Το «αναιμικό» σκοράρισμα του ΟΦΗ (pics)

Το «αναιμικό» σκοράρισμα του ΟΦΗ (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Το «αναιμικό» σκοράρισμα του ΟΦΗ (pics)

bet365

Με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του, εκ των οποίων το ένα είναι αυτογκόλ, ο ΟΦΗ βλέπει πως πρέπει να βρει λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι, που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες της Super League στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ένας βαθμός στην πρεμιέρα είναι η «φτωχή» συγκομιδή του ΟΦΗ στη φετινή σεζόν, όπου αναγκάζεται να βλέπει τους υπόλοιπους από την προτελευταία θέση του πίνακα.

Οι δυσκολίες των Κρητικών στο ξεκίνημα της Super League ήταν πολλές και λίγο-πολύ απεικονίστηκαν από εκείνο το πρώτο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη και στο 2-2 με τον Πανιώνιο. Η αμυντική αστάθεια, η διαχείριση συναισθημάτων, η προσαρμογή στις συνθήκες της πρώτης κατηγορίας, μετά από απουσία τριών χρόνων, έδειξαν πως θα είναι ζητούμενα. Αυτό που δεν διαφάνηκε τότε, αλλά αποδείχθηκε στην πορεία ως τέτοιο, είναι η επιθετική παραγωγικότητα, που σε πλήρη αντιδιαστολή με την πρεμιέρα, ουσιαστικά αναζητείται!

Ο Χουάν Άγχελ Νέιρα σκόραρε δις κόντρα στους «κυανέρυθρους», δείχνοντας πως θα προσφέρει τόσο δημιουργικά, όσο και στο σκοράρισμα. Έκτοτε όμως είναι ωσεί παρών, χάνοντας εσχάτως και τη θέση του βασικού, μπαίνοντας ως αλλαγή κόντρα στην Ξάνθη, που έπαιξε για 26’ και δίχως να «γράψει» συμμετοχή με την ΑΕΚ, βλέποντας όλο το παιχνίδι από τον πάγκο.

ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡ

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι (μόνο) ο Αργεντινός, αλλά συνολικά η επιθετική γραμμή. Βουό (428’), Πλατέλλας (375’), Αραβίδης (225’), Κουτσιανικούλης (283’), Σάσι (111’) και Ντίνας (99’) έχουν συμπληρώσει περισσότερο ή λιγότερο αρκετό χρόνο στο χορτάρι, δίχως να έχουν καταφέρει ως τώρα να γίνουν αποτελεσματικοί. Τα μόλις 4 γκολ σε 5 αγώνες, εκ των οποίων μάλιστα το ένα είναι αυτογκόλ (σ.σ του Έρικσον στην ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό), είναι η συνολική εικόνα μέσα στο «κάδρο». Πλησιάζοντας εντοπίζει κανείς τα επιμέρους «σημάδια» της δυστοκίας.

Αρχικά, στη λίστα με τις τελικές ευκαιρίες των ομάδων, ο ΟΦΗ βρίσκεται 9ος με 41, δηλαδή λιγότερες από 9 ανά παιχνίδι. Η θέση δεν μοιάζει δα… ταπεινωτική, όμως η διαφορά από την τελευταία ΑΕΛ (31) είναι μικρή. Σημείωση: τα στοιχεία προέρχονται από το site της Super League, που μετράει ως τελικές ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και φάσεις που δεν απειλούν παρά ελάχιστα την αντίπαλη εστία.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣΤΕΛΙΚΕΣ (ΕΝΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ) ΓΚΟΛΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πανιώνιος11 (6)22-2
Παναιτωλικός5 (2)1 (αυτογκόλ)1-2
ΠΑΟΚ6 (4)11-3
Ξάνθη11 (4)00-3
ΑΕΚ8 (1)00-3

Στη λίστα με τα γκολ ανά τελική προσπάθεια, οι Ηρακλειώτες μετρούν 0.097 και βρίσκονται στη 10η θέση. Όταν οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου χρειάζονται πάνω από 10 τελικές για να πετύχουν ένα γκολ, καταλαβαίνει κανείς και τον μικρό αριθμό στο ενεργητικό της ομάδας.

Εξάλλου, τη δική του σημασία έχει πως ατομικά οι μεσοεπιθετικοί του ΟΦΗ δεν δρουν ουσιαστικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μια ασίστ του Βουό και μια του Κουτσιανικούλη, μαζί με τα δυο γκολ του Νέιρα είναι όλη κι όλη η συνεισφορά τους μέχρι τώρα. Είναι σίγουρο πως οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν επειγόντως, προκειμένου να αυξηθούν αντικειμενικά οι ελπίδες για θετικά αποτελέσματα.

ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Γεγονός είναι πως μέχρι τώρα, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Κρητικοί είχαν να διασχίσουν το πιο δύσκολο από τα «μονοπάτια» του πρώτου 1/6 του πρωταθλήματος, παίζοντας με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως και με Ξάνθη, Πανιώνιο και Παναιτωλικό εκτός έδρας. Πλέον αρχίζουν παιχνίδι με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής, όπως ο Απόλλων Σμύρνης, η Λαμία, ο Λεβαδειακός, που θα προσφέρουν ευκαιρίες για θετικά αποτελέσματα, κόντρες στα «ίσια» κι αφορμές να βελτιωθεί η ψυχολογία.

Τότε θα αποδειχθεί και η πραγματική προσφορά που μπορούν να έχουν οι παίκτες από τη μέση και μπροστά κι αν οι εντυπώσεις των πρώτων πέντε αγωνιστικών αποτελούν προϊόν παραμορφωτικού «φακού» ή όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα