορ υπέρ του απώλεσε ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που σε μεγάλο βαθμό θα «κλείδωνε» τη νίκη του. Η φάση από την οποία προήλθε το τέρμα της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού, έδειχνε αρχικά «ακίνδυνη».

Α) Κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ακολούθησε εκείνον του Αρη στην κίνηση που κάνει.
Β) Γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων, υπήρξε κενός χώρος δεξιά.
Γ) Ο Ινσούα κάνει κίνηση προς την μπάλα ενώ υπάρχει παίκτης στην πλάτη του, ενώ στην εξέλιξη της φάσεις υπάρχουν δύο καταστάσεις 1ν1 όπου οι φιλοξενούμενοι χάνουν τα μαρκαρίσματα.
Δ) Δοκάρι από εκτέλεση φάουλ.
Ε) Το γκολ του Παναθηναϊκού ξεκινά από μία «ακίνδυνη» φάση, καθώς 10 παίκτες του Αρη βρίσκονται σε 4 του «τριφυλλιού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα