Οι πιτσιρικάδες της Euroleague που περιμένουν την ευκαιρία! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Οι πιτσιρικάδες της Euroleague που περιμένουν την ευκαιρία! (pics & vids)
Η Euroleague για το 2018 ανήκει στο παρελθόν, ο Ντόντσιτς έκανε την διαφορά στους πιτσιρκάδες και η Euroleague Greece καταγράφει εκείνους τους... μικρούς που περιμένουμε να δούμε τον Οκτώβρη.

Η σεζόν που πέρασε για την Euroleague ανήκει στο παρελθόν. Όλα όσα έγιναν είναι πλέον ιστορία, αλλά το μπάσκετ δεν σταματά. Αντίθετα εξελίσσεται και συνεχίζει, μαζί με παίκτες, προπονητές, οργανισμούς και όλους όσους το αγαπούν και το στηρίζουν.

Η χρονιά που πέρασε αν είχε τίτλο αυτός θα ήταν, «Ντόντσιτς, one man show». Ο γεννημένος πιτσιρικάς το 1999, έγραψε ιστορία, διέλυσε κάθε ρεκόρ και σάρωσε τίτλους μην αφήνοντας περιθώρια για τους υπόλοιπους.

Αν εξαιρέσουμε τις... κλασσικές αξίες της Euroleague και τους σταρ της διοργάνωσης, εκείνοι που δεν είχαν την ευκαιρία να συζητηθούν ή να «κλέψουν» λίγες αράδες σε κείμενα σε όλη την Ευρώπη ήταν οι υπόλοιποι... πιτσιρικάδες που προσπάθησαν για μια ευκαιρία και για να κάνουν τις απαιτούμενες συστάσεις με το κοινό.

Άλλοι πιο γνωστοί που εκεί στα 22-23 τους έχουν καταφέρει και έχουν βρει χρόνο, αλλά περιμένουν για την ευκαιρία και άλλοι που περιμένουν καρτερικά έχοντας ως εφόδιο το ταλέντο τους να βρουν χρόνο στο παρκέ και να «λάμψουν», στα χνάρια του καλύτερου προτύπου, του νεαρού Σλοβένου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Euroleague Greece μεταξύ του «χαλαρώματος» του καλοκαιριού και της ανυπομονησίας της νέας σεζόν καταγράφει τους παίκτες που μπορεί να είδαμε λίγο, αλλά οι προσδοκίες γι' αυτούς είναι μεγάλες και η μπασκετική Ευρώπη θα ήθελε να τους δει να πατάνε παρκέ.

Είναι ένας από αυτούς ο μελλοντικός «Rising Star» της διοργάνωσης;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο γεννημένος το 1996 νεαρός άσος του Παναθηναϊκού, πήρε την πρώτη κρυάδα στην Euroleague και γενικά σε ομάδα πρωταθλητισμού. Το καλοκαίρι ο Κώστας Μήτογλου πήρε μεταγραφή στους «πράσινους» έκανε το άλμα στην καριέρα του και πλέον προσαρμόζεται στα δεδομένα του κορυφαίου επιπέδου.

Ο Έλληνας φόργουορντ μπορεί να πάτησε παρκέ μόλις 4 παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά το μέλλον του φαντάζει λαμπρό. Στο πρωτάθλημα πήρε ευκαιρίες, έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, το ταλέντο σίγουρα δεν του λείπει και φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια εξαιρετική κίνηση για το μέλλον του.

Ο Μήτογλου είναι από τους παίκτες που το μπασκετικό κοινό περιμένει να τον δει να ωριμάζει μέσα στα ευρωπαϊκά παρκέ και η επερχόμενη σεζόν είναι μια πρόκληση για εκείνον και εξαιρετική ευκαιρία για όσους περιμένουν να τον απολαύσουν. Τα στοιχεία τα έχει όλα και ο νεαρός άσος του ΠΑΟ και το μέλλον φαντάζει λαμπρό.

ΝΟΑ ΜΠΟΛΝΤΕΝ - ΜΑΚΑΜΠΙ

Ο 22χρόνος Αμερικανός φόργουορντ της Μακάμπι πρόλαβε και φέτος να ξεχωρίσει. Ο Μπόλντεν πήρε αρκετές ευκαιρίες στην «Ομάδα του Λαού» και φρόντισε να τις αξιοποιήσει όλες, αφήνοντας τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Σπάχια τον εμπιστεύτηκε σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης και τέλειωσε την σεζόν με 21:08 λεπτά κατά μέσο όρο και μέτρησε 6.9 πόντους, 5.5 πόντους, 1.6 ασίστ και 10.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μπόλντεν είναι ο νεαρός που πήρε το περισσότερο χρόνο και εκείνος που φαίνεται να ξεκινά από την θέση αφετηρίας για την επόμενη σεζόν. Είναι δυνατός, παίρνει ευκαιρίες και την δεύτερη σεζόν του στην διοργάνωση την περιμένει αρκετός κόσμος, που ανυπομονεί να τον δει να ρουφά την εμπειρία που μάζεψε και να την εμπλουτίζει με το ταλέντο του.

ΝΤΙΝΟ ΡΑΝΤΟΝΤΣΙΤΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ακόμα έναw τρομερά ελπιδοφόρος παίκτης στην «δεξαμενή» της Euroleague. O Ντίνο Ράντοντσιτς , γεννημένος τον Ιανουάριο του 1999 είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και δουλεύει δίπλα στους κορυφαίους. Ήδη κάτοχος της πρώτης του κούπας και με όλο το μάλλον να απλώνεται στα πόδια του.

Με ύψος 2.02 παίζει ως φόργουορντ και έκανε ήδη το ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά παρκέ παίζοντας 7 παιχνίδια στην διοργάνωση και έχοντας 6:29 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο νεαρός είναι μικρός ακόμα, έχει πολλά να δει και να κάνει, αλλά είναι ακόμα ένας που ψάχνει τις ευκαιρίες του για να λάμψει.

Το ταλέντο δεν λείπει ούτε σε εκείνον, δουλεύει δίπλα στους κορυφαίους, είναι ένας παίκτης που προέρχεται από τα... σπλάχνα των πρωταθλητών Ευρώπης και σίγουρα είναι ένα στοίχημα που θέλουν να δουν να αποδίδει. Περιμένουμε πολλά από τον νεαρό Μαυροβούνιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Βεζένκοφ δεν μπαίνει ακριβώς στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω ή τους παρακάτω.

Τον Αύγουστο θα κλείσει τα 23 του χρόνια, φυσικά δεν θεωρείται μεγάλος, αλλά ίσως οι προσδοκίες να ξεπερνούν αυτά που έχει κάνει τελικά. Με το ταλέντο του να ξεχωρίζει, έκανε από πολύ μικρός το βήμα και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο.

Η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα από τον Άρη ήταν εξαιρετική ευκαιρία για εκείνον, αλλά πλέον μετά από τρία χρόνια στους «μπλαουγκράνα» ψάχνει την ευκαιρία.

Προσοχή δεν χρειάζεται, ειδικά με τις περσινές του εμφανίσεις κατάφερε και έκανε την διαφορά, αλλά πάλι φέτος η κακή πορεία της ομάδας του και ο δικός του χρόνος συμμετοχής δεν βοήθησαν. Έπαιξε μόλις σε 13 παιχνίδι με μέσο όρο συμμετοχής 11:41 και μόλις 3.5 πόντους.

Ο Βεζένκοφ φαντάζει έτοιμος από καιρό, αλλά τα δεδομένα δεν τον βοηθούν. Πλέον είναι σε κρίσιμο σημείο και η επόμενη ευρωπαϊκή σεζόν για εκείνον είναι ακόμα μια ευκαιρία να καθιερωθεί εκεί που ανήκει σύμφωνα με το ταλέντο του.

ΣΑΝΤΙ ΓΙΟΥΣΤΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ακόμα ένας Ισπανός και προερχόμενος από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και θέλουν αυτό να το δουν και στην πρώτη τους ομάδα.

Ο Γιούστα είναι γεννημένος τον Απρίλιο του 1997 και φέτος είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να πάρει μια... γεύση από πρωταθλητισμό. Έπαιξε 16 παιχνίδια και είχε κατά μέσο 2.4 πόντους και 1.1 ριμπάουντ, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τους κορυφαίους.

Πλέον, και εκείνος με την σειρά του, είναι κάτοχος του πρώτου τροπαίου του και δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερη εκκίνηση στο μακρύ ταξίδι της καριέρας του.

Ο Λάσο τον πιστεύει και η επόμενη σεζόν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει μέρος του ταλέντο του και να κάνει βήματα προς τα πάνω. Ακόμα ένας παίκτης που το μέλλον του ανήκει.

ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΒΑΛΙΝΣΚΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Στα 23 οδεύει ο νεαρός γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά το ταλέντο δεν του λείπει και ψάχνει και εκείνος τις ευκαιρίες του.

Ο Γιασικεβίτσιους του έδωσε χρόνο συμμετοχής και ήδη είδε να αλλάζουν τα δεδομένα για εκείνον μετά την περσινή πρώτη του σεζόν. Ακόμα ένας παίκτης που προέρχεται από της ακαδημίες της Λιθουανικής ομάδας, πέρυσι είχε 5 συμμετοχές στην Euroleague και φέτος είχε 25 εξαργυρώνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Στα 9:33 που βρέθηκε κατά μέσο όρο στο παρκέ είχε 3 πόντους και 1.2 ασίστ, ενώ κάποια λίγα λεπτά στο ματς με τον Ολυμπιακό στα playoffs αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του νεαρού.

Η δεξαμενή ταλέντων στην Euroleague δεν τελειώνει και το μόνο που μένει είναι οι ανερχόμενοι νεαροί να βρουν χρόνο και ευκαιρίες για να αποδείξουν αυτά που είναι ικανοί να κάνουν.

Τα... βήματα του Ντόντσιτς δεν είναι εύκολο να τα ακολουθήσεις, αλλά οι επιτυχίες του μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για όποιον πιστεύει στο ταλέντο του και είναι αποφασισμένος να πετύχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.