Έδιωξε το «φάντασμα» της Νέας Σμύρνης ο Παναθηναϊκός (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Έδιωξε το «φάντασμα» της Νέας Σμύρνης ο Παναθηναϊκός (vid)

bet365

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιώνιου (0-3) την Κυριακή (22/4) ήταν η πρώτη για τους «πράσινους» στην έδρα του Ιστορικού μετά το 2012! Συντριπτική υπεροχή διαχρονικά, που διαταράχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Με τα «φώτα» στραμμένα στο ΟΑΚΑ και στη λαμπρή γιορτή της ΑΕΚ για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, αν τουλάχιστον δεν ανατραπούν τα δεδομένα εκτός αγωνιστικών χώρων, τα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής της Superleague Σουρωτή δεν συγκέντρωσαν μεγάλο μερίδιο του ενδιαφέροντος.

Κι αν η ήττα του Ολυμπιακού από τον Απόλλωνα Σμύρνης ξεχώρισε, μαζί με την ανατροπή του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης, ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Νέα Σμύρνη, όπου δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του Πανιώνιου με 0-3 και να κερδίσει και τις εντυπώσεις.

Το «τρίποντο» της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη αποκτά ιδιαίτερη αξία, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις τάξεις των «πράσινων», εν μέσω διοικητικής αλλαγής, αφαίρεσης βαθμών, οικονομικής ανασφάλειας και αποχής από προπονήσεις. Εκτός αυτού όμως, είχε και χαρακτήρα… ξορκίσματος του δαίμονα του Πανιώνιου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκει τον τρόπο να βάζει δύσκολα κι αξεπέραστα εμπόδια στο «τριφύλλι»!

Συγκεκριμένα, η νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη μετά τις 2 Δεκεμβρίου 2012 και το 1-2, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2012/13!

Τότε, με υπηρεσιακό προπονητή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, μετά τη φυγή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές από την Πλατεία, χάρη στα γκολ του Πετρόπουλου (24’) και του Βύντρα (28’), πριν μειώσει ο Ντούνης (78’).

Έκτοτε, σύμφωνα με το soccerbase.gr, για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο «Ιστορικός» μέτρησε 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, σε ένα αήττητο σερί 5,5 χρόνων. Συνολικά, αυτή η επίδοση βελτίωσε και το συνολικό του ποσοστό απέναντι στον Παναθηναϊκό ως γηπεδούχος, αφού μετράει πλέον 10 νίκες, 23 ισοπαλίες και 32 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔιοργάνωσηΝίκεςΙσοπαλίες΄Ηττες
Α' Εθνική/Superleague72231
Κύπελλο Ελλάδας311
ΣΥΝΟΛΟ102332

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα