Οι ντροπιαστικοί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

Οι ντροπιαστικοί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

Θοδωρής Βασίλης
Οι ντροπιαστικοί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

bet365

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Λαμία και το gazzetta.gr θυμάται ανάλογες περιπτώσεις που το «τριφύλλι» υπέκυψε σε ασθενέστερους αντιπάλους.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το 4-1 του πρώτου αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή με το 1-0 να μην ήταν αρκετό. Ο αποκλεισμός αυτός ήρθε να δέσει με την γενική φετινή κακή εικόνα του «τριφυλλιού». Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό και το gazzetta.gr θυμάται ανάλογους αποκλεισμούς του Παναθηναϊκού από υποδεέστερους αντιπάλους.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 0-1, 1-1 (2003)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος το Αιγάλεω του Γιώργου Χατζάρα που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. Στο πρώτο ματς στην Λεωφόρο ο Γιάννης Χλωρός βάζει τις βάσεις για το μπαμ (0-1) και στον επαναληπτικό οι «πράσινοι» πάνε αποφασισμένοι για την ανατροπή. Ο Μίλτος Σαπάνης φέρνει το ματς στα ίσια, αλλά ο Ανέστης Αγρίτης φέρνει το ματς στα ίσια για το τελικό 1-1.

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 1-0 (2005)

Ο Παναθηναϊκός του Αλμπέρτο Μαλεζάνι αντιμετωπίζει για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος τον Εργοτέλη ο οποίος εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ στο Παγκρήτιο. Οι «πράσινοι» τα βρίσκουν σκούρα δεν καταφέρουν να σκοράρουν και στο 90' έρχεται το κάζο. Οι Κρητικοί κερδίζουν πέναλτι, ο Ογκουνσότο δεν αστοχεί δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς.

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 2-3 (2009)

Για την προημιτελική φάση ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό σε διπλούς αγώνες. Ο πρώτος αγώνας στις Σέρρες λήγει 0-0 και όλοι περιμένουν στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» να πάρει μια άνετη νίκη και να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Πανσερραϊκός όμως είχε έρθει αποφασισμένος, κι εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα των «πρασίνων» έφτασε με τα γκολ των Μπαϊκάρα (23'), Τσεχ (56', 71') σε μια τεράστια πρόκριση (3-2 τελικό σκορ) με το κοινό του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζει την ομάδα του Τεν Κάτε.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-0, 4-3 πέναλτι (2012)

Ο Πανιώνιος των χιλίων προβλημάτων φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Η κανονική διάρκεια και τα 30 λεπτά της παράτασης δεν βγάζουν νικητή και η πρόκριση κρίνεται στα πέναλτι. Εκεί ο Σιδεράκης λέει όχι στις εκτελέσεις των Καραγκούνη και Λέτο, ενώ ο Μπιάρσμιρ σημαδεύει το δοκάρι. Ο Σουέϊμάν Όμο δεν αστοχεί στην τελευταία εκτέλεση για τους «κυανέρυθρους» και ο Ιστορικός πανηγυρίζει.

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0 (2013)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος και στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ επικρατεί με 2-1 με τα γκολ των Σο και Τοτσέ, με τον Ναζλίδη να μειώνει λίγο πριν το τέλος. Στον επαναληπτικό η ομάδα του Φάμπρι γνωρίζει άλλον ένα αποκλεισμό στην Κρήτη, αφού το γκολ του Αναστασάκου στο 87' δίνει τη νίκη-πρόκριση στον Πλατανιά.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα