Η Ξάνθη ούτε απειλεί ούτε σκοράρει (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Η Ξάνθη ούτε απειλεί ούτε σκοράρει (pics)

bet365

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική η Ξάνθη γνώρισε την ήττα με μηδενικό ενεργητικό και συνολικά 15 τελικές, σε ακίνδυνες εμφανίσεις, έστω κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους.

Μέχρι λίγο πριν την τελευταία διακοπή για το Nations League οι Ακρίτες τα κατάφερναν περίφημα στη σεζόν. Με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο και η νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα για την 9η αγωνιστική αποτέλεσε την «κορωνίδα» της αποτελεσματικότητας του ποδοσφαίρου που διδάσκει στα Πηγάδια ο Μίλαν Ράσταβατς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Σφιχτό», δυναμικό, με κοντινές αποστάσεις, έφεση στις αντεπιθέσεις και νεύρο στα μετόπισθεν, η προστασία των οποίων αποτελεί προτεραιότητα. Η περσινή πορεία της Ξάνθης με 12 νίκες, 9 ισοπαλίες, 30 γκολ παθητικό (σ.σ έκτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα) και απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου στην ισοβαθμία με τους Αρκάδες επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές και αυτά τα δείγματα έδωσε η ομάδα του Σέρβου τεχνικού και φέτος.

Μετά ωστόσο ήρθε ο Πανιώνιος, να πάρει το «τρίποντο» εκτός έδρας και να βάλει «φρένο» στην πορεία της. Τα δύσκολα τεστ με ΠΑΟΚ (2-0) και ΑΕΚ (2-0) συνεχίστηκαν με ήττες κι ανέδειξαν το πρόβλημα της Ξάνθης στην επίθεση, σε επίπεδο προσώπων και ομαδικής παραγωγής.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ «ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ»

Απέναντι στην Ένωση στο ΟΑΚΑ οι Ακρίτες έπρεπε να αντιμετωπίσουν την «πληγωμένη» περσινή πρωταθλήτρια, που αυτονόητα θα έκανε τα πάντα ώστε να δικαιώσει τις περισσότερες πιθανότητές της για νίκη στον αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αλλά οι μόλις τρεις τελικές, μόλις μια εκ των οποίων υπήρξε σημαντική ευκαιρία, το πλασέ του Μπρίτο και η απόκρουση του Μπάρκα στο 59’, καταδεικνύουν την αδυναμία της να φανεί απειλητική στο παιχνίδι και συνεπαγόμενα, να διεκδικήσει ρεαλιστικά βαθμολογικό όφελος.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ξανά με τρεις τελικές στον αγώνα. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους σίγουρα χρειάζεται τύχη, κυρίως όμως η ικανότητα να παράγει απειλές. Σε αμφότερα τα παιχνίδια αυτό δεν συνέβη.

Συνολικά στις τρεις ήττες η Ξάνθη μέτρησε 15 τελικές, δηλαδή 5 ανά παιχνίδι και κανένα γκολ.

ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ… ΧΑΟΣ

Τα παραπάνω αποτυπώνονται και στην ατομική επίδοση του Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος φορ, που πέρυσι έκανε «θραύση» με 11 γκολ, είναι και φέτος πρωταγωνιστής, ήδη με 7! Το πρόβλημα είναι πως δίχως τον «Mr. 80%», οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί βλέπουν τα δίχτυα με το… κυάλι.

Μπρίτο (5 συμ, 1 γκολ), Ντουρίτσκοβιτς (9 συμ, 0 γκολ, 2 ασίστ), Κίκε (8 συμ, 0 γκολ), Καντά (10 συμ, 0 γκολ), Σαρπόνγκ (7 συμ, 0 γκολ, 1 ασίστ) και Κάστρο (11 συμ, 0 γκολ) δεν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, αδυνατώντας να παράξουν για τον εαυτό τους και για τους συμπαίκτες τους ή να μετουσιώσουν τις καλές στιγμές σε γκολ.

Κάπως έτσι η Ξάνθη μετράει 10 γκολ σε 12 παιχνίδια, επίδοση καλύτερη μόνο των ομάδων που μάχονται για την παραμονή στη Super League, καθώς και 94 τελικές, αριθμός που οδηγεί στα… μπαράζ.

H αποτελεσματικότητα τη διακρίνει, αφού στη σχετική λίστα είναι 8η, ωστόσο όταν οι ευκαιρίες είναι τόσο λίγες, δεν αρκεί πάντα.

Στο εξίσου δύσκολο παιχνίδι, εντός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό θα αποδειχθεί αν μπορεί η ομάδα του Ράσταβατς να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από τα υψηλού επιπέδου τεστ, στα οποία πάντως ως τώρα μετράει τρεις ήττες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα