Η ανάλυση του Ατρόμητος - Ολυμπιακός! (pics & vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ατρόμητος - Ολυμπιακός! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο το ματς του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό και τη μεγάλη ανατροπή των «ερυθρολεύκων» στο Περιστέρι.

Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τους αγώνες της Super League. Oι πιστοποιημένοι αναλυτές και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Γιώργος Μαντζιαρης και Predrag Sobotovic, σε συνεργασία με το InstatScout, αναλύουν το ματς ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό.

Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.

ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
O Ατρόμητος ξεκίνησε τον αγώνα με 3-4-3 και τον ολοκλήρωσε με 5-3-1. Ο Χατζηισαΐας κινούταν περισσότερο στα πλάγια, σε θέση πλάγιου μπακ, στους ίδιους περίπου χώρους με τον Σάκιτς. Οι τρεις της επίθεσης κινούνταν περισσότερο στον άξονα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο κενό στη δεξιά πλευρά.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 και το φινάλε τον βρήκε με 4-4-2. Παρατηρούμε ότι τα δύο πλάγια μπακ του Ολυμπιακού ανέβαιναν συχνά ψηλά και συμμετείχαν στην επίθεση, όπως και το ότι επίσης ψηλά κινούταν ο Ποντένσε. Όταν ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, ο Ολυμπιακός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 21 τελικές, εκ των οποίων οι 13 έγιναν στο δεύτερο μέρος. Πριν ακόμα παίξει με παίκτη παραπάνω, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον κατοχή της μπάλας, την οποία δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Στα τελευταία 15 λεπτά μάλιστα έφτασαν στο 68%. Ο Ολυμπιακός πάτησε στην αντίπαλη περιοχή 27 φορές, έναντι μόλις οκτώ του Ατρόμητου, ενώ και οι δύο ομάδες εκδήλωναν γρήγορες επιθέσεις. Παρατηρούμε ότι καμία δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα από από 45 δευτερόλεπτα.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν επίσης πολλές πάσες-κλειδιά. Από τις 19 που επιχείρησαν, συνολικά οι 11 βρήκαν στόχο. Επίσης, είχαν σχεδόν διπλάσιες πάσες από τους γηπεδούχους στο επιθετικό τρίτο (186 έναντι 100), διπλάσιες στην αντίπαλη περιοχή (44 έναντι 22) και διπλάσιες σέντρες (18 έναντι 9).

Κατά κύριο λόγο, ο Ατρόμητος επέλεξε την αριστερή φορά για τις επιθέσεις του (31 φορές) χωρίς όμως να έχει επιτυχία, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μια φορά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο παίκτης του Ατρόμητου με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν ο Κουλούρης (264), ενώ ο Γιαννούλης ήταν εκείνος με τις περισσότερες πάσες. Είχε συνολικά 35, εκ των οποίων οι 17 ήταν στο επιθετικό τρίτο, 8 στην αντίπαλη περιοχή, ενώ επιχείρησε και 2 φορές να περάσει πάσα κλειδί χωρίς επιτυχία.

Πέραν όμως του ότι συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ο Κουλούρης είχε και πολλά λάθη (22), τα οποία ωστόσο κατά μία έννοια δικαιολογούνται από το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά έπαιζε μόνος του στην κορυφή ανάμεσα σε δύο του Ολυμπιακού. Στο αμυντικό κομμάτι, ο Μάντσον επιχείρησε 11 τάκλιν και έκοψε και 7 επιθέσεις του αντιπάλου, εκ των οποίων οι 3 ήταν στο αντίπαλο μισό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο «ερυθρόλευκος» με την υψηλότερη βαθμολογία, (320), ενώ επίσης πήγαν πολύ καλά οι Καμαρά και Σισέ (315). Ο Έλληνας μέσος έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Πέρασε ως αλλαγή και βοήθησε τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή. Πρόλαβε να κάνει μια ασίστ, να δημιουργήσει 4 φάσεις για τους συμπαίκτες του, να δώσει 3 πάσες-κλειδιά, να κάνει 9 ντρίμπλες, να περάσει 20 πάσες στο επιθετικό τρίτο (20/25) και άλλες 6 στην αντίπαλη περιοχή (6/10).

Σημαντικός αμυντικά και επιθετικά ήταν ο Καμαρά. Πέτυχε ένα γκολ, είχε τις περισσότερες τελικές (6), 5/5 ντρίμπλες, έκανε 7 τάκλιν, ανέκτησε την μπάλα 8 φορές για την ομάδα του και κέρδισε 3 δεύτερες μπάλες στο μισό του αντιπάλου.

MVP Κώστας Φορτούνης

Βίντεο

Γκολ 1-0 : Η φάση μοιάζει ακίνδυνη - 2 παίκτες πάνω στον Κουλούρη και 4 παίκτες με μόνο τον Μπουσουλάτζιτς. Κανείς δε μαρκάρει τον Μπουσουλάτζιτς ( υποδοχή πάσας και σουτ μόνος του) . Τέλος και οι 2 αμυντικοί χάνουν την κίνηση του Κουλούρη.

Γκολ 1-1: Κανείς δε μαρκάρει τον Καμαρά από την αρχή της φάσης μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να κάνει κίνηση στο 2ο δοκάρι μόνος του.

Γκολ 1-2: Ακριβώς ίδια φάση με το 1-1. Κανείς δε μαρκάρει στο 2ο δοκάρι την κίνηση του Βούκοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα