Επέστρεψαν μόνο για τον Παναθηναϊκό!

Επέστρεψαν μόνο για τον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Κούβαρης
Επέστρεψαν μόνο για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Με αφορμή την επιστροφή του Γιώργου Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό, το gazzetta.gr καταγράφει τους παίκτες την τελευταία πενταετία, οι οποίοι δήλωναν «πίστη» στους «πράσινους» και στο τέλος έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους!

Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη που μπορεί να έχει μια ομάδα αφορά το πόσο εμπνέει τους παίκτες που φορούν τη φανέλα της. Πόσο την εμπιστεύονται, πόσο δένονται μαζί της και πόσο θέλουν να παίζουν για εκείνη. Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί το τελευταίο μεγάλο παράδειγμα...

Ο 21χρονος σέντερ επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο ξεπέταγμα και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για την επιστροφή του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό, δεν σταμάτησε να κάνει «πράσινες» αναρτήσεις.

Δείγμα της αγάπης του για τον σύλλογο, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν και άλλοι παίκτες και με τους οποίους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε φροντίσει να... προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή τους. Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο λόγος και των δύο πλευρών ήταν συμβόλαιο, αφού οι υποσχέσεις τηρήθηκαν και μπόρεσε να γίνει η... ανανέωση των όρκων σε έξι περιπτώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Ο «Μπάτμαν» του ελληνικού μπάσκετ όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν, πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό και δεν έκρυβε ότι ήταν η ομάδα που υποστήριζε. Μάλιστα είχε δεχθεί ουκ ολίγες φορές την κρούση του Ολυμπιακού (κάτι που δεν έχει κρύψει ο ίδιος), αλλά πάντα κρατούσε την πόρτα κλειστή: «Δεν θα μπορούσα να παίξω στον Ολυμπιακό...» είχε πει σε αρκετές συνεντεύξεις που είχε δώσει, ενώ και ο Παναθηναϊκός από τη πλευρά του είχε κάνει προσπάθεια να τον αποκτήσει την εποχή που αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο.

Μάλιστα ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία προκειμένου να συναντήσει τον παίκτη και να τον ντύσει στα «πράσινα» πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν ωστόσο το καλοκαίρι του 2013 η υπόσχεση του Φώτση, έγινε και... πράξη. Η τρίτη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό (μετά από αυτές το 2002 και το 2008) έμελλε να ήταν και η τελευταία αφού έριξε τους τίτλους τέλους στην επαγγελματική του καριέρα του περασμένο καλοκαίρι. Ο παίκτης που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό...

ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ

Τα δάκρυα του Μάικ Μπατίστ την ώρα που ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος τον τιμούσε στο κέντρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού-Φενέρμπαχτσε την σεζόν 2012-2013, φτάνουν και περισσεύουν για να αποτυπώσουν την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο «Big Mike» θα επέστρεφε κάποια στιγμή στην ομάδα την οποία είχε υπηρετήσει επί εννέα συναπτά έτη, έστω και αν θα ήταν στο κύκνειο άσμα της καριέρας του.

Πράγματι, το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, ο Μπατίστ είχε επιστρέψει στο ΟΑΚΑ στα 35 του χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να του δίνει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εκείνος με τη σειρά του να προσφέρει την εμπειρία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Το καλοκαίρι του 2014 είχε πρωτοακουστεί το όνομα του Νικ Καλάθη για πιθανή επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Μετά την εξαιρετική του σεζόν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν την σεζόν 2012-13 και τον ενεργό ρόλο που είχε στους Μέμφις Γκρίζλις την αμέσως επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ, δεν ήταν λίγες οι... πλούσιες ομάδες ανά την Ευρώπη που... περίμεναν στη γωνία για τον ¨Ελληνα γκαρντ. Εκείνος είχε βρεθεί στην Ελλάδα ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ελλάδα είχε επισκεφθεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στα γραφεία της ΚΑΕ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι βρέθηκα ξανά στο περιβάλλον του Παναθηναϊκού ώστε να συναντηθώ και να συζητήσω με τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Επειδή θα πρέπει να πούμε την αλήθεια, αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατό καλύτερα στο ΝΒΑ αλλά το βέβαιο είναι πως όταν επιστρέψω στην Ευρώπη θα αγωνιστώ μόνο στον Παναθηναϊκό» είχε προαναγγείλει ο Καλάθης.

Αποτέλεσμα; Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους» και παρά το ασφυκτικό pressing που δέχθηκε από την Χίμκι και τα... πολλά περισσότερα εκατομμύρια που στρώθηκαν στα πόδια του πριν από τρεις εβδομάδες, εκείνος επέλεξε και πάλι... Παναθηναϊκό για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπερ και σημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2021 θα έχει συμπληρώσει αισίως εννέα χρόνια στην ομάδα μετά και την πρώτη του θητεία στους «πράσινους» (2009-2012).

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Μπορεί ο Βουγιούκας να ήταν πάντα παίκτης χαμηλών τόνων ωστόσο πάντα ήταν αγαπητός στις τάξεις των «πρασίνων». Άλλωστε με τον Παναθηναϊκό είχε κατακτήσει την EuroLeague το 2011 και μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2012, πάντα έψαχνε τρόπους για να επιστρέψει στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ενόψει της σεζόν 2016-17, ο έμπειρος σέντερ είχε συζητήσει έντονα το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι: «Μας πρόλαβε ο Μπουρούσης...» είχε πει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της Media Day πριν από έναν χρόνο περίπου.

Κάτι που κατάφερε το καλοκαίρι του 2017 ενώ φέτος ανταμείφθηκε για αυτήν την πίστη, την αφοσίωση, την αγάπη και φυσικά την προσφορά του στην ομάδα με την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο. Στο διάστημα που έλειψε αγωνίστηκε σε Ούνικς, Γαλατασαράι, Ζάλγκιρις και Λοκομοτίβ Κουμπάν....

ΜΑΪΚ ΤΖΕΪΜΣ

Το πόσο έχει «δεθεί» ο Μάικ Τζέιμς με τον Παναθηναϊκό είναι γνωστό. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει... τυχαίο το γεγονός ότι ανακοινώθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο αμέσως την επισημοποίηση της συμφωνίας των «πρασίνων» με τον Κιθ Λάνγκφορντ. Και να 'ταν μόνο αυτό; Ακόμα και όταν βρισκόταν στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε συνέχεια αναφορές στον Παναθηναϊκό με σχετικά «τιτιβίσματα» στο twitter, ενώ στήριζε τις προσπάθειες των «πρασίνων» στην EuroLeague. Μέσα του, ήξερε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε... Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν εκείνος που είχε ναυλώσει πριν από έναν χρόνο ιδιωτικό αεροπλάνο προκειμένου να τον μεταφέρει στην Μύκονο ώστε να παρέμενε στο γλέντι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ο ίδιος ο Τζέιμς χαρακτήρισε πρόσφατα τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ ως οικογένειά του, ακόμα και αν έπρεπε να την... αποχωριστεί. Άλλωστε το κασέ του είχε εκτιναχθεί στα ύψη και ήταν αδύνατον για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να του προσφέρει αυτά τα χρήματα. Πάντως την πίστη του στον Παναθηναϊκό την εξέφραζε περισσότερο όταν... απέτρεπε φίλους του (σ.σ. όπως ο Μπόμπι Μπράουν για παράδειγμα) να μετακομίσουν στον Ολυμπιακό, ενώ και ο ίδιος έχει γράψει πολλές φορές στο twitter ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Οικογένεια» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε και ο Γιώργος Παπαγιάννης για τον Παναθηναϊκό λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα για την μεγάλη του επιστροφή. Το συγκεκριμένο «ποστάρισμα» του 21χρονου σέντερ αποτύπωσε στο 100% το πόσο πολύ θέλει να αγωνιστεί και το πόσο πολύ ανυπομονεί να ντυθεί στα ξανά στα πράσινα.

Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερη οικογένειά του και η ομάδα που τον πίστεψε όσο κανείς άλλος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον παίκτη και τον ατζέντη του τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας αμφότερες οι πλευρές να ολοκληρωθεί το deal πριν... καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Όπως και συνέβη. Ο Παπαγιάννης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει -τουλάχιστον- άλλα τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα