Κλοπ, ο χειρότερος εφιάλτης του Γκουαρδιόλα

Δημήτρης Βέργος
Κλοπ, ο χειρότερος εφιάλτης του Γκουαρδιόλα

bet365

Επτά νίκες σε 13 ματς μετράει ο Γιούργκεν Κλοπ επί του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας τις περισσότερες επικρατήσεις εναντίον του και το gazzetta.gr γράφει για τον χειρότερο εφιάλτη του Καταλανού προπονητή, ο οποίος ψάχνει μια επική... remontada στη ρεβάνς του «Έτιχαντ».

Οι εφιάλτες του Πεπ Γκουαρδιόλα βλέποντας τον Γιούργκεν Κλοπ ξύπνησαν για άλλη μια φορά χθες βράδυ στο Άνφιλντ. Άλλωστε ήταν ένα γήπεδο στο οποίο και στις δύο επισκέψεις του με τη Σίτι είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Η τελευταία φορά μάλιστα είχε... πονέσει καθώς αποτέλεσε την ήττα που έσπασε το αήττητο των «Πολιτών» τη φετινή σεζόν και δεν τους επιτρέπει να πετύχουν ό,τι και η Άρσεναλ των Invincibles του 2003-2004.

Λειψία - Μαρσέιγ με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να δει ο Γκουαρδιόλα ξανά το ίδιο έργο στο Άνφιλντ. Μέσα σε ένα μισάωρο ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 3-0, κάτι που δεν μπόρεσε να διορθώσει μέχρι το τελικό σφύριγμα και πλέον γνωρίζει ότι έχει ένα βουνό να ανέβει στη ρεβάνς.

Επτά νίκες σε 13 ματς για τον Κλοπ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κάτι παθαίνει απέναντι στον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό να του βάζει γρίφους για δυνατούς λύτες. Από τότε που οι δυο τους βρίσκονταν αντιμέτωποι στην Bundesliga με Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ. Τα μεταξύ τους ματς ήταν μοιρασμένα, δείχνοντας ότι ο Κλοπ έχει το... know-how να μπλοκάρει το παιχνίδι κατοχής του Καταλανού.

Πλέον, τα τελευταία δύο χρόνια στο Νησί, ο Κλοπ κατάφερε να πάρει για τα καλά τον αέρα του Γκουαρδιόλα με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα σε πέντε συναντήσεις τους στα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι. Συνολικά ο Κλοπ σε 13 παιχνίδια απέναντι στον Γκουαρδιόλα μετράει επτά νίκες, με ένα παιχνίδι έχει έρθει ισόπαλο, και τον Καταλανό να έχει επικρατήσει σε πέντε αναμετρήσεις. Με λίγα λόγια ο Κλοπ είναι ο προπονητής που έχει νικήσει τον Γκουαρδιόλα περισσότερες φορές από κάθε άλλον.

Δεύτερος ο Μουρίνιο, το 100% ο Αντσελότι επί του Πεπ

Στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα έρχεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Special One να μετράει τέσσερις νίκες εις βάρος του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Πεπ έχει επικρατήσει συνολικά 10 φορές του Μουρίνιο από την εποχή που οι δυο τους τα... λέγανε στα clasico.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τρίτη θέση, αλλά με το 100% εναντίον του Γκουαρδιόλα, βρίσκεται ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έχει επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις του Καταλανού προπονητή στα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2013-2014.

Μπορεί ο Γκουαρδιόλα να το ανατρέψει;

Μετά το χθεσινό 3-0 στο Άνφιλντ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ψάχνει μια ανεπανάληπτη ανατροπή στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» που αν γίνει θα μνημονεύεται στην ιστορία. Οι «Πολίτες» μπορεί να... καθάρισαν τον τίτλο για πλάκα στην Premier League, ωστόσο η φανέλα της Λίβερπουλ για ένα και μόνο βράδυ έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, υπενθυμίζοντας στη Σίτι ότι το Champions League είναι κάτι άλλο.

Η Σίτι θα χρειαστεί άλλη μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν στο ξεκίνημα της σεζόν διέλυσαν τη Λίβερπουλ του Κλοπ με 5-0 στο «Έτιχαντ». Τα δεδομένα, όμως, θα είναι διαφορετικά. Ο Πεπ το ξέρει, όπως επίσης και ότι κινδυνεύει να μην εκπληρώσει το όνειρο των ιδιοκτητών της Σίτι ούτε τη δεύτερη χρονιά που βρίσκεται στο τιμόνι...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα