Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιλογή παικτών και προπονητών στο All Star Game

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιλογή παικτών και προπονητών στο All Star Game

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιλογή παικτών και προπονητών στο All Star Game

Το gazzetta.gr εξηγεί λεπτομερώς τον τρόπο επιλογής των παικτών και των προπονητών στο φετινό All Star Game. 

Μεγάλες εκπλήξεις* κάθε μέρα στο Ζωντανό Καζίνο! (21+) * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το All Star Game απέχει λιγότερο από ένα μήνα και σιγά σιγά μορφοποιείται η τριήμερη γιορτή του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο «Staples Center» του Λος Άντζελες.

Η λίστα για τους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων γεμίζει ενώ ανακοινώθηκαν και οι αναπληρωματικοί παίκτες που θα συμπληρώσουν τους βασικούς.

Το 67ο All Star Game δε θα είναι πλέον Ανατολή εναντίον Δύσης, αλλά Team LeBron εναντίον Team Stephen αφού Τζέιμς και Κάρι είχαν τους περισσότερους ψήφους και τοποθετήθηκαν αρχηγοί.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/01) θα επιλέξουν τους συμπαίκτες τους χωρίς την υποχρέωση να είναι από ομάδες της Ανατολής ή της Δύσης.

Ας ρίξουμε μία ματιά στους νέους κανονισμούς:

Οι 8 παίκτες που ψηφίστηκαν εκτός των Κάρι και Τζέιμς θα επιλεγούν πρώτοι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι 14 αναπληρωματικοί τους οποίος επέλεξαν οι προπονητές.

Ο «Βασιλιάς» επειδή έλαβε τις περισσότερες ψήφους θα επιλέξει πρώτος από τους βασικούς ενώ ο Κάρι θα ξεκινήσει όταν έρθει η ώρα των αναπληρωματικών. Η επιλογή θα γίνεται «μία μια».

Α κάποιος παίκτης δηλώσει «κόλλημα» τότε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ θα επιλέξει τον αντικαταστάτη του ο οποίος θα είναι από την ίδια Περιφέρεια.

Πάμε και στους προπονητές του All Star Game...

Την ομάδα του Τζέιμς θα καθοδηγήσει ο προπονητής της ομάδας που θα έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή στις 4 Φεβρουαρίου. Αν αυτοί είναι οι Σέλτικς (πρώτοι αυτή τη στιγμή), δε θα είναι ο Μπραντ Στίβενς αφού ήταν πέρυσι προπονητής της Ανατολής και απαγορεύεται δεύτερη σερί χρονιά. Σε αυτή την περίπτωση θα πάει ο coach της ομάδας με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Στεφ Κάρι, που κανονικά θα έπρεπε να κοουτσάρει ο προπονητής με το καλύτερο ρεκόρ στην Δύση. Αυτός όμως δεν μπορεί να είναι ο Στιβ Κερ, λόγω της περυσινής του συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

ΟI ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ALL STAR GAME

Best of internet