Η ανάλυση του Αρης – ΠΑΟΚ (pics & vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρης – ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης αναλύει τους αγώνες της Super League. Oι πιστοποιημένοι αναλυτές και οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Γιώργος Μαντζιαρης και Predrag Sobotovic, σε συνεργασία με το InstatScout αναλύουν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε το Αρη με 2-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Αρης ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με διάταξη 4-2-3-1 και ως επί το πλείστον οι παίκτες του «κρατούσαν» τις θέσεις τους. Στο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι οι δύο του εξτρέμ (Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα) συνέκλιναν στον άξονα και έδιναν χώρο στα μπακ ώστε να ανεβαίνουν.
Ανάλογο σύστημα χρησιμοποίησε και ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ως στοιχείο που ξεχωρίζει διακρίνουμε ότι οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Πέλκας βρίσκονταν κοντά προς την αριστερή τους πλευρά, παρασύροντας έτσι την άμυνα του Αρη, κάτι που... προσέφερε κενούς χώρους στον Τζαμπά.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ηταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, καθώς ο Αρης και ο ΠΑΟΚ είχαν ανάλογα στατιστικά στις επιμέρους κύριες κατηγορίες, όπως ευκαιρίες, κατοχή και μονομαχίες. Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν λίγες περισσότερες πάσες αλλά με χειρότερα ποσοστά επιτυχίας και η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, που ως ένα μεγάλο βαθμό ήταν απόρροια της ατομικής ποιότητας των παικτών του.
Εκείνο που ξεχωρίζει είναι ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ως επί το πλείστον επιτέθηκε από τη δεξιά του πλευρά και ο λόγος εξηγείται στην παραπάνω καρτέλα, καθώς ο Τζαμπά έβρισκε κενούς χώρους.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΗ
Οι Κουέστα και Γκαρσία έλαβαν την υψηλότερη γενική βαθμολογία, ενώ ξεχωρίζει το απόλυτο σε μεταβιβάσεις που κατέγραψε ο Ματίγια στο διάστημα που αγωνίστηκε. Οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν επιθετικές πάσες.
Στην πρώτη καρτέρα σας μεταφέραμε πως τα εξτρέμ του Αρη συνέκλιναν στον άξονα και άφηναν χώρους στα μπακ της ομάδας, κάτι που αποτυπώθηκε και στατιστικά, καθώς Τζανακάκης και Βαλεριάνος είχαν τις περισσότερες πάσες στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΟΚ
Ο Πρίγιοβιτς έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία και αμέσως μετά ξεχώρισε ο Βαρέλα. Παρατηρώντας την καρτέλα του ΠΑΟΚ γίνεται εμφανές πως δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης του στις επιμέρους κατηγορίες και υπήρχε σχετική ισορροπία.
Ο Ουάρντα στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε εκ νέου την έφεσή του στις ντρίμπλες (9/10), ενώ ως στοιχείο «μένει» και η μεγάλη συμμετοχή του Βιεϊρίνια στο ματς. Ο Πορτογάλος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές με την μπάλα, όπως και πάσες στο επιθετικό τρίτο και στην περιοχή του Αρη.
MVP (Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς)
ΞΕΧΩΡΙΣΕ (Φερνάντο Βαρέλα)

ΤΑ ΓΚΟΛ
Στο 1-0 του Αρη κατά σειρά παρατηρείται μία κερδισμένη «μονομαχία» στο κέντρο, αμέσως μετά οι «κίτρινοι» παίρνουν τη 2η κερδισμένη μπάλα και ο σκόρερ τους λειτουργεί σωστά στο 1vs1.

Το 1-1 του ΠΑΟΚ προέρχεται από μία φάση που δεν μοιάζει επικίνδυνη, καθώς υπάρχουν πολλοί αμυντικοί του Αρη με λίγους επιθετικούς των φιλοξενουμένων. Ομως καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών. Στο 1-2 ναι μεν η άμυνα του Αρη προλαβαίνει να οργανωθεί μετά από λάθος που έγινε, οι «κίτρινοι» όμως «χάνουν» τον αντίπαλό τους στην κάθετη κίνηση που επιχειρεί – υπήρξε κακή μεταξύ τους επικοινωνία – και μετά υπάρχει χαμένη μονομαχία.

ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ ΨΗΛΑ
Τόσο ο Αρης όσο και ο ΠΑΟΚ προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και αυτό φάνηκε σε πολλά σημεία του αγώνα, όταν και ανέβαζαν τις γραμμές τους.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΗ
Οι «κίτρινοι», κυρίως στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν πολλές φορές να βγουν γρήγορα στην επίθεση και «έψαχναν» άμεσα τον Ντιγκινί.

Η «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Λίγο πριν το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στο 81', ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να «απειλήσει» πάλι από τη δεξιά του πλευρά, σε μία τρόπο τινά παρόμοια φάση με εκείνη που θα ακολουθούσε στο 83', όπου και σημείωσε το νικητήριο γκολ. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Λουτσέσκου έβγαζαν γρήγορα την μπάλα μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα