Ολυμπιακός: Βελτιωμένος στις ασίστ, «πεσμένος» στα τρίποντα

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος στις ασίστ, «πεσμένος» στα τρίποντα

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος στις ασίστ, «πεσμένος» στα τρίποντα
Η Euroleague Greece σχολιάζει την πρωτιά του Ολυμπιακού στις ασίστ και τις πολύ λίγες προσπάθειες τριών πόντων που παίρνει.

Χωρίς αμφιβολία η αλλαγή στη φιλοσοφία του τρόπου παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» είναι εμφανής και πειστική. Μετά από τρεις αγωνιστικές στην Euroleague ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δύο σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Μία θετική και μία αρνητική...

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έχουν μοιράσει συνολικά 65 ασίστ και βρίσκονται στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας. Από την άλλη οι Πειραιώτες δεν εμπιστεύονται το σουτ τριών πόντων έχοντας εκτελέσει μόλις 53 (14η από τις 16 ομάδες).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2016-17 ήταν από τις χειρότερες ομάδες της Euroleague στην κατηγορία των ασίστ. Πέρυσι βελτιώθηκε απειροελάχιστα αφού ουσιαστικά οι δύο μοναδικοί δημιουργοί της ομάδας ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης (από το low post).

Φέτος αυτό έχει βελτιωθεί θεαματικά. Αφενός οι Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και Γιάνις Στρέλνιεκς προσφέρουν πολλές περισσότερες ασίστ και αφετέρου βγάζουν πιο πολλούς αιφνιδιασμούς που ανεβάζει τον αριθμό των ασίστ.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές πάσες στη διοργάνωση με 65.

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Σε τρία ματς στην Euroleague οι παίκτες του Μπλατ έχουν εκτελέσει μόλις 53 τρίποντα και βρίσκονται στην 14η θέση της σχετικής κατηγορίας. Λιγότερα έχουν εκτελέσει μόνο Παναθηναϊκός (52) και παραδοσιακά η Ζαλγκίρις (43).

Στα τρία παιχνίδια έχουν ποσοστό 34% (18/53) το οποίο πρέπει να βελτιωθεί όσο οι προσπάθειες είναι λίγες.

Στο ματς με την Αρμάνι παρατηρήθηκε έντονα η διάθεση τω Ιταλών να κλείσουν μέσα και αυτομάτως να περιορίσουν τους διαδρόμους για διείσδυση των «ερυθρόλευκων».

Η επιλογή να εκτελούν τόσα λίγα τρίποντα οφείλει να έχει μαζί της και υψηλότερο ποσοστό (γύρω στο 40%) ώστε αυτομάτως οι αμυντικοί να βγουν πιο έξω να μαρκάρουν και να αφήσουν διαδρόμους για drive προς το καλάθι.

Σε διαφορετική περίπτωση το 35% θα ήταν υποφερτό αν είχαν 25 προσπάθειες πίσω από τα 6.75 και όχι 17.6. Σε μία τέτοια περίπτωση (δηλ. 35% σε 25 τρίποντα) θα είχαν περίπου 9 τρίποντα μέσο όρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.