Η δεύτερη πιο βαριά τιμωρία στην ιστορία του Ολυμπιακού (pics & vids)

Gazzetta team
Η δεύτερη πιο βαριά τιμωρία στην ιστορία του Ολυμπιακού (pics & vids)

bet365

Μετά τα επεισόδια από τους «επιστήμονες», στο ματς με τον Αθηναϊκό, ο Ολυμπιακός βιώνει την πιο βαριά του τιμωρία. Το gazzetta.gr ανοίγει το φάκελο με τις πιο βαριές ποινές στους «ερυθρόλευκους»

«Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της (σ.σ της ΠΑΕ Ολυμπιακός): συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου», αυτή είναι η δεύτερη πιο βαριά ποινή που έχει δεχτεί η ομάδα του Πειραιά από το 1991 μέχρι και σήμερα!

Το gazzetta.gr θυμάται τις άλλες περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός δεν βγήκε «καθαρός» από το σκαμνί του κατηγορημένου.

Οι... επιστήμονες

10/2/1991: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκης τον Αθηναϊκό, στο εναρκτήριο ματς του δεύτερου γύρου.

Στον Πειραιά υπήρχε ήδη κλίμα δυσπιστίας απέναντι στη διαιτησία λόγω και της απόφασης της ΕΠΟ να μην τιμωρήσει την ΑΕΚ όταν στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν το ματς διακόπηκε 6' πριν τη λήξη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει τα δακρυγόνα και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του χάρη των γκολ των Τσιαντάκη-Τσαλουχίδη.

Τελικά, το διαιτητικό όργανο της ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει ξανά το ματς, μιας και δεν προκύπτει ότι ήταν υπαίτια η ΑΕΚ για τη διακοπή.

Το ματς γίνεται στις 6/2 στην Ρόδο κι η ΑΕΚ νικάει με 1-0 χάρη στο με τον γκολ του Μπατίστα.

Ετσι, στο ματς με τον Αθηναϊκό, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετατράπηκε σε... ρινγκ.

Περίπου 20' από το τέλος το σκορ είναι 2-1 για τον Ολυμπιακό, η κατάσταση στις εξέδρες είναι παραπάνω από ηλεκτρισμένη. Ο Δημόπουλος πανηγυρίζει προκλητικά, με τον ίδιο να λέει πως ήταν κάτι φυσιολογικό. Μέσα σε πέντε λεπτά έρχεται η ισοφάριση και μαζί με αυτήν το... χάος.

Ο Δημόπουλος έτρεχε να σωθεί από τους εξοργισμένους οπαδούς, ο διαιτητής Ναούμ χρειάζεται την προστασία των παικτών του Ολυμπιακού για να αποχωρήσει από το γήπεδο, έχοντας δεχτεί κάποια χτυπήματα. Κομμάτια τσιμέντου από τις εξέδρες, σίδερα και καδρόνια... πρωταγωνιστούν.

Ο Σαλιαρέλης κάνει λόγο για σχέδιο της Πολιτείας κατά τον Ολυμπιακού με τη δήλωσή του: «Επιστήμονες άνθρωποι που αγανάκτησαν», να μένει στην ιστορία.

Η απόφαση έρχεται στις 25ης Φεβρουαρίου του 1991. Μηδενισμός στο ματς με τον Αθηναϊκό, αφαίρεση δύο βαθμών, ποινή 5 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και για τρεις μήνες ο Σαλιαρέλης δεν μπορούσε να ασκεί το αξίωμα του προέδρου.

Αυτό αποτέλεσε και την αιτία να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού στα Προπύλαια, με τον Αττίλιο να έχει τον ρόλο εκπροσώπου στη Βουλή.

Οι συμπλοκές στη Νέα Σμύρνη

Το Γενάρη του 2005, το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε ποτέ! Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν παραλάβει 322 εισιτήρια δεν έκαναν τίποτα. Όμως, άλλοι οπαδοί της ομάδας που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο, συγκρούστηκαν με ομόλογους τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Αποφασίζεται να μην γίνει η σέντρα και το ματς γίνεται έναν μήνα μετά, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0. Οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 300.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο Πανιώνιος με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο. Μάλιστα, υπήρξε και αφαίρεση βαθμών, όμως επιστράφηκαν.

Το... ντου κι η επίθεση στον Σισέ

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2010-2011 έληξε 2-1 για τους πρωταθλητές. Στο τέλος του ματς, μερίδα οπαδών των «ερυθρόλευκων» εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σισέ να δέχεται μερικά χτυπήματα. Η τιμωρία ήταν μία αγωνιστική κεκλεισμένων και 140.000 ευρώ πρόστιμο.

Σέντρα με... 5 αγωνιστικές

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν φέτος έχοντας στην πλάτη του τιμωρία αποκλεισμού της έδρας του για πέντε αγωνιστικές.

Οι τρεις αφορούν στα γεγονότα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, η μία για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ κι άλλη μία για το επεισόδιο του Μοντέστο με τον παρατηρητή του δεύτερου ημιτελικού, κ. Βρακά.

Οι Πειραιώτες άσκησαν έφεση και τελικά «έφαγαν» μία αγωνιστική για το ματς με τον Πλατανιά και άλλη μία για την ρεβάνς με την ΑΕΚ. Όσον αφορά στον Μοντεστό, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 300.000 ευρώ, ενώ απαγορεύτηκε στο Γάλλο απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 15 μήνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα