Παραμένει... Λίβερπουλ, αλλά πλέον έχει το «κάτι»

Παραμένει... Λίβερπουλ, αλλά πλέον έχει το «κάτι»

Κώστας Ζάλιαρης
Παραμένει... Λίβερπουλ, αλλά πλέον έχει το «κάτι»

bet365

Το gazzetta.gr βγάζει συμπεράσματα από το ματς της Λίβερπουλ κόντρα στην Παρί, διατυμπανίζει τη σημασία της νίκης για την ομάδα του Κλοπ και παραδέχεται πως φέτος οι «κόκκινοι» έχουν κάτι πολύ διαφορετικό που μπορεί να οδηγήσει σε τίτλους...

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όσοι είδαν τον Μπαπέ να σκοράρει στο «Άνφιλντ» στο 83' και σκέφτηκαν ότι η Λίβερπουλ μπορούσε να ξεπεράσει το σοκ των δυο γκολ από την Παρί με δύο καλές ευκαιρίες, ψεύδεται.

Όσοι πίστεψαν ότι η βραδιά κρατούσε κάτι για το τέλος, παρά το γεγονός πως οι «κόκκινοι» όντως κυνηγούσαν το τρίτο γκολ, είναι επίσης ψεύτες.

Η ομάδα του Κλοπ κατάφερε ξανά να δείξει ότι θα πρέπει να τη λογαριάζουν πολύ περισσότερο από φέτος. Είναι δεδομένο πως δεν θα πάει όλη η χρονιά έτσι και πως κάτι θα χαθεί στην πορεία, αλλά ο σύλλογος δεν είναι πλέον ο ίδιος στο χορτάρι. Έχει πάθει πολλά, έχει μάθει πολλά, έχει μυηθεί σε κάτι διαφορετικό και πάνω απ' όλα, έχει αλλάξει η νοοτροπία.

Και δεν έχει να κάνει με το ... DNA που μπορεί να εμφανίζεται μια στο τόσο στο φινάλε και την κρίσιμη στιγμή, αλλά με την δύναμη που βγάζει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ όταν χρειάζεται πραγματικά να δείξει επιμονή για να πάρει αυτό που θέλει. Είτε βγαίνοντας αμέσως στην αντεπίθεση όπως το... έκανε πριν δεχθεί το δεύτερο γκολ και το συνέχισε μετά, στο ματς με την Παρί, είτε με σωστή άμυνα και καθαρό μυαλό σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Το gazzetta.gr, αποδέχθηκε μετά το 3-2 της βραδιάς με τους Παριζιάνους πως η Λίβερπουλ δεν θα σταματήσει ποτέ να προσφέρει σασπένς και άγχος στα παιχνίδια της, αλλά θα έχει τον τρόπο να εκτελεί την αποστολή της. Και η ιστορία γράφεται από ομάδες που ακόμα και στις κακές τους μέρες, ρίχνουν βαθμούς κάθε φορά μέσα στο τσουβάλι της σεζόν...

Η βελτίωση του Γκόμες, ο Φαν Ντάικ και ο Άλισον: Η άμυνα της Λίβερπουλ στελεχώθηκε με τον Φαν Ντάικ, ο οποίος έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ κάτω απ' τα δοκάρια υπάρχει πλέον ο Άλισον, που έγινε ο ακριβότερος τερματοφύλακας παγκοσμίως με τη μετακίνησή του από τη Ρόμα. Στην τετράδα των μετόπισθεν των «κόκκινων» υπάρχουν επίσης οι Άντι Ρόμπερτσον (αριστερά), Τζο Γκόμες (στόπερ) και Αλεξάντερ Άρνολντ (δεξιά). Ο παρτενέρ του Φαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας έχει καταφέρει να βελτιωθεί δίπλα στον Ολλανδό. Η συνεργασία τους από την αρχή της σεζόν πατάει σε στέρεες βάσεις και αυτό αποδείχθηκε και από το ματς με την Παρί. Στο γκολ του Μπαπέ, βέβαια, δεν υπήρξε σωστός τρόπος ώστε να σταματήσει αρχικά ο Νεϊμάρ κι έπειτα ο Γάλλος, όμως σε γενικότερο πλαίσιο τα μετόπισθεν λειτουργούν αρκετά σωστά και με περίσσιο νεύρο, δεδομένης και της διάθεσης που οι νεαροί Άγγλοι αλλά και ο νέος αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας που καλύπτει το αριστερό άκρο. Ο Ρόμπερτσον είναι εκείνος που κάνει κακή απομάκρυνση πάνω στον Μενιέ και αυτό που κατάλαβε η Λίβερπουλ το βράδυ της Τρίτης είναι πως μπορεί να κάνει δέκα πράγματα σωστά, όμως στα δύο λάθη υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να μπει σε μπελάδες. Ειδικά απέναντι σε τέτοιους παίκτες όπως της Παρί.

Ο απίστευτος Μίλνερ: Μοιάζει με... μεταγραφή για τη Λίβερπουλ! Τόσο ξεκάθαρα. Έχει παρουσιάσει έναν άλλον, ιδανικό εαυτό για την ομάδα του Κλοπ και έχοντας πλέον επανέλθει στο χώρο του κέντρου, βγάζει στο χορτάρι όλα εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και με τα οποία μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του, δίχως να χάνεται στο αριστερό άκρο της άμυνας όπου χρειάστηκε να παίξει παλαιότερα. Κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ολοκληρωμένο παιχνίδι, ήταν αποτελεσματικός κάθε φορά που έπρεπε να πέσει πάνω στον Νεϊμάρ, ήξερε πως να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, σκόραρε από την άσπρη βούλα και έχει πιέσει τον Μπαπέ στη φάση του γκολ από τον Φιρμίνο, υποχρεώνοντας τον Γάλλο επιθετικό σε απώλεια της κατοχής της μπάλας. Που να μπει και ο Φαμπίνιο στον... χορό με τον Μίλνερ, τον Χέντερσον και τον Βαϊνάλντουμ, οι οποίοι τραβούν το κουπί αυτό τον καιρό.

Ο Σαλάχ δεν είναι απαραίτητος: Ακόμα κι αν βρίσκεται σε κακή μέρα, όπως το έκανε και το βράδυ της Τρίτης αλλά και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα δει τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον κρατήσουν στην επιφάνεια και θα καλύψει κάποιος άλλος τη δουλειά. Απέναντι στους Παριζιάνους δεν ήταν καλός, όμως οι Στάριτζ και Μανέ ήταν κινητήριοι μοχλοί των επιθέσεων της Λίβερπουλ και ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Ο Σενεγαλέζος δεν σκόραρε αλλά ταλαιπώρησε αρκετά τα μετόπισθεν των Γάλλων, ενώ, ο αντικαταστάτης του Φιρμίνο ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος δίχτυα, για να το κάνει και ο Βραζιλιάνος όταν πέρασε στη θέση του στο 71'.

Η φόρμα του Στάριτζ και το γραφτό του Φιρμίνο: Δίχως τύχη και δίχως να έχει γραφτεί κάτι στ' άστρα, πολλές φορές δεν προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι συνέβη και με τη Λίβερπουλ στην πρεμιέρα του φετινού Champions League. Ο Ντάνιελ Στάριτζ, ξεκίνησε σε ματς του θεσμού με τη φανέλα της Λίβερπουλ για πρώτη φορά επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο. Στα 37 ματς που έχει βρεθεί στην 11άδα από την έναρξη της σεζόν 2015-2016, έχει σκοράρει 25 φορές και έχει μετρήσει 7 ασίστ. Έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αλλά κάθε φορά που επιστρέφει έχει αυτή την αποτελεσματικότητα και βρίσκεται μέσα στις φάσεις για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και το θετικό για τον Κλοπ είναι πως όπως δήλωσε ο κόουτς λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί, «δεν έχει υπάρξει σε τέτοια καλή κατάσταση όσο διάστημα βρίσκομαι εγώ εδώ». Είχε μπροστά του την πρόκληση της κάλυψης του κενού που προκλήθηκε από την παρουσία του Φιρμίνο στον πάγκο, ενώ, όταν βγήκε και πέρασε ο Βραζιλιάνος στο ματς, ήταν εκείνος που καθάρισε την υπόθεσης της νίκης. Έχοντας τραυματιστεί στο μάτι από το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Τότεναμ, ήταν αμφίβολος μέχρι και το πρωί της Τρίτης, όταν είπε στον προπονητή του: «Μπορώ να δω καθαρά, μπορώ να παίξω». Δεν ξεκίνησε, αλλά μπήκε στο 71'. Και στο 91' χόρεψε για να γράψει το 3-2 και να πανηγυρίσει... ως μονόφθαλμος!

Αυτό το «κάτι» της συνηθισμένης, αγχωτικής Λίβερπουλ: Στο πρωτάθλημα έχει περάσει από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας με τρόπο που έδειξε σοβαρότητα κι όχι τόσο επιβολή έναντι του αντιπάλου. Έστω και με... μισό – μηδέν πήρε το ματς με τη Μπράιτον, ενώ έχει κάνει το 5x5 στην Premier League μετά και το 2-1 επί της Τότεναμ το περασμένο Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ». Για τρίτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη από καταβολής της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος έχει πάρει και τα πέντε πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ακόμα κι αν δεν είναι καλή, η Λίβερπουλ έχει τον τρόπο της να παίρνει αυτό που θέλει. Δεν στράβωσε το ματς στο Λέστερ στις αρχές του μήνα, έδειχνε να στραβώνει αλλά τελικά δεν έγινε ούτε απέναντι στα «σπιρούνια» και το βράδυ της Τρίτης όλοι πίστεψαν πως η κακή συνήθεια της ομάδας να... βγάζει μόνη της τα μάτια της, θα επιβεβαιωνόταν ξανά με το γκολ του Μπαπέ στο 83'. Και πάλι όμως, εμφανίστηκε αυτό το «κάτι». Με απώλεια πλεονεκτήματος δύο τερμάτων, με καθοριστικό χρονικό σημείο όσον αφορά την ισοφάριση από την Παρί, αλλά με το Kop γεμάτο και τους παίκτες του Κλοπ να μην... χαμπαριάζουν, η νίκη δεν χάθηκε. Ό,τι δεν είχαν άλλες χρονιές οι «κόκκινοι», το έχουν φέτος. Και αυτό είναι η ικανότητα να μην παθαίνουν μπλακ-άουτ ή να επηρεάζονται σε απόλυτο βαθμό όταν χάνεται ο έλεγχος. Η Λίβερπουλ έχει πλέον κάνει τις επενδύσεις της στο αγωνιστικό κομμάτι και πορεύεται σε άλλη βάση, πιο στέρεα και σοβαρή για να οδηγήσει σε τίτλους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα