Ο Πλατανιάς τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στα χρονικά της Superleague (pics)

Ο Πλατανιάς τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στα χρονικά της Superleague (pics)

bet365

Με μόλις 10 βαθμούς στη σεζόν 2017/18, ο Πλατανιάς υποβιβάσθηκε στη Football League και το gazzetta.gr ανατρέχει στην κατάσταση που επικράτησε στο «πάτωμα» της βαθμολογίας σε κάθε σεζόν της Superleague.

Γρανάδα - Ράγιο Βαγιεκάνο με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Δυο νίκες, 4 ισοπαλίες και 22 ήττες ήταν ο απολογισμός του Πλατανιά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, με τους Χανιώτες να παίρνουν την… άγουσα για τη Football League μετά από 6 χρόνια και την παρθενική του παρουσία στη Superleague.

Μαθηματικά, ο υποβιβασμός επήλθε μετά το τυπικό «κλείσιμο» της 26ης αγωνιστικής (4/4), όταν τη Μ. Τετάρτη ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 στους Ζωσιμάδες και οι Κρητικοί αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Οι 10 βαθμοί που συγκέντρωσε η ομάδα των Χανιών συνιστούν τη 2η χειρότερη επίδοση για ουραγό βαθμολογίας από τη σεζόν 2006/07 και μετά, όταν διαμορφώθηκε η «νέα εποχή» της Superleague, αν και η περίπτωση της Νίκης Βόλου το 2014/15 κρίνεται «θολή», αφού οι Θεσσαλοί αποχώρησαν εν μέσω του πρωταθλήματος.

Αξίζει μια αναδρομή σε κάθε σεζόν και στην κατάταση που διαμορφώθηκε στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας.

Αναλυτικά:

2006/07

Τελευταίος στο πρώτο πρωτάθλημα της εποχής Superleague τερμάτισε ο Ιωνικός με 4 βαθμούς. Στα γήπεδα η ομάδα της Νίκαιας πέτυχε συνολικά 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, όπως η ΕΠΟ της αφαίρεσε 5 βαθμούς. Από πάνω της τερμάτισαν το Αιγάλεω (28) και η Κέρκυρα (35), που τον ακολούθησαν στη Β’ Εθνική.

2007/08

Πολλούς περισσότερους βαθμούς μάζεψε ο Απόλλων Καλαμαριάς την επόμενη σεζόν, ως ουραγός της κατηγορίας. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 22, μετά και τον μηδενισμό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την πολυθρύλητη συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ και την αφαίρεση 1 ακόμα βαθμού από την ΕΠΟ. Βέροια (23) και Ατρόμητος (29) υποβιβάστηκαν με λίγους περισσότερους βαθμούς.

2008/09

Στο πρώτο πρωτάθλημα… εξαίρεση στον κανόνα των μηδενισμών, των αφαιρέσεων βαθμών και παντός είδους δικαστικής απόφασης, ο Θρασύβουλος συγκέντρωσε 14 βαθμούς και υποβιβάστηκε ως τελευταίος και χειρότερος. Από πάνω του, Πανσερραϊκός (24) και ΟΦΗ (24), που είχαν αρκετά καλύτερη συγκομιδή, αλλά βρέθηκαν αρκετά πίσω από τον Λεβαδειακό, που παρέμεινε με 32.

2009/10

Ο Πανθρακικός έγινε η 4η διαφορετική ομάδα στην «νέα εποχή», που τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μάζεψε 12 βαθμούς, πολλούς λιγότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα (28) και τον Λεβαδειακό (34) που επίσης υποβιβάστηκαν.

2010/11

Αυτή ήταν η σεζόν που ο πίνακας «παραμορφώθηκε» λόγω απόφασης της δικαιοσύνης. Ο Πανσερραϊκός μάζεψε τους λιγότερους βαθμούς (24), με την ΑΕΛ να μαζεύει έναν περισσότερο (25), αλλά ο Ηρακλής τερμάτισε τελευταίος, παρότι είχε 35, λόγω της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης για την ασφαλιστική του ενημερότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αρκάδες (31) έμειναν στην κατηγορία.

2011/12

Η Δόξα Δράμας αποτέλεσε τον «σάκο του μποξ» εκείνης της σεζόν, με 21 ήττες σε 30 παιχνίδια, μαζεύοντας 17 βαθμούς και τερματίζοντας τελευταία. Από πάνω της, Παναιτωλικός (28) και Εργοτέλης (29) έκαναν το ίδιο δρομολόγιο προς τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

2012/13

Αυτή ήταν η σεζόν που όλα άλλαξαν στη Superleague, ένεκα του υποβιβασμού της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν προτελευταίοι με 27 βαθμούς. Στο γήπεδο είχαν κατακτήσει 30, αλλά υπέστησαν αφαίρεση τριών βαθμών μετά την εισβολή των οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και με το σκορ στο 1-2 υπέρ της ομάδας της Κομοτηνής. Ουραγός της βαθμολογίας ήταν η Κέρκυρα (20), στην πρώτη σεζόν που υποβιβάστηκαν δυο ομάδες από την κατηγορία και προβιβάστηκαν 4.

2013/14

Στην πρώτη σεζόν με 18 ομάδες και 34 αγωνιστικές, ο Άρης υποβιβάστηκε ως τελευταίος, γνωρίζοντας 18 ήττες και νικώντας μόλις σε 3 παιχνίδια (22 β.). Ο Απόλλων βρέθηκε από πάνω του με 36 και τον ακολούθησε στη Football League.

2014/15

Στη δεύτερη και τελευταία διοργάνωση με 18 ομάδες, οι μηδενισμοί… έδωσαν και πήραν, με τη βαθμολογία να σημαδεύεται από αρνητικές βαθμολογίες και αποβολές. Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που βρέθηκε εκτός κατηγορίας, παρότι συγκέντρωσε 44 βαθμούς, λόγω της ύπαρξης παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση, μετά την καταγγελία του Εργοτέλη. Έτσι, στην κατηγορία έμεινε ο Λεβαδειακός με έναν βαθμό λιγότερο (43). Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ τερμάτισαν με -6, ενώ οι έτεροι Ηρακλειώτες υποβιβάστηκαν με 32.

2015/16

Η ΑΕΚ επανήλθε στη Superleague και οι 16 ομάδες έγιναν ξανά η πραγματικότητα στην κατηγορία. Πλέον είχε έρθει η σειρά της Καλλονής να πέσει με 16 βαθμούς, με τον Πανθρακικό να την ακολουθεί 17. Η ακριβώς από πάνω ομάδα, που διασώθηκε, ήταν η Βέροια με 27, πάνω-κάτω όσους χρειάστηκαν και φέτος για τον ίδιο στόχο.

2016/17

Η επόμενη σεζόν δεν κύλησε με τον ίδιο τρόπο για τη «Βασίλισσα», που μάζεψε οριακά λιγότερους βαθμούς (22), αλλά αυτοί της έδωσαν την τελευταία θέση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Βέροια δεν αδειοδοτήθηκε για την επόμενη σεζόν, οπότε θα υποβιβαζόταν ούτως ή άλλως. Από πάνω της βρέθηκε ο Λεβαδειακός με 26, αλλά αντί γι’ αυτόν, τον δρόμο για τη Football League ακολούθησε ο Ηρακλής, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, λόγω της μη λήψης άδειας για την επόμενη χρονιά.

2017/18

Ο Πλατανιάς συγκέντρωσε 10 βαθμούς και υποβιβάστηκε στη Football League, ενώ με την εικόνα που έδειχνε έμοιαζε «σίγουρος» πολύ πριν την μαθηματική επιβεβαίωση. Η Κέρκυρα βρέθηκε από πάνω του με 22 βαθμούς, που όμως δεν αρκούσαν για να την κρατήσουν στην κατηγορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα