Επιστροφές που... ανακουφίζουν τον Ολυμπιακό! (pics)

Αντωνία Σπανού
Επιστροφές που... ανακουφίζουν τον Ολυμπιακό! (pics)
Γιώργος Πρίντεζης, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψαν στις προπονήσεις και ο Ολυμπιακός αυτόματα δυναμώνει σε όλους τους τομείς. Η Euroleague Greece αναλύει τι... δίνουν οι τρεις που έλειψαν.

Ακόμα μια σεζόν οι ατυχίες και οι απώλειες στον Ολυμπιακό δεν έχουν τελειωμό.

Τι να πει κανείς για τους τραυματισμούς που για ακόμα μια φορά δεν αφήνουν σε ησυχία τους «ερυθρόλευκους» και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και άπαντες στους Πειραιώτες κάθε εβδομάδα παλεύουν να ξεπεράσουν τις απουσίες που δημιουργούνται.

Τις τελευταίες αγωνιστικές τα πράγματα έγιναν ακόμα μια δύσκολα, αφού τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη ακολούθησαν δύο ακόμα απώλειες στην front line του Ολυμπιακού.

Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργος Πρίντεζης τέθηκαν εκτός δράσης και οι ΜακΛιν, Παπαπέτρου, Μπούγρης και Ουίλτζερ κλήθηκαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν για ακόμα μια φορά.

Σε όλα αυτά προστέθηκε και το πρόβλημα του Βαγγέλη Μάντζαρη που δημιούργησε δυσκολίες και στην γραμμή των γκαρντ του Ολυμπιακού, με αυτούς που έμειναν να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Οι παραπάνω απώλειες πάντως συσπείρωσαν την ομάδα και τον κόσμο με τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα στο Μπάμπεργκ, να κλείνει την σεζόν δύο εμφατικές νίκες κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Εφές στην Τουρκία, ενώ η πρώτη φάση της Euroleague έκλεισε με ήττα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις.

Πλέον βρισκόμαστε στο 2018 και περιθώρια για ξεκούραση δεν υπάρχουν, αφού ακολουθεί το απαιτητικό ματς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (5/1).

Οι Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρης επιστρέφουν και μαζί τους επιστρέφουν όλα εκείνα όσα προσφέρουν μέσα στο παρκέ, που τόσο έλειψαν από τον Ολυμπιακό.

H Euroleague Greece αναλύει τι... επιστρέφει μαζί τους στο παιχνίδι κόντρα στους Ιταλούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Η απώλεια που ίσως να στοίχισε περισσότερο απ' όλες στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά τους τραυματισμούς του Κιμ Τιλί και του Δημήτρη Αγραβάνη, ουσιαστικά έχει το πιο βαρύ φορτίο στον Ολυμπιακό. Ο Κάιλ Ουίλτζερ ήρθε για να καλύψει το κενό, αλλά ο νεαρός Αμερικάνος χρειάζεται χρόνο και φυσικά την εμπειρία του «Πριντ», ώστε να έχει τον συμπληρωματικό ρόλο για τον οποίο βρέθηκε στον Πειραιά.

Η ατυχία όμως δεν αφήνει σε ησυχία τους «ερυθρόλευκους» και ο Έλληνας φόργουρντ υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι με το Λάυριο, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός για τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Την θέση έμεινε να καλύπτει ο Ιωάννης Παπαπέτρου με την βοήθεια του Ουίλτζερ με τους δυο τους να τα πηγαίνουν εξαιρετικά και βάζουν και την... ψυχή τους στο παρκέ για να καλύψουν το κενό.

Ο Πρίντεζης επιστρέφει και μαζί και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις μέχρι τώρα.

Στα 12 πρώτα παιχνίδια της Euroleague ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μέτρησε σε 26:04 που βρέθηκε στο παρκέ 12.6 πόντους , 5.5 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, ενώ έχει 14.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το κενό του ήταν τεράστιο και η προσθήκη του στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο δίνει τεράστια ανάσα στην front line του Ολυμπιακού.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αναγκάστηκε να μείνει αρκετά παιχνίδια εκτός δράσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον βασικό τους ψηλό για τις 4 τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου της διοργάνωσης και τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα στην γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν με τον Γιώργο Μπόγρη έμειναν οι δυο τους να δίνουν τις «μάχες» τους κάτω από τα καλάθια, με το αποτέλεσμα πάντως να τους δικαιώνει. Έκαναν σπουδαία ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και την Εφές, ενώ προσπάθησαν και κόντρα στην Ζάλγκιρις.

Πλέον ο Νίκολα Μιλουτίνοφ παίρνει μέρος κανονικά στις προπονήσεις και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του κόντρα στους Ιταλούς για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Σέρβος ψηλός στα 11 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος μετρά σε 22:13 λεπτά συμμετοχής, 8,6 πόντους, 5.4 ριμπάουντ αλλά και 1 ασίστ έχοντας και 13.5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η παρουσία του κάτω από τα καλάθια θα δώσει ποιότητα στην γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού, ενώ θα γεμίσει με ανάσες κυρίως τον Τζαμέλ ΜακΛιν.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Τα πράγματα για τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, αφού στο Κάουνας δεν ταξίδεψε ούτε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ταξιδέψει μόλις με 11 παίκτες στην Λιθουανία.

Ο Ολυμπιακός έμεινε με τρία μόλις γκαρντ με τους δύο νεαρούς, Τολιόπουλο και Αρσενόπουλο, να είναι εκείνοι που συμπλήρωσαν την γραμμή.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς μαζί με τον Στρέλνιεκς και τον Σπανούλη ήταν οι τρεις που αναγκάστηκαν να σηκώσουν το βάρος, έχοντας πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν.

Πλέον ο Έλληνας γκαρντ, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος με τους τραυματισμούς, δηλώνει και πάλι «παρών» και θα δώσει ακόμα μια λύση στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μετρά μέχρι τώρα σε 18:19 που βρίσκεται στο παρκέ 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, ενώ έχει καταγράψει 3.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 13 ματς που έχει πάρει μέρος.

Οι τραυματισμοί για ακόμα μια σεζόν έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, που αναγκάζεται να παλεύει κόντρα στις πολύ απαιτητικές συνθήκες της Euroleague όντας «χτυπημένους» από σοβαρούς τραυματισμούς.

Ενόψει της 16ης αγωνιστικής πάντως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να κοιτάει με περισσότερη αισιοδοξία τον πάγκο του, αφού οι επιστροφές δίνουν τεράστια ανάσα σε όλους.