Έτσι έμεινε ο Παππάς στον Παναθηναϊκό!

Έτσι έμεινε ο Παππάς στον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Κούβαρης
Έτσι έμεινε ο Παππάς στον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Παππάς θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό για άλλα δύο χρόνια καθώς μέχρι αύριο θα έχει υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο. Το gazzetta.gr ξεδιπλώνει το story των όσων συνέβησαν και πώς έφτασε στο σημείο το «διαζύγιο» των δύο πλευρών να εξελιχθεί σε... ανανέωση των όρκων!

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Παππάς γιόρτασε χθες πολύ πιο ήρεμος τα 28α γενέθλιά του. Αν αναλογιστεί κάποιος τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού ο οποίος προανήγγειλε την Τετάρτη (11/7) την παραμονή του στην ομάδα.

Την περασμένη Πέμπτη (5/7) έγινε γνωστή η διπλή άρνηση του Νίκου Παππά στις προτάσεις των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Αυτομάτως σήμανε... συναγερμός για το διαφαινόμενο μέλλον των σχέσεων μεταξύ Παππά και Παναθηναϊκού, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Το gazzetta.gr ξεδιπλώνει το κουβάρι των γεγονότων και παρουσιάζει όλα όσα συνέβησαν μέχρι τη στιγμή που ο Παππάς συμφώνησε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για άλλα δύο χρόνια. Ουσιαστικά η πρώτη «ενόχληση» του Παναθηναϊκού στον Παππά έγινε την εποχή που επέστρεψε ο Μάικ Τζέιμς. Όπως ήταν λογικό και επόμενο, η πλευρά του παίκτη θέλησε να βάλει «φρένο» σε οποιαδήποτε συζήτηση, αφού ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να δει τον ρόλο που θα είχε στην ομάδα μετά την έλευση του Αμερικανού γκαρντ. Για την ακρίβεια δεν έγινε καμία κουβέντα και δεν τέθηκε επί τάπητος καμία συζήτηση για το οικονομικό.

Η «πικρία» και οι δεύτερες σκέψεις

Μέχρι εκείνο το σημείο είχε τον ρόλο του πρωταγωνιστή ενώ με την απόκτηση του Τζέιμς, ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε, οι αρμοδιότητές του ελαχιστοποιήθηκαν και από εκεί που ήταν πρωταγωνιστής και πρώτο βιολί, έφτασε στο σημείο να βολοδέρνει στον πάγκο της ομάδας. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Κάτι που έγινε πριν από 20 ημέρες περίπου. Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε συμβόλαιο στον Παππά για τα επόμενα 1+1+1+1 χρόνια με συνολικές απολαβές τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης την απέρριψε αμέσως. Όχι επειδή δεν ήταν συμφέρουσα οικονομικώς, αλλά για τον λόγο του ότι ήταν προσβλητικό για εκείνον να υπήρχε οψιόν ανανέωσης χρόνο με τον χρόνο. Ο ίδιος στεναχωρήθηκε, πικράθηκε αφού θεωρούσε ότι άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης. Όπου «αντιμετώπισης» συμπληρώστε «κλειστό συμβόλαιο» βάσει της εν γένει παρουσίας του τα πέντε χρόνια που ήταν στην ομάδα, αλλά και για το δέσιμό του με όλον τον σύλλογο.

Τότε ήταν και η στιγμή που ο Παππάς άρχισε να κάνει και δεύτερες σκέψεις. Σκέψεις οι οποίες τον οδηγούσαν εκτός Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν και του κατέθεσαν νέα πρόταση η οποία έκανε λόγο για διετές κλειστό συμβόλαιο έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο. Όμως ο Νίκος Παππάς είχε ακόμα στο μυαλό του το «σπαστό» συμβόλαιο του 1+1+1+1 και αυτές οι σκέψεις του... στραγγάλιζαν το μυαλό για το επόμενο βήμα που θα έκανε στην καριέρα του. Η στεναχώρια και η απογοήτευση ήταν έκδηλη και εξέταζε όλες τις πιθανές λύσεις...

Πρόταση από Κουμπάν και ενδιαφέρον από... Ολυμπιακό

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν η ομάδα που τον είχε πλησιάσει και του είχε καταθέσει επίσημη πρόταση που έφτανε τα 2 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 1,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου) για κλειστό διετές συμβόλαιο. Όσο δελεαστική και αν ήταν η πρόταση των Ρώσων, εκείνος δεν... πολυκαιγόταν να πάει εκεί. Γι' αυτόν τον λόγο δεν ήθελε καν να... ακούσει και για το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει η Ούνικς Καζάν. Εκείνη τη στιγμή την πόρτα του Παππά «χτύπησε» και ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έκαναν μια διερευνητική επαφή, ωστόσο δεν προχώρησαν σε καμία πρόταση αφού ήθελαν να δουν με τη σειρά τους (όπως αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση του Παπαπέτρου) το «τι μέλλει γενέσθαι» μεταξύ Παππά και Παναθηναϊκού. Υπήρξε ωστόσο ενδιαφέρον, έστω και αν έμεινε μόνο σε... φιλολογικό επίπεδο.

Τότε ήταν η στιγμή που... βγήκαν μπροστά οι οργανωμένοι, όντας εκείνοι που έβαλαν το χεράκι τους προκειμένου να παραμείνει ο Νίκος Παππάς στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα επικοινώνησαν τόσο με τον ίδιο τον Παππά, όσο και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου αμφότερες οι πλευρές να καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν εκ νέου για την παραμονή του παίκτη στον Παναθηναϊκό. Όπερ και εγένετο...

Συμφωνία μέσα σε 10 λεπτά

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο του και μέσα σε 10 λεπτά είχαν δώσει τα χέρια. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος γκαρντ θα υπογράψει συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια δύο χρόνων και οι απολαβές του θα φτάνουν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά η διαφορά που υπήρχε «γεφυρώθηκε» κάπου στη μέση και κάπως έτσι ο Νίκος Παππάς θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ για -τουλάχιστον- άλλα δύο χρόνια.

Το μόνο που απομένει είναι η οριστική υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο! Δεν αποκλείεται ο Παππάς να μεταβεί μέχρι αύριο στα γραφεία ώστε να «τελειώσει» και τυπικά η παραμονή του στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να ανακοινωθεί και επίσημα από την «πράσινη» ΚΑΕ.

Η υπόθεση, άλλωστε, είναι τελειωμένη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα