Ο Ολυμπιακός του '12 η μεγαλύτερη έκπληξη σε Final 4! (vid)

Ο Ολυμπιακός του '12 η μεγαλύτερη έκπληξη σε Final 4! (vid)
Με αφορμή την Ζαλγκίρις που έκανε την έκπληξη και βρίσκεται στο φετινό Final 4, η Euroleague σας έδωσε επιλογές και εσείς επιλέξατε τον Ολυμπιακό στο Final 4 του 2012, ως την μεγαλύτερη έκπληξη.

Η φετινή Ζαλγκίρις το έκανε το.... θαύμα της και θα βρίσκεται στο Βελιγράδι και το Final 4. Σίγουρα είναι από τις ομάδες που κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν, αλλά κατάφερε και πήρε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας και μειονέκτημα έδρας και σίγουρα είναι η ομάδα που... τράβηξε πάνω της τα φώτα των playoffs.

Η Euroleague Greece έδωσε τις επιλογές της και εσείς πήρατε τον λόγο.

Επειδή άνοιξε και η κουβέντα στα σχόλια, το poll ξεκίνησε μετρώντας από το 2001 και μετά, γι' αυτό και αναφέρθηκε και το «θαύμα» της Ζαλγκίρις το 1999 στο κείμενο και δεν μπήκε στο poll, ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες ομάδες που το... έκαναν με τον δύσκολο τρόπο, αλλά τελικά με τα συγκεκριμένα κριτήρια επιλέχθηκαν οι επτά επιλογές. Εσείς είχατε περίπου δύο ημέρες να ψηφίσετε και βγάλατε το αποτέλεσμα της επιλογής σας.

Η πρόκριση που ξεχώρισε με μεγάλη διαφορά από τις άλλες ήταν εκείνη του Ολυμπιακού το 2012. Περίπου 3000 άτομα συμφώνησαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά... κεφάλια να γυρίσουν την συγκεκριμένη σεζόν.

Με μέτρια πορεία όλη την σεζόν και αλλαγές τον Δεκέμβριο, η ομάδα του Ίβκοβιτς χωρίς να έχει πλεονέκτημα έδρας κατάφερε και πέρασε με 3-1 την Σιένα στα playoffs και βρέθηκε στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην συγκεκριμένη σεζόν.

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν κάνει το αδύνατο δυνατό, αλλά η πορεία του Ολυμπιακού, παρόλο που στο poll δεν ζητούσαμε εκπλήξεις σε Final 4, το 2012 είναι τόσο... απίστευτη που συνολικά δημιουργεί έντονα την αίσθηση ενός... μπασκετικού θαύματος.

Υπήρχαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης ως βάση, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από μια αποτυχία της περασμένης σεζόν με το... κάζο της Σιένα, το ρόστερ του είχε αρκετά νέα παιδιά, χωρίς εμπειρίες, είχε μειονέκτημα έδρας και η πορεία μέχρι τον Δεκέμβρη για την ομάδα του Ίβκοβιτς ήτα κακή.

Κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, ο Ολυμπιακός έγινε αποτελεσματικός και βρέθηκε με μια πρόκριση και με τον τίτλο του αουτσάιντερ κολλημένο για τα καλά επάνω του.

Αν το πάμε και ένα βήμα παρακάτω η κατάκτηση τελικά του τροπαίου, με τον τρόπο που ήρθε, κάνει το 2012 ξεχωριστό για τους Έλληνες οπαδούς, αλλά και για ολόκληρη την μπασκετική Ευρώπη.