Ο Φαν Χάαλ... ξέχασε εύκολα

Ο Φαν Χάαλ... ξέχασε εύκολα

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Φαν Χάαλ... ξέχασε εύκολα

bet365

Το gazzetta.gr θεώρησε... αμαρτία τις δηλώσεις του Λουίς Φαν Χάαλ για το βαρετό ποδόσφαιρο του Ζοσέ Μουρίνιο και υπενθυμίζει στον Ολλανδό τα... πεπραγμένα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βόλφσμπουργκ - Λειψία με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Είναι από τις στιγμές που διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις, θυμάσαι και απορείς με το... θράσος που επιδεικνύει ένας άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ, είναι εκείνος που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τον Ζοσέ Μουρίνιο για παντελή έλλειψη δουλειάς και μηδενική βελτίωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύο χρόνια που βρέθηκε στην άκρη του πάγκου του συλλόγου.

Οι δυο τους, στην πρώτη τους συνάντηση πριν από λίγο καιρό στους εσωτερικούς χώρους του «Άνφιλντ» λίγο πριν από το πρόσφατο ισόπαλο ντέρμπι (0-0) της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, είχαν θερμό χαιρετισμό, όμως, ο προκάτοχος του πάγκου των «κόκκινων διαβόλων» τα... πέταξε τα πυρά του με την πρώτη ευκαιρία.

Μια μέρα μετά τη μεγάλη «μάχη» του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ», με τη Σίτι να θριαμβεύει και με το 2-1 ν' αποσπάται πλέον στο +11 από τη συμπολίτισσά της, απολαμβάνοντας τεράστια άνεση στην κορυφή, ο Φαν Χάαλ σχολιάζοντας τις επιδόσεις των παικτών του Ζοσέ Μουρίνιο και την αμυντική προσέγγιση του Πορτογάλου τεχνικού σε τέτοιας σημασίας και κρισιμότητας ματς, έκανε λόγο για ποδόσφαιρο που είναι... πιο βαρετό και από αυτό που έπαιζε η δική του ομάδα προ λίγων ετών!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, στη δεύτερη χρονιά της θητείας του Φαν Χάαλ στην τεχνική ηγεσία, πέτυχε μόλις 49 γκολ! Ήταν η λιγότερο παραγωγική χρονιά της ομάδας από το 1990. Σε επίπεδο επίθεσης, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν στη 10η θέση στο φινάλε εκείνου του πρωταθλήματος, έχοντας μετρήσει 22 τέρματα λιγότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι που στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν πρωτοπόρος, όμως, σε επίπεδο άμυνας, η Γιουνάιτεντ είχε την καλύτερη επίδοση με μόλις 35 γκολ παθητικό, όσα και η Τότεναμ.

Τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, έπειτα από τις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Φαν Χάαλ είχαν πετύχει μόλις 21 τέρματα και είχαν δεχθεί 12, έχοντας καταλάβει την 4η θέση στη βαθμολογία, με τη Λέστερ – που έκανε την επική πορεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου – να βρίσκεται στην κορυφή και το +6 από την ομάδα του Μάντσεστερ.

Στο ίδιο σημείο, τη φετινή σεζόν, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου, το κλαμπ έχει σκοράρει 36 φορές, που σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη στο +14 από την προ διετίας επίδοση, έχει δεχθεί 11 γκολ (ένα λιγότερο από το 2015) και σε μέσο όρο σκοραρίσματος, το ποσοστό έχει ανέλθει στο 2,25 τέρματα/παιχνίδι, σε αντίθεση με το 1,29/ματς με το οποίο είχε ολοκληρώσει την προπέρσινη ποδοσφαιρική χρονιά.

Προς το παρόν, την τρέχουσα σεζόν, μονάχα η Σίτι ξεπερνά τη Γιουνάιτεντ στο κομμάτι των γκολ (48 έχουν οι «πολίτες», 12 περισσότερα), όμως οι δύο σύλλογοι της πόλης δέχονται 0,69 τέρματα/παιχνίδι τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός σε συγκομιδή από τις εντός έδρας αναμετρήσεις (22 οι πρωτοπόροι έναντι 21) όμως η μεγάλη διαφορά υπάρχει στους βαθμούς μακριά από το γήπεδό τους. Πρώτη και σε αυτό η ομάδα του Γκουαρδιόλα με 24 πόντους, ακολουθεί η Τσέλσι με τους 16 κι έπεται η Γιουνάιτεντ με τους 14.

Απομένουν... 22 ματς για την ολοκλήρωση της φετινής Premier League και το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο απέχει μόνο 13 γκολ από την επίδοση με την οποία έκλεισε τον κύκλο του ο Φαν Χάαλ στους «κόκκινους διαβόλους» στη δεύτερη χρονιά του.

Επιπλέον, κάτι που δεν αποτελεί τιμή για τον Ολλανδό και τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα του, ήταν η κορυφή στο κομμάτι της... επιστροφής της μπάλας στην άμυνα. Αντί για την προώθηση του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και τη δημιουργία ευκαιριών για γκολ, η μπάλα επέστρεψε 3.107 στους αμυντικούς, πράγμα που σημειώθηκε περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα της Premier League για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016!

Λαμβάνοντας υπόψιν και τη... γιούχα που συχνά – πυκνά αντιμετώπιζε ο πρώην τεχνικός του συλλόγου του Μάντσεστερ στην ανάπαυλα των εντός έδρας αγώνων, όταν κατευθυνόταν προς τ' αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και με τους οπαδούς να μην αντέχουν το ποδόσφαιρο της ομάδας τους που δεν είχε να τους ωφελήσει σε τίποτα, με μηδενικό θέαμα, μάλλον έκανε πολύ λανθασμένο και άτοπο σχόλιο για την εικόνα της Γιουνάιτεντ τη δεδομένη χρονική στιγμή...

Ουδείς τον εκτίμησε στο «Ολντ Τράφορντ», ουδείς θυμάται το Κύπελλο Αγγλίας, το μοναδικό τρόπαιο που κατακτήθηκε για το κλαμπ από την ημέρα που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά όλοι θυμούνται πως – όσο κι αν ήταν το στυλ του αυτό – καθόταν χαλαρός με το μπλοκάκι του στον πάγκο και ο Ράιαν Γκιγκς (που εκτελούσε χρέη βοηθού) κατέβαινε στη γραμμή του πλαγίου άουτ, φώναζε, έδινε οδηγίες και κουράγιο στους ποδοσφαιριστές, ακόμα κι αν έπεφτε ασταμάτητη βροχή...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα