Οι απαραβίαστες εστίες των «μεγάλων» της Super League (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Οι απαραβίαστες εστίες των «μεγάλων» της Super League (pics)

bet365

Το δείγμα είναι μικρό, αλλά δεν είναι σύμπτωση πως Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης είναι οι μόνες τέσσερις ομάδες που διατήρησαν απαραβίαστη την εστία τους στις πρώτες δυο αγωνιστικές της Super League.

Παρά το «θρίλερ» που κράτησε μέχρι και μόλις λίγες… ώρες πριν την πρεμιέρα, το πρωτάθλημα ξεκίνησε. Μετά από δυο αγωνιστικές, υπάρχουν οι πρώτες εντυπώσεις για όλες τις ομάδες, έστω κι αν το δείγμα εύκολα «αμφισβητείται», λόγω του μικρού μεγέθους του.

Μια εύκολη πρόβλεψη πάντως που γρήγορα βρήκε δικαίωση είναι η ποιότητα ορισμένων ομάδων που αναμένεται να ξεχωρίσουν στη φετινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που έφτασε κοντά στην υπέρβαση της παρουσίας του στους ομίλους του Europa League, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Ολυμπιακός που ενισχύθηκε σοβαρά στις μεταγραφές κι άφησε πίσω του την περσινή κάκιστη σεζόν, όπως και ο Άρης, που επανήλθε δυναμικά στα «σαλόνια», ήταν οι ομάδες που ξεχώριζαν πριν ξεκινήσει η δράση και δικαιώνουν τις προσδοκίες στο γήπεδο.

Αυτό το κάνουν όχι μόνο σκοράροντας και όντας οι μόνες που έκαναν το 2Χ2, μαζί με τον Παναθηναϊκό, που «έσβησε» την τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, αλλά και κρατώντας την άμυνά τους απαραβίαστη. Αντίστροφα δε, ίσως εκεί οφείλεται και το άκρως θετικό ξεκίνημα, που τους έχει φέρει στον «αφρό» εξαρχής.

Αυτές είναι οι μόνες ομάδες που διατήρησαν το «μηδέν» στις δυο πρώτες αγωνιστικές:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: με Λεβαδειακό (1-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (5-0)

ΑΡΗΣ: με Λαμία (0-3) και ΑΕΛ (2-0)

ΑΕΚ: με ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και Αστέρα Τρίπολης (0-1)

ΠΑΟΚ: με Αστέρα Τρίπολης (1-0) και Πανιώνιο (0-1)

Εξάλλου, καθεμιά από τις ομάδες αυτές επένδυσε και το καλοκαίρι στην άμυνά της, αποκτώντας αρκετούς παίκτες για να την ενισχύσουν.

Ο Ολυμπιακός επανέφερε τον Βούκοβιτς και τον Γιαννιώτη για βασικούς σε κέντρο άμυνας κι εστία αντίστοιχα, απέκτησε τους Μιράντα και Μεριά, ενώ σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι μεταγραφές των Μασούρα και Τοροσίδη, πλην του μέσου Γκιγιέρμε και του τερματοφύλακα Σα.

Ο ΠΑΟΚ έφερε στην Τούμπα τον Χατσερίντι και τον Τόσκα, ανανέωσε με τον Μαλεζά και συνολικά διατήρησε την εξαιρετική περσινή αμυντική του γραμμή.

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Οικονόμου, που έγινε βασικός με το «καλημέρα», έβαλε στο κέντρο της τον Άλεφ, ενώ έχει στις τάξεις της και τον Σβάρνα, διατηρώντας επίσης το περσινό επιτυχημένο μοντέλο.

Τέλος, ο Άρης των μεγάλων αλλαγών στο ρόστερ από τη Football League στη Super League διατήρησε τον Δεληζήση και τον Σοουζα, απέκτησε τον Βέλεθ για βασικό, όπως και τον τερματοφύλακα Κουέστα, ενώ παράλληλα πρόσθεσε και τους Κωνσταντινίδη, Μπάσα και Σιώπη, δηλαδή παίκτες με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Το δείγμα είναι μικρό, ωστόσο τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν τους πιο «ισχυρούς» του πρωταθλήματος και το επίπεδο του φετινού ανταγωνισμού. Τέσσερις ομάδες, το απόλυτο των βαθμών, υψηλές βλέψεις και ποιότητα σε ρόστερ είναι όσα τις συνδέουν σε αυτά τα πρώτα «σπέρματα» της Super League.

Η συνέχεια αναμένεται προς επιβεβαίωση ή διάψευση των προγνωστικών…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα