Από την Γιούβε στη Μίλαν και στο συμβόλαιο με τον Αστέρα!

Gazzetta team
Από την Γιούβε στη Μίλαν και στο συμβόλαιο με τον Αστέρα!

bet365

Το gazzetta.gr «φωτίζει» την περίπτωση του 17χρονου στόπερ των Αρκάδων, Νίκου Μιχελή, που αποτελεί το δεύτερο «προϊόν» της ακαδημίας της Γιουβέντους στην Αθήνα και ο οποίος ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για μία πολλά υποσχόμενη καριέρα.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μίλαν - Ολυμπιακός! (21+), *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη τα 18 του χρόνια, παρ' όλα αυτά, έχει προλάβει να φορέσει τη φανέλα των ακαδημιών της Γιουβέντους, να επισκεφτεί το "Milanello" και να συζητήσει την μεταπήδησή του στους «ροσονέρι», αλλά και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο πρόσωπό του, άλλωστε, οι άνθρωποι του συλλόγου της Αρκαδίας βλέπουν έναν κεντρικό αμυντικό που σε λίγα χρόνια θα συνδυάζει τις ικανότητες και τα προσόντα των δύο κορυφαίων Ελλήνων αμυντικών, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Κώστα Μανωλά και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στα ποιοτικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ίσως γι' αυτό, την περασμένη άνοιξη, οι άνθρωποι του Αστέρα αύξησαν κατακόρυφα τις απαιτήσεις τους όταν η Μίλαν κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση 17χρονου ταλαντούχου αμυντικού. Είχε προηγηθεί μία συνάντηση σε καλό κλίμα στην Αθήνα, ανάμεσα σε εκπρόσωπο του ιταλικού συλλόγου, τον ατζέντη του νεαρού ποδοσφαιριστή και διοικητικούς παράγοντες του συλλόγου της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της οποίας συμφωνήθηκε να μεταβεί στο Μιλάνο για να υποβληθεί σε εργομετρικές, και ιατρικές εξετάσεις αλλά και να περάσει από εξονυχιστικές ποδοσφαιρικές δοκιμές.

Η μετεγγραφή μπορεί να μην προχώρησε για καθαρά οικονομικούς λόγους, ωστόσο, το πολύ σοβαρό ενδιαφέρον των Μιλανέζων «επιτάχυνε» τις διαδικασίες για την προώθηση του Νίκου Μιχελή στην πρώτη ομάδα του Αστέρα και την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με την ομάδα της Τρίπολης.

Η ποδοσφαιρική ιστορία του 17χρονου υψηλόσωμου (1,92) στόπερ, όμως, αρχίζει από πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 5ο έτος της ηλικίας του, όταν ο νονός του, τον πρωτοείδε να κλωτσάει την μπάλα και προέβλεψε ότι «ο Νίκος είναι φτιαγμένος για να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή!».

Κι αν τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στα τμήματα υποδομής της Ίντερ Παλαιού Φαλήρου και του Πανιωνίου, τις πιο ουσιαστικές βάσεις γύρω από την πειθαρχία, την μέθοδο προπόνησης, την αρμονική συνεργασία και συνύπαρξη με τους συμπαίκτες του, τις διδάχθηκε στα συνολικά 7 χρόνια που θήτευσε ποδοσφαιρικά, στην Ακαδημία της Γιουβέντους στην Αθήνα, υπό τις οδηγίες του Ιταλού του πρώην αρχιπροπονητή, Κρίστιαν Μικόνο και του νυν Ανδρέα Γιαννάκη.

«Ο Νίκος έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει τρομερά στοιχεία και στην οικογένεια της Γιούβε, απέκτησε την απαραίτητη αυτοπειθαρχία για να εξελίξει τα προσόντα του! Από την πρώτη στιγμή, τον χαρακτήριζε η εργατικότητα και η διάθεση για βελτίωση, ενώ είχε υπομονή και ήταν εξαιρετικός δέκτης. Μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις, κατέκτησε πολλές παραστάσεις, δοκιμάστηκε σε πολλές θέσεις, μαθαίνοντας πολύ καλά και τις αρμοδιότητες του "λίμπερο", ενώ προϊόντος του χρόνου, έγινε πολύ ομαδικός και πλέον μπορώ να πω ότι, παρ' ότι δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, διαθέτει αξιοσημείωτη ωριμότητα στο παιχνίδι του. Τολμώ να προβλέψω ότι είναι φτιαγμένος για να παίξει πολύ ψηλά!», σχολίασε ο Ανδρέας Γιαννάκης που εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να τον δούμε κάποια στιγμή φέτος ή το αργότερο του χρόνου με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Superleague.

«Από τη στιγμή που επέλεξε τον δρόμο του επαγγελματικού αθλητισμού, νομίζω ότι το πρόγραμμα των "Αρκάδων" είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί για την σωστή του πρόοδο και προβλέπω ότι πολύ γρήγορα, το όνομά του θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο γνωστό!», κατέληξε ο επικεφαλής της Ακαδημίας της Γιουβέντους στην Παλλήνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα