Η κατάρα με τους χιαστούς στην ΑΕΚ...

Η κατάρα με τους χιαστούς στην ΑΕΚ...

Δημήτρης Βέργος
Η κατάρα με τους χιαστούς στην ΑΕΚ...

bet365

Η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει για έβδομη φορά μέσα στα τελευταία 3,5 χρόνια τραυματισμό ποδοσφαιριστή της με ρήξη χιαστών, κάτι που δείχνει τη μεγάλη ατυχία της Ένωσης. Το gazzetta.gr θυμίζει τις προηγούμενες περιπτώσεις, τη χρονική διάρκεια της απουσίας και τη σωστή αποκατάσταση που έγινε από το ιατρικό επιτελείο.

Ο τραυματισμός του Έλντερ Λόπες επισκίασε τη νίκη της ΑΕΚ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι ο Πορτογάλος αριστερός μπακ είχε πάθει ζημιά καθώς κρατούσε το κεφάλι του στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας πιθανότατα τι ακριβώς είχε πάθει. Η ρήξη χιαστών του Λόπες είναι κάτι που κυνηγάει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και τείνει να εξελιχθεί σε... κατάρα. Κι αυτό γιατί μέσα σε 3,5 χρόνια η Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει για έβδομη φορά τον συγκεκριμένο τραυματισμό με ποδοσφαιριστή της. Σχεδόν όλοι απουσίασαν για διάστημα έξι μηνών, επέστρεψαν ωστόσο δριμύτεροι, χάρη στη σωστή αποκατάσταση που έγινε από το ιατρικό επιτελείο των κιτρινόμαυρων που γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο κομμάτι.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Η αρχή της κακοδαιμονίας με τον Μάνταλο

Το κακό με τους χιαστούς στην ΑΕΚ ξεκίνησε τη σεζόν πριν τη μεγάλη επιστροφή της στη Super League. Πρώτο θύμα ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αποχωρεί με φορείο από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και περνάει άμεσα από χειρουργική επέμβαση. Ο τραυματισμός αφήνει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό εκτός δράσης για έξι μήνες, ωστόσο επιστρέφει δριμύτερος και παίρνει ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Και από το πουθενά ο Μπακάκης

Στα τέλη εκείνης της σεζόν (2014-2015) για τα πλέι οφ, η ΑΕΚ χάνει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή της με χιαστούς. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος παθαίνει ζημιά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, περνάει χειρουργείο και επιστρέφει και αυτός μέσα σε ένα εξάμηνο στις υποχρεώσεις των κιτρινόμαυρων, έχοντας βοηθήσει στην επιστροφή της ομάδας στη Super League.

Τρίτο σοκ με Λαμπρόπουλο

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Πλατανιά τη σεζόν 2016-2017 βάζει κι αυτός το όνομά του στη λίστα με τους άτυχους της ΑΕΚ και γίνεται ο τρίτος που αντιμετωπίζει ρήξη χιαστών. Η ΑΕΚ στέκεται δίπλα του, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, με τον Έλληνα αμυντικό να επανέρχεται και αυτός μέσα σε έξι μήνες και μάλιστα να συμβάλει στην επιστροφή της ΑΕΚ στους τίτλους έπειτα από 24 χρόνια.

Δεύτερος χιαστός για Μάνταλο

Η ΑΕΚ περνάει με το διπλό από μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο (0-1), ωστόσο χάνει τον Πέτρο Μάνταλο. Τα χειρότερα επιβεβαιώνονται με τον αρχηγό της Ένωσης να περνάει για δεύτερη φορά τον εφιάλτη της ρήξης χιαστού. Και στην περίπτωση του Μάνταλου, η ΑΕΚ δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να μένει εκτός για έξι μήνες και να επιστρέφει στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν για να σηκώσει τον τίτλο.

Σοκ και με Γιόχανσον

Δύο εβδομάδες αργότερα, στην ΑΕΚ δεν μπορούν να πιστέψουν τη νέα ατυχία. Θύμα αυτή τη φορά ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ένας επίσης παίκτης-κλειδί στον χώρο του κέντρου, με τον Σουηδό μέσο να φεύγει με πόνο από το ματς των πλέι οφ κόντρα στην Ιταλία για το Euro. Το ιατρικό επιτελείο των Σουηδών επιβεβαιώνει τα δυσάρεστα για τη ρήξη χιαστών και ο Γιόχανσον περνάει την πόρτα του χειρουργείου και από τότε δεν αγωνίζεται ξανά, φεύγοντας ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν μιας και δεν ήθελε να ανανεώσει.

Ατυχία και με τον νεαρό Μπάμπη

Η έκτη απώλεια παίκτη με χιαστούς αφορούσε τον 19χρονο Πάρη Μπάμπη, ο οποίος τον Απρίλιο της περσινής σεζόν σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση παθαίνει ζημιά. Μπαίνει στο χειρουργείο, αλλά αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, επιστρέφοντας μέσα σε πέντε μήνες από τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στις προπονήσεις.

Και τώρα Λόπες

Ο Έλντερ Λόπες με τη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο ματς με τον ΟΦΗ γίνεται ο έβδομος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μέσα σε 3,5 χρόνια που βγαίνει νοκ-άουτ με τον συγκεκριμένο σοβαρό τραυματισμό. Μια κατάρα που... χτυπάει την Ένωση, αλλά την συσπειρώνει παράλληλα για τις επιτυχίες. Και στην περίπτωση του Λόπες, όπως και σε προηγούμενες, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους κιτρινόμαυρους να δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους.

Όλοι επιστρέφουν δυνατοί

Παρά τις ατυχίες με τους χιαστούς, το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης κάνει άριστη δουλειά πάνω στο κομμάτι της αποκατάστασης από τέτοιους τραυματισμούς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο βοηθώντας την Ένωση στον δρόμο των επιτυχιών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα