Το δρομολόγιο... κόλαση-παράδεισος του Αστέρα Τρίπολης (pics)

Το δρομολόγιο... κόλαση-παράδεισος του Αστέρα Τρίπολης (pics)

bet365

Στον Αστέρα πανηγυρίζουν την επιστροφή στην Ευρώπη, σε μια χρονιά που αν γυρίσεις τον χρόνο πίσω δεν θα περίμενες να δεις τους Αρκάδες στην πρώτη 5άδα. Το gazzetta.gr θυμάται πώς η ομάδα της Τρίπολης έφτασε στον θρίαμβο.

Σημειώθηκαν περισσότερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Λεγανές - Λεβάντε; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Λένε πως «η επιτυχία δεν είναι απλώς, μια στιγμή νίκης αλλά μια εμπειρία προσωπικής αλλαγής». Στον Αστέρα για να γεύονται σήμερα την επιτυχία της επιστροφής της Ευρώπης έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Το έκαναν. Παίκτες, διοίκηση... γύρισαν το διακόπτη και έβαλαν το τρένο και πάλι σε ευρωπαϊκές ράγες.

Το gazzetta.gr επιβιβάζεται στο όχημα των Αρκάδων και κάνει το ταξίδι κόλαση-παράδεισος για να θυμίσει πως στη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Σοκ από τη Λαμία, πρώτη νίκη 6η αγωνιστική με ΑΕΚ!

Πέρυσι, ενώ η ομάδα φλέρταρε με τον υποβιβασμό οι Μπάκος - Καϋμενάκης επιστρατεύουν ένα καθαρά δικό τους παιδί: Τον Στάικο Βεργέτη.

Η ομάδα παραμένει στη Super League και έτσι του δίνουν τα κλειδιά της ομάδας και για τη νέα σεζόν. Τα πράγματα όμως δεν ξεκινούν καλά. Η εντός έδρας ήττα-σοκ από τη νεοφώτιστη Λαμία με 3-1 την 3η αγωνιστική ήταν το κερασάκι σε μια εντελώς άνοστη τούρτα. Είχαν προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τον ΠAΣ Γιάννινα κι ο βαθμός της ισοπαλίας με την ΑΕΛ.

Άμεσα γίνεται αλλαγή στον πάγκο. Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει και μέσα σε τρεις μέρες αντιμετωπίζει 2 φορές τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, μία για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο (δύσκολα έχασε με 2-1). Παίρνει ισοπαλία στο Φάληρο (1-1) και παράλληλα η ομάδα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της.

Η αποθήκη της ψυχής άρχισε να γεμίζει. Από την Ξάνθη η ομάδα φεύγει με έναν βαθμό και πηγαίνει στο ματς με την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Εκεί αναλαμβάνει ο Μουνάφο να ανοίξει το σκορ κι ο Μανιάς στο 81' σφραγίζει το πρώτο τρίποντο της ομάδας. Κόντρα στη σημερινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Το έργο του Παντελίδη άρχισε να αποδίδει. Άπαντες μιλούσαν για έναν... ψυχολόγο-προπονητή, που εκτός από το τακτικό κομμάτι άρχισε να βγάζει από τους παίκτες νοοτροπία νικητή. Ομαδικό πνεύμα, μαχητικότητα και το 100% απ' όλους.

Οι τρεις σερί ήττες από Ατρόμητο (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός)... δίνουν ώθηση για το τρομερό αήττητο σερί των 8 εβδομάδων με τις πέντε σερί νικες. Μέσα σ' αυτές κι η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού με 1-0.

Το σερί χάλασε στη Λαμία. Ο Αστέρας έχει να νικήσει 5 εβδομάδες, γνωρίζοντας τρεις.

Το ματς της χρονιάς κι η μάχη για την 5άδα

Η... λάμπα ανάβει ξανά. Και με εμφατικό τρόπο. Για ακόμα μια φορά η ομάδα του Παντελίδη αντιδρά άψογα, νικώντας τον ΠΑΟΚ στο ματς της χρονιάς. Στο 7' των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς κάνει το 2-2 με πέναλτι κι ένα λεπτό αργότερα ο Κώτσιρας βγαίνει στην κόντρα πασάρει στον Ιγκλέσιας και... 3-2! Θρίαμβος ξανά μέσα στην Τρίπολη από τα τρομερά παιδιά του Παντελίδη.

Η μάχη για την 5άδα είχε πολλούς... γαμπρούς, για μεγάλο διάστημα. Πανιώνιος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός ήταν στο κόλπο. Τελικά, έμειναν μόνο οι Ακρίτες με τους Αρκάδες να παλεύουν για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Αστέρας δυσκόλεψε τη ζωή του με την ήττα στη Λιβαδειά αλλά οι τρεις σερί νίκες στο τέλος κι η μόλις μία ήττα που κατέγραψε στις τελευταίες 8 εβδομάδες με απολογισμό (5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα) τον έβγαλαν στην Ευρώπη ξανά. Δύο χρόνια απουσίας ήταν πολλά. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ετοιμάζει και πάλι τις βαλίτσες του. Μία ακόμη διαδρομή εκτός συνόρων τον περιμένει.

Οι κολόνες της επιτυχίας

Παντελίδης: Τα πάντα ξεκινούν απ' αυτόν τον άνθρωπο. Παρέλαβε μία ομάδα που δεν ήταν δική του και την έβγαλε Ευρώπη. Αν το πίστευε; Ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου γι αυτό και απάντησε πως αν δεν το πίστευε δεν θα έβαζε πριμ «πλασαρίσματος» στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Πολύ καλά ανανέωσε μέχρι το το 2020 από τα τέλη Μαρτίου.

Αθανασιάδης: Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν μέσα στους τρεις κορυφαίους πορτιέρε του πρωταθλήματος.

Τριανταφυλλόπουλος-Πασσλίδης: Ενα δίδυμο που σου εμπνέει σιγουριά. Ο "Τριάντα» με το πάθος, την εμπειρία, τον τσαμπουκά του και τις τοποθετήσεις του. Ο Πασαλίδης, στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα, ήταν αποκάλυψη. Πραγματικό κομπιουτεράκι. Στα περισσότερα ματς ήξερες ότι με το που πάει η μπάλα προς την περιοχή του Αστέρα, δεν θα προλάβει ο αντίπαλος να γίνει κάτοχός της.

Γιαννούλης: Σταθερός, μακριά από λάθη και πάντα εκεί για την ομάδα.

Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο: Απίστευτο τρίο στο κέντρο. Ο Ματίας ήταν το ορόσημο της ομάδας στην άμυνα όντας ασπίδα της άμυνας, ενώ στα στημένα δεν τον νικούσε κανείς, γι αυτό και τελείωσε τη σεζόν με 4 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Μουνάφο εκτός από το μηχανάκι που έδινε ρυθμό στην ανάπτυξη της ομάδας με τις πρώτες πάσες, πέτυχε και δύο σημαντικά γκολ με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Τόνσο. Τι να πει κανείς γι αυτόν! Δεν είναι μόνο τα 4 γκολ κι οι 4 ασίστ. Όλο το δημιουργικό παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του. Αν έκανε και προετοιμασία με την ομάδα σαφώς θα είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι του. Ήταν όμως πραγματικά εξαιρετικός στις περισσότερες φορές απ' όσες τον είδαμε.

Καλτσάς: Ο Νίκος αναγεννήθηκε με την παρουσία του Παντελίδη και γύρισε το.... κουμπί. Από εκεί που ψίθυροι τον ήθελαν να αποχωρεί, έγινε βασικότατος, ήταν τρομερός στη δουλειά που έκανε πάνω στη γραμμή έχοντας από πίσω του είτε τον Μπέρτο είτε τον Κώτσιρα. Ειδικά με τον δεύτερο έβγαζε πολύ καλές συνεργασίες, μιας και ήταν κι αυτός πιο επιθετικογενής από το Μανώλη. Τελείωσε τη σεζόν με 5 γκολ όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας.

Μανιάς: Πέρασε δύο μεγάλα διαστήματα που είχε να σκοράρει. Κατάφερε να μείνει όρθιος να πετύχει 12 γκολ και να είναι όχι μόνο ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα αλλά κι Έλληνας. Γκολ με Ολυμπιακό στο Φάληρο και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έδειξαν ότι είναι ένας παίκτης που δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και δύσκολες άμυνες.

Κυριακόπουλος, Κώτσιρας. Δουβίκας: Τρία παιδιά του Αστέρα που έχουν εντυπωσιάσει. Ο ένας για το πολύ καλό αριστερό του. Ο άλλος για τη μαχητικότητα, την σπιρτάδα και τις... μπούκες που κάνει. Από δεξί χαφ έγινε μπακ και έχει τραβήξει πάνω του ουκ ολίγα βλέμματα. Η ασίστ στην τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ το highlight του. Ο Τάσος ανήκει ήδη στον Πίνι Ζάχαβι κι η μισή Ευρώπη τον παρακολουθεί. Το ξεπέταγμά του είναι εντυπωσιακό και αναμφισβήτητα έχει πολλά ακόμα να φτιάξει στο παιχνίδι του.,

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα