Η ΑΕΚ «χτίζει» τις νίκες από την άμυνα!

Η ΑΕΚ «χτίζει» τις νίκες από την άμυνα!

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ «χτίζει» τις νίκες από την άμυνα!

bet365

Η ΑΕΚ γοητεύει επιθετικά, ωστόσο όταν νικάει το κάνει με μηδέν παθητικό. Το gazzetta.gr γράφει για τα τέσσερα στόπερ του Μαρίνου Ουζουνίδη που δείχνουν σταθερότητα και προσαρμοστικότητα.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Έκι Πόνσε, Λούκας Μπογέ, Μάρκο Λιβάια, Τάσος Μπακασέτας και Πέτρος Μάνταλος είναι παίκτες που δίνουν μεγάλη ποιότητα στην ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, έχοντας μοιραστεί γκολ και ασίστ από το ξεκίνημα της σεζόν. ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας τους όλους πλέον στη διάθεσή του τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση καθώς έχει τη δυνατότητα κάθε φορά να αλλάζει πρόσωπα στο απαραίτητο rotation χωρίς να χαλάει τη χημεία και σε κάθε ματς να… τραβάει κουπί και διαφορετικός. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, για παράδειγμα, οι Αργεντινοί ήταν εκείνοι που διακρίθηκαν, τόσο ο Πόνσε με την εκτελεστική του δεινότητα, όσο και ο Μπογέ με τα πλούσια τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η επίθεση στην οποία ο Ουζουνίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακατεύει την τράπουλα πετυχαίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Έλληνας κόουτς έχει τέσσερις εξαιρετικές επιλογές, συνθέτοντας διαφορετικά δίδυμα κάθε φορά που παρουσιάζουν την ίδια ομοιογένεια και σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ΑΕΚ και στις έξι νίκες που έχει πανηγυρίσει στις οκτώ αγωνιστικές, το έχει κάνει χωρίς να παραβιαστεί η εστία της. Ένα στατιστικό που δείχνει ότι στην Ένωση οι βάσεις για τη νίκη μπαίνουν από την άμυνα για να έρθει η ποιότητα μεσοεπιθετικά και να ολοκληρωθεί το ζητούμενο.

Φυσικά τη διαφορά στα στόπερ την κάνει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος με την κλάση του και την εμπειρία του αποτελεί τον βράχο της κιτρινόμαυρης άμυνας, ενώ με το μυαλό - ξυράφι που διαθέτει διαβάζει το ματς εξαιρετικά δημιουργώντας παιχνίδι από πίσω. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μπορεί να δέχθηκε ισχυρή κριτική για τα λάθη στην Τούμπα στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αποτελεί έναν αμυντικό με πολύ μεγάλη εξέλιξη στα χαρακτηριστικά του, βγάζοντας τεράστιο πάθος και μπαίνοντας συνεχώς πρώτος στη φάση.

Ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος για αμυντικός ξέρει πολύ μπάλα, έχει στο παιχνίδι του σε μεγάλο βαθμό τη μακρινή μπαλιά, και αναμφισβήτητα αποτελεί μια ποιοτική λύση στα μετόπισθεν, έχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί και σε διαφορετικές θέσεις. Και φυσικά ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος είναι σταθερός από το ξεκίνημα της σεζόν και παρότι δεν έχει τα στοιχεία του Βράνιες, τον οποίο ήρθε να αντικαταστήσει, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, πραγματοποιώντας ουσιαστικές εμφανίσεις.

Ο Ουζουνίδης, λοιπόν, στις έξι ως τώρα νίκες της ΑΕΚ στη Super League έχει χρησιμοποιήσει πέντε διαφορετικά δίδυμα αποτελούμενα από αυτούς τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Δείγμα της δυνατότητας που έχει ο Έλληνας τεχνικός να αλλάζει πρόσωπα ανάλογα τον αντίπαλο και την επιφόρτιση, χωρίς όμως να διαταράσσει την ηρεμία πίσω. Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος - Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς, Τσόσιτς - Οικονόμου και Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι, με το τελευταίο δύο φορές, είναι τα δίδυμα που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα στις έξι νίκες, με την ΑΕΚ σε αυτές να μετρά το μηδέν στην άμυνα. Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί και η παρουσία του Βασίλη Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον ως ο νούμερο ένα της Ένωσης. Αλλά για τον Έλληνα γκολκίπερ με την εξέλιξη που έχει ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο.

Αναλυτικά τα δίδυμα ανά παιχνίδι στις νίκες της ΑΕΚ στη Super League:

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς)

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-1 (Λαμπρόπουλος - Οικονόμου)

ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-0 (Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι)

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3 (Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 0-2 (Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι)

ΑΕΚ - Άρης 4-0 (Τσόσιτς - Οικονόμου)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα