Κώστας Σλούκας: Μια βραδιά στο ΣΕΦ... διαφορετική από τις άλλες

Αντωνία Σπανού
Κώστας Σλούκας: Μια βραδιά στο ΣΕΦ... διαφορετική από τις άλλες
Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο ΣΕΦ, αποθεώθηκε, έκανε μεγάλο παιχνίδι, πανηγύρισε, παραδέχτηκε ότι υπερέβαλλε, αλλά στο τέλος την έζησε έτσι όπως την φανταζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στον τοίχο, ήταν ένα must παιχνίδι για εκείνους. Εμείς παίζαμε χωρίς τον καλύτερο μας παίκτη, έπρεπε να αντιδράσουμε και νομίζω ότι το κάναμε . Είναι η πρώτη μας νίκη όσο είμαι εγώ στη Φενέρ στο ΣΕΦ. Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, Ολυμπιακός είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος, χαίρομαι για την νίκη μας και απλά συνεχίζουμε».

Κάπως έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Κώστας Σλούκας μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου, που η αλήθεια είναι ότι ήταν περισσότεροι από ποτέ και περίμεναν να ακούσουν τι θα ήθελε να πει ο Έλληνας παίκτης, με την ολοκλήρωση μιας βραδιάς... διαφορετικής από όσες είχε ζήσει μέχρι χθες (15/11) με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Ο Κώστας Σλούκας έχει προλάβει και έχει κάνει πάρα πολλά στην καριέρα του. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό, έζησε μοναδικές στιγμές με την ερυθρόλευκη φανέλα και ακριβώς επειδή θεωρήθηκε ένα παιδί της «ερυθρόλευκης» οικογένειας, όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης γι΄αυτό και ο τρόπος της αποχώρησης του από την ομάδα το 2015 «πλήγωσε» βαθιά του οπαδούς του Ολυμπιακού.

MΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ 40 ΚΥΜΑΤΑ

Τα επεισόδια στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι πολλά και... τραβάνε σε βάθος χρόνου. Από την πρώτη του επιστροφή και το γιουχάρισμα, στην... μοιρασιά του ΣΕΦ με τους μισούς να χειροκροτούν και τους μισούς να αποδοκιμάζουν, στις καθολικές αποδοκιμασίες έναν χρόνο πριν, μέχρι και την χθεσινή βραδιά και την αποθέωση πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε τα τελευταία χρόνια ο Σλούκας έχει καταφέρει να συνεχίσει τις μεγάλες του στιγμές και έχει καταφέρει να γράψει μοναδική ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με όλο το μέλλον να είναι μπροστά του. Κατάφερε να ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του και να φτάσει στην κορυφή και πάλι, μπορώντας να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του.

Ο Σλούκας μέχρι και την 7η αγωνιστική της φετινής Euroleague δεν είχε καταφέρει να κάνει μια πειστική εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, λες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον αποσυντόνιζε και η συναισθηματική του κατάσταση δεν τον άφηνε να κάνει όσο ήξερε ότι μπορούσε.

Αυτό άλλαξε στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Έλληνας γκαρντ βγήκε μπροστά και φαινόταν από τις αντιδράσεις του μέσα στο παρκέ ότι ήταν αποφασισμένος να αλλάξει τα δεδομένα για τον εαυτό του. Έμεινε στο παρκέ για 33:51 και σε αυτά είχε 20 πόντους, με 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μάζεψε και 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μέσα στους παραπάνω αριθμούς είναι και οι τελευταίοι 5 πόντοι που έδωσαν τελικά και την νίκη στην ομάδα του. Ο Σλούκας πήρε πάνω του ως ηγέτης τις τελευταίες επιθέσεις, σκόραρε και... αποφάσισε να πανηγυρίσει έξαλλα.

Ο διεθνής γκαρντ σκόραρε και έτρεξε προς τον πάγκο της ομάδας του και κάπου εκεί πήρε την απόφαση να ξεσπάσει.

«Το έχω πει και παλαιότερα ότι δεν είμαι φιλοχρήματος, άλλα φιλόδοξος. Προσπαθώ αν δουλεύω και να είμαι πάντα καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά και από το προηγούμενο παιχνίδι μου.

