Και αυτοί οι 11 είναι κορυφαίοι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Και αυτοί οι 11 είναι κορυφαίοι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr σκέφτηκε και παρουσιάζει μια... εναλλακτική 11άδα που θα μπορούσε να έχει κερδίσει την προτίμηση για την κορυφαία ομάδα της FIFPro. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, θα μπορούσαν να αισθάνονται αδικημένοι από την απονομή των βραβείων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Επιστροφή χρημάτων* στο Μάιντζ – Βόλφσμπουργκ και σούπερ αποδόσεις από την Μπουντεσλίγκα από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σε αυτό το αρχικό σχήμα που θα παρέτασσε το gazzetta.gr σε έναν αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχει ούτε Λιονέλ Μέσι, ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε Μπαπέ, ούτε Λούκα Μόντριτς.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις ενστάσεις του, η αλήθεια είναι, όμως, πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν για το 2017-2018, όμως ίσως δεν απολαμβάνουν τόση δημοτικότητα όσο κάποιοι άλλοι.

Αυτοί, λοιπόν, σε ένα σύστημα 4-2-3-1 θα μπορούσαν να είναι οι παρακάτω...

Έντερσον: Κάτω απ' τα δοκάρια θα βρισκόταν ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Σίτι, αντί του Νταβίντ Ντε Χέα που ναι μεν κράτησε τα προσχήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη αγωνιστική περίοδο αλλά ήταν κάκιστος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εξαιρετικά αντανακλαστικά, πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, ειδικά στις μακρινές του μεταβιβάσεις, ο Έντερσον ήταν μαζί με τον Άλισον (στη Ρόμα την περασμένη σεζόν) οι δύο τερματοφύλακες τους οποίους πρόσεξε περισσότερο ο κόσμος. Ναι μεν ο πορτιέρε των «πολιτών» είχε μια ολόκληρη αρμάδα να τον στηρίξει στην πορεία της Σίτι προς την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, οι αντίπαλοι ήξεραν ότι έπρεπε να μοχθήσουν για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του...

Μπένζαμιν Παβάρ: Στη Στουτγκάρδη γνώριζαν πολύ καλά τα στοιχεία που τον διακρίνουν στο παιχνίδι του και η αλήθεια είναι πως έναν φόβο για τις εμφανίσεις του και τα μάτια που θα στρέφονταν πάνω του, τον είχαν ενόψει του Μουντιάλ που φιλοξένησε φέτος η Ρωσία. Ο 22χρονος Μπένζαμιν Παβάρ, φρόντισε ώστε να συστηθεί σε όσους δεν τον είχαν προσέξει αρκετά στη Bundesliga και ήταν τρομερός στο δεξί άκρο της άμυνας της Γαλλίας, η οποία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το τουρνουά για πρώτη φορά από το 1998. Στην ομάδα του, αρχίζουν και σκέφτονται τρόπους ώστε να τον κρατήσουν όσα περισσότερα χρόνια μπορούν...

Κώστας Μανωλάς: Από τους διακριθέντες κάθε χρονιάς στη Serie A, ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ της πρόκρισης της Ρόμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο ιστορικό 3-0 απέναντι στους «μπλαουγκράνα» στο «Ολίμπικο» για τα προημιτελικά του Champions League, ωστόσο, στην επόμενη φάση κόντρα στη Λίβερπουλ, έγινε εμφανής η διαφορά δυναμικότητας και η «κάψα» της ομάδας του Κλοπ να φτάσει μέχρι το τέλος... Ο Έλληνας στόπερ είναι από τους πιο σταθερούς αμυντικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο, όταν η Ρόμα εμφανίζεται μετριότατη έως κακή, δεν μπορεί να διασωθεί από τη γενικότερη κατάσταση.

Καλιντού Κουλιμπαλί: Με νύχια και με δόντια σε καθένα από τα τελευταία καλοκαίρια προσπαθεί η Νάπολι να τον κρατήσει στο ρόστερ της. Ο Σενεγαλέζος στόπερ, μετουσιώνει τον τίτλο του «Hummer» στα μετόπισθεν και η αξία του έχει φτάσει σε δυσθεώρητα όρια, τα οποία θα μπορούσαν να κοντράρουν το κόστος του Φαν Ντάικ αναφορικά με τον ακριβότερο αμυντικό, αν βρεθεί κάποια ομάδα που θα ικανοποιήσει τις υπερβολικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη των «παρτενοπέι». Τρομερά σημαντικός για τη Νάπολι, από τα πιο δυναμικά στόπερ.

Θέσαρ Αθπιλικουέτα: Εμπορικός, σίγουρα δεν είναι. Είναι όμως αμυντικός που θα προσφέρει ό,σα έχει και δεν έχει για την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Με τις ασίστ του στον Μοράτα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έγιναν το δίδυμο με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη, την περίοδο που ο φορ της Τσέλσι βρισκόταν ακόμα σε... καλά φεγγάρια. Είτε στα άκρα σε τετράδα άμυνας, είτε σε τριάδα ώστε να καλύπτει χώρο και πτέρυγα, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα δεν λαμβάνει τα credits που του αξίζουν, ωστόσο, συνεχίζει την τρομερή και αθόρυβη δουλειά, όντας απίστευτος εργάτης για κάθε προπονητή.

Ιβάν Ράκιτιτς: Είναι ο άνθρωπος στον οποίο έπεσε πλέον όλο το βάρος στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα μετά τους Ινιέστα και Τσάβι. Ο Κροάτης χαφ θεωρείται πλέον ένα από τα πιο γερά θεμέλια της ραχοκοκκαλιάς των «μπλαουγκράνα» και ειδικά με τα σενάρια που προέκυψαν το καλοκαίρι αναφορικά με το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν, άρχισαν στον σύλλογο της Καταλονίας να σκέφτονται πως είναι δυνατόν να... επιβιώσουν αγωνιστικά τη δεδομένη χρονική στιγμή δίχως τον Ιβάν Ράκιτιτς, μετά τις απίστευτα σημαντικές απώλειες των... καλλιτεχνών, Τσάβι και Ινιέστα. Δουλεύει για το καλό της ομάδας, είναι ακούραστος, έχει ποδοσφαιρική σοφία, έχει τρόπο και καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού της ομάδας του και των χώρων στους οποίους μπορεί να κινηθεί να στείλει τη μπάλα.

Ρούμπεν Νέβες: Το... new entry στη ζωές όλων στην Premier League, αλλά καθόλου νέα είσοδος σε όσους ασχολούνταν έστω και λίγο με την Championship την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο άνθρωπος που επέλεξε να μετακομίσει στην Αγγλία για πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας κι όχι να πάρει μια πιο... φαντεζί μεταγραφή. Ο άνθρωπος που συστήθηκε με το καταπληκτικό σουτ, τις αδιανόητης ακρίβειας μακρινές του μπαλιές και τα εντυπωσιακά γκολ. Μπορεί να ενώσει με μεγάλη ευκολία και απλό ποδόσφαιρο τη μεσαία και την επιθετική γραμμή, ήταν πρωτεργάτης της μεγάλης επιτυχίας της Γουλβς μέχρι την άνοδο με την κατάκτηση της κορυφής και φέτος προσπαθιεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Premier. Παράλληλα, έχει βάλει στόχο να πείσει πλέον και τον Φερνάντο Σάντος να τον υπολογίζει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ποιότητα που ξεχειλίζει...

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ο παίκτης που ενσαρκώνει την απόλυτη προπονητική ευτυχία του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Βέλγος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν έχει καλύτερο δεξί ή αριστερό πόδι, που το μυαλό του παίρνει χιλιάδες στροφές και το κορμί του με τη μπάλα άλλες τόσες, που θεωρείται από εκείνους οι οποίοι μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Ο Ντε Μπρόινε είναι μέλος της απίθανης βελγικής γενιάς που φέτος κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και φέτος ήρθε αντιμέτωπος με αναποδιά αφού τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν. Πέρυσι, πάντως, ήταν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League.

Λορέντσο Ινσίνιε: Ο... ένας από τους τρεις σωματοφύλακες της Νάπολι. Μαζί με τους Καγιεχόν και Μέρτενς, ήταν από τους πιο σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι «παρτενοπέι» έφτασαν να διεκδικούν το πρωτάθλημα στη Serie A επιχειρώντας να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους. Ο Ινσίνιε, ο βραχύσωμος... διάολος με την εκρηκτικότητα αλλά και το άριστο τελείωμα, είναι κομμάτι κάθε προσπάθειας και όταν δεν του βγαίνει η βραδιά, μπορεί ν' αποβεί... μοιραίο για τους «παρτενοπέι» σε κάθε παιχνίδι.

Έντινσον Καβάνι: Από τον Ιανουάριο του 2018 και έχοντας ξεπεράσει τα 157 γκολ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε όλες τις διοργανώσεις, είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τον σύλλογο του Παρισιού. Ο Έντινσον Καβάνι, μπορεί να μην... κλίκαρε εξ αρχής με τον Νεϊμάρ, μπορεί ν' αντιμετώπισε τα προβλήματά του, όμως δεν παύει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο επιχείρημα πως στο Championnat ο ανταγωνισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πως η νεόπλουτη Παρί κάνει απόλυτο κουμάντο, δεν υπάρχει απάντηση, όμως, ο Ουρουγουανός στράικερ έχει αποδείξει πως δεν λογαριάζει τι έχει απέναντί του. Από άποψη δημοτικότητας σίγουρα έχει βρεθεί στη σκιά των Νεϊμάρ και Μπαπέ, ωστόσο, ουδείς μπορεί να μειώσει την προσφορά του.

Μοχάμεντ Σαλάχ: Και ερχόμαστε στον άνθρωπο του οποίου η νίκη στο βραβείο Puskas για το καλύτερο γκολ προκάλεσε διχασμό, ήταν υποψήφιος στην τελική τριάδα για τον κορυφαίο της σεζόν 2017-2018 τερματίζοντας πίσω από τους Μόντριτς και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά... δεν χωρούσε στην καλύτερη 11άδα της FIFPro! Με τη σεζόν που έκανε στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Λίβερπουλ δεν χωράει καμία αμφιβολία πως θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στους 11 κορυφαίους, με τα γκολ του, την παραγωγικότητά του και την συμβολή του στην διαδρομή μέχρι τον τελικό του Κιέβου – εκεί όπου τραυματίστηκε από τον Σέρχιο Ράμος – ν' αξίζουν πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση και μια θέση στους 11 που ξεχώρισαν.

 

Τελευταία Νέα