Κυρίαρχος του... παιχνιδιού ο Πασκουάλ με τη Μακάμπι!

Κυρίαρχος του... παιχνιδιού ο Πασκουάλ με τη Μακάμπι!

Γιώργος Κούβαρης
Κυρίαρχος του... παιχνιδιού ο Πασκουάλ με τη Μακάμπι!
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/10, 21:00) στην πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και η EuroLeague Greece παρουσιάζει την... πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τους Ισραηλινούς!

Για όλους όσους πιστεύουν στους αριθμούς και είναι λάτρεις των στατιστικών αναλύσεων, τότε όλα τα στοιχεία γέρνουν τη πλάστιγγα στη πλευρά του Παναθηναϊκού όσον αφορά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη νέα EuroLeague και δη το ματς με τη Μακάμπι.

Ήδη έχετε διαβάσει στην EuroLeague Greece το... απόλυτο 7/7 που έχουν οι «πράσινοι» κάθε φορά που είναι γηπεδούχοι στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας... ταιριάζει «γάντι» και στον Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος διαθέτει ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 82,3%! Συγκεκριμένα ο Καταλανός προπονητής έχει αντιμετωπίσει 17 φορές την Μακάμπι και μετράει στο σύνολο 14 νίκες και μόλις τρεις ήττες! Μάλιστα ως τεχνικός του «τριφυλλιού» την τελευταία διετία δεν έχει χάσει ποτέ από τους Ισραηλινούς και έχει 4/4 στις δύο regular season που προηγήθηκαν!

Αντίθετα το ρεκόρ του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν 10-3, ενώ από τις τρεις συνολικά ήττες μόνο μία ήταν για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης και δύο για τα playoffs της πρώτης του σεζόν στην EuroLeague (2007-08). Η μοναδική του ήττα από τη Μακάμπι στην regular season σημειώθηκε τη σεζόν 2014-15 στο Τελ Αβίβ.

Αυτό σημαίνει ότι ως γηπεδούχος, είτε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είτε στον πάγκο του Παναθηναϊκό έχει το... απόλυτο απέναντι στην «ομάδα του λαού» με οκτώ νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις! Μάλιστα ο μέσος όρος των διαφορών που κερδίζουν οι ομάδες του ανέρχεται στους +11,7 πόντους κατά μέσο όρο... Αναμφίβολα, και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση». Άραγε θα ισχύσει και στην αποψινή (11/10, 21:00) πρεμιέρα του Πασκουάλ και του Παναθηναϊκού;