Σήμερα η ομάδα κέρδισε χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο, το οποίο έτυχε να το βάλω εγώ, ίσως ήταν κάποιος άλλος στην θέση μου. Ίσως το παράκανα λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τον κόσμο του Ολυμπιακό, τα χρόνια που πέρασα εδώ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος είναι ότι για 40 λεπτά, έτσι είναι η κατάσταση είμαι αντίπαλος με τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο. Μου βγήκε εκείνη την στιγμή γιατί γνώριζα ότι είναι ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, που θα μας χάριζε την νίκη. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε την συνέχεια».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από την αρχική αποθέωση είδε τον Σλούκα να πληγώνει την ομάδα του πρώτα αγωνιστικά και έπειτα να το πανηγυρίζει έξαλλα.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΕΝΑΣ ΕΞΑΛΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ

Η αρχική αποθέωση έδωσε την θέση της σε πολύ έντονες αποδοκιμασίες με σύσσωμο το κοινό του ΣΕΦ να φωνάζει εναντίον ενός παίκτη που πριν από 40 λεπτά είχε αποφασίσει να τον καλωσορίσει θερμά. Όλα άλλαξαν για ακόμα μια φορά στις σχέσεις των δύο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αγαπήσει πολύ έναν παίκτη και τον είδε να φεύγει, διχάστηκε όταν επέστρεψε, η αγάπη του και ο θαυμασμός του επικράτησαν και μετατράπηκαν σε οργή μέσα σε μια φάση. Και από την άλλη έναν παίκτη που έχει ακούσει πολλά για την απόφαση του να θελήσει κάτι άλλο στην καριέρα του, όπως έχει εξηγήσει, δεν είχε καταφέρει ποτέ μέχρι χθες να βοηθήσει την ομάδα του να φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ και χθες από τα δικά του χέρια να παίρνει μια μεγάλη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

«Την σημερινή καλή μου απόδοσή, ενώ μέχρι σήμερα δεν ήμουν καλός μπορείτε να το προσθέσετε στην προηγούμενη απάντηση μου. Γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολα όποτε έρχομαι στο ΣΕΦ, το καταλαβαίνετε και εσείς και ο κόσμος , αλλά σήμερα όμως χαιρόμαστε γιατί είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με πάρα πολλές επιτυχίες. Και να συμπληρώσω και κάτι, ο Βέσελι έγινε πατέρας, είναι φίλος μου, να χαίρεται το παιδάκι του και να είναι καλά, του αφιερώνουμε τη νίκη».

Ήταν σημαντικό για τον Κώστα Σλούκα να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν το είχε καταφέρει και αυτό ήταν κάτι που επεδίωκε. Φάνηκε στιος αντιδράσεις του, στην αποφασιστικότητα του, αλλά και στην απόφαση του να πανηγυρίσει έξαλλα και μετά να παραδεχτεί ότι μπορεί να το παράκανε ακριβώς γιατί βρισκόταν σε ένα γήπεδο που οι ισορροπίες για εκείνον ήταν πάντα λεπτές μετά το 2015.

Ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε έκανε την εμφάνιση που είχε φανταστεί, έζησε την βραδιά έτσι όπως ήθελε να την ζήσει και ο κόσμος του Ολυμπιακού έμεινε για ακόμα μια φορά διχασμένος για ένα παίκτη που έχει μάθει να λατρεύει και είναι φανερό ότι του είναι δύσκολο να... μισήσει.

«Ο κόσμος μπορεί να κρίνει, να χειροκροτεί, να με αποδοκιμάζει, δεν με επηρεάζει αυτό, εγώ κάνω την δουλειά μου. Όπως είπα για 40 λεπτά είμαι αντίπαλος μέσα στο γήπεδο, παίζω αντίπαλος με τους παλιούς μου συμπαίκτες, παίζω για να κερδίσω, κανένας δεν μπαίνει μέσα για να χάσει. Το ότι σκόραρα εγώ ένα τρίποντο που έκρινε και το παιχνίδι, ήταν ένα ξέσπασμα γιατί γνώριζα ότι το σουτ μου ήταν πολύ σημαντικό. Δεν έχω να πω κάτι για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ίσα ίσα με σέβονται, τους σέβομαι και εγώ, σέβομαι και την ομάδα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε».

Είναι φανερό ότι ο Σλούκας είχε τον χρόνο όλα αυτό τον καιρό που είναι αποστασιοποιημένος από τα ελληνικά δρώμενα και την ελληνική πραγματικότητα να ξεκαθαρίσει μέσα του τα συναισθήματα του και να ξέρει ακριβώς τι αναζητά όταν έρχεται στην Ελλάδα να παίξει αντίπαλος. 'Άλλωστε εδώ στην Euroleague Greece παραδέχτηκε ότι το τι γίνεται στις κερκίδες δεν τον επηρεάζει πλέον.

Έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στην Φενέρ έχει βρει όλα όσα έψαχνε, είναι ηγέτης μιας κορυφαίας ομάδας και αυτό είναι ξεκάθαρο. Από την άλλη πλευρά μια αντίδρασή που αποφασίζει κάποιος να έχει, φέρνει μια αντίδραση πίσω και τα δεδομένα διαμορφώνονται στο τέλος της ημέρας.