Ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι ενός μυθικού ρεκόρ

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι ενός μυθικού ρεκόρ

bet365

O ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ: αυτό της κορυφαίας άμυνας όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, που κρατάει από το 1973!

Σαχτάρ Ντ. – Ρόμα και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Τζέκο σκοράρει το πρώτο γκολ. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στα 59 χρόνια ζωής της Α’ Εθνικής κατηγορίας η καλύτερη άμυνα είναι ερυθρόλευκης απόχρωσης. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης (με 34/34 παιχνίδια) και οι Θανάσης Αγγελής, Απόστολος Γκλέζος, Βασίλης Σιώκος, Τάκης Συνετόπουλος, Γιάννης Γκαϊτατζής, Δημήτρης Περσίδης, συνέθεταν ένα ανίκητο σύνολο, που σε 3.060 λεπτά και 34 αγώνες πρωταθλήματος είχε δεχθεί μόλις 13 γκολ.

Ο μ.ο. των «ερυθρόλευκων» ήταν 0,38 γκολ και έκτοτε καμία άλλη ομάδα δεν έχει να επιδείξει τέτοιες εντυπωσιακές αμυντικές επιδόσεις. Την επόμενη σεζόν 1973-74 δέχθηκαν ένα γκολ περισσότερο (14), όσα και τη περίοδο 1996-97, πάντα σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, ενώ τη σεζόν 1983-84 κι ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ δέχθηκε 14 γκολ, αλλά σε πρωτάθλημα με 30 αγωνιστικών.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ

Μόνον ο ΠΑΟΚ των 8 γκολ σε 22 αγώνες (μ.ο. 0,36 γκολ ανά παιχνίδι) μπορεί να «σπάσει» το ρεκόρ του Ολυμπιακού, αν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και στους οκτώ εναπομείναντες αγώνες δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Ο «Δικέφαλος» κυνηγάει το νούμερο «11» στο παθητικό των γκολ του, που θα ισοδυναμεί σε μ.ο. 0,36 γκολ (στο πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών) και την εξασφάλιση του τίτλου της κορυφαίας άμυνας.

«ΚΑΘΑΡΗ ΕΣΤΙΑ» ΣΕ 15 ΜΑΤΣ

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν κρατήσει «καθαρή εστία», δηλαδή δεν έχουν δεχθεί γκολ, σε 15 από τα 22 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος! Μάλιστα, οι επιδόσεις του «Δικεφάλου» είναι εντυπωσιακές εντός έδρας, όπου έχουν την καλύτερη άμυνα. Σε 10 παιχνίδια στην Τούμπα έχουν δεχθεί μόλις δύο (από την Κέρκυρα και από τον Ατρόμητο) γκολ, ενώ μακριά από την έδρα τους έχουν δεχθεί μόλις έξι γκολ (έχουν την καλύτερη επίδοση μαζί με την ΑΕΚ).

«ΤΕΙΧΟΣ» ΜΕ… ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εμπιστευτεί τις τύχες της άμυνας του σε δύο τερματοφύλακες, οκτώ αμυντικούς και έναν… μεσοεπιθετικό! Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποτελεί κι αυτός σημαντικότατο κομμάτι της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος…

Κάτω από τα δοκάρια έχουν καθίσει οι Ροδρίγο Ρέι (12 αγώνες – 5 γκολ) και Αλέξανδρος Πασχαλάκης (10 αγώνες – 1 γκολ), ενώ ο βασικός κορμός της άμυνας αποτελείται από τους Μάτος (21 συμ.), Βαρέλα (20 συμ.), Κρέσπο (17 συμ) και τον Βιεϊρίνια (17 συμ), που ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε ο Λέοβατς (9 συμ.) στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Φερνάντο Βαρέλα είναι από τους πιο σταθερούς, αν όχι ο καλύτερος, στόπερ του πρωταθλήματος, ενώ στο «ροτέισον» και στην αμυντική εξίσωση έρχεται να προστεθεί ο έμπειρος Στέλιος Μαλεζάς (6 συμ.). Υπάρχουν επίσης στον πάγκο ο Βραζιλιάνος Αζεβέδο, ο νεαρός Πούγγουρας, ο μόνιμα τραυματίας Λεβέκ και μέχρι τον Δεκέμβριο υπήρχε και ο Σαμπράνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα