Η ταχύτητα της πάσας και στατιστικά που... τρομάζουν

Η ταχύτητα της πάσας και στατιστικά που... τρομάζουν

Η ταχύτητα της πάσας και στατιστικά που... τρομάζουν
Η Euroleague Greece αναφέρει τη διάθεση του Ολυμπιακού για περισσότερες πάσες και λιγότερες ντρίμπλες ενώ παρουσιάζει και ενδιαφέροντα στατιστικά.

Δύο αγωνιστικές στην Euroleague είναι πολύ μικρό δείγμα γραφής για την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος, ωστόσο μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες οι οποίες δε φαίνεται πως είναι τυχαίες στον τρόπο παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες μακριά από την έδρα του, σε γήπεδα που πέρυσι είχε περάσει εφιαλτικές στιγμές χάνοντας με 32 (Μπασκόνια) και 28 πόντους (Χίμκι).

Σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις είναι ξεκάθαρη η διάθεση για γρήγορη μετακίνηση της μπάλας με πάσα και όχι με ντρίμπλα ενώ υπάρχουν και στατιστικά τα οποία «τρομάζουν».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο ματς παρουσιάζει αξιοπερίεργα νούμερα τα οποία δικαιολογούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δύο σπουδαίες νίκες που έχει κάνει.

Ας τα δούμε με απλό, αλλά κατανοητό τρόπο.

Κατοχές (2π. + 3π. + βολές/2 + λάθη): Κόντρα στη Χίμκι είχε (35+21+9+14) 79 κατοχές. Κόντρα στην Μπασκόνια είχε (37+19+13+14) 83 κατοχές.

Ασίστ: 25 με τη Χίμκι και 19 με την Μπασκόνια. Σύνολο 44

Ριμπάουντ: 38 με τη Χίμκι και 30 με την Μπασκόνια. Σύνολο 68.

Χαμένα ριμπάουντ: 11 με τη Χίμκι και 7 με την Μπασκόνια. Σύνολο 18.

Δίποντα: 23/35 με τη Χίμκι και 23/37 με την Μπασκόνια. Σύνολο 46/72 (63.8%)

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΣ

Η μπάλα ταξιδεύει πιο γρήγορα με πάσα παρά με ντρίμπλα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ επιμένει αρκετά σε αυτό το κομμάτι ώστε να το εμπεδώσουν για τα καλά οι παίκτες του.

Στις δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός μετακινεί τη μπάλα με πολλές γρήγορες πάσες κάτι που αυτομάτως μετακινεί και την άμυνα κάνοντας την πιο ευάλωτη.

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρξαν αρκετές επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε με τουλάχιστον 7 πάσες και μερικές από αυτές ήταν και αρκετά κρίσιμες για την εξέλιξη των αναμετρήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι παίκτες είναι ενεργοί στην επίθεση, όλοι απειλούν (λιγότερο ή περισσότερο) το αντίπαλο καλάθι και κυρίως η άμυνα γίνεται πιο ευάλωτη στην αδύνατη πλευρά που σημαίνει πως έχει καλύτερες πιθανότητες ο επιθετικός αν δημιουργήσει ρήγμα με κάποια διείσδυση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.