Τα δεύτερα ημίχρονα κρατάνε το... κάστρο του ΟΑΚΑ! (infographics)

Τα δεύτερα ημίχρονα κρατάνε το... κάστρο του ΟΑΚΑ! (infographics)

Γιώργος Κούβαρης
Τα δεύτερα ημίχρονα κρατάνε το... κάστρο του ΟΑΚΑ! (infographics)
Ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στην EuroLeague και αυτό το οφείλει στα δεύτερα μισά των αγώνων όπου βγαίνει πάντα νικητής και με εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις. Η EuroLeague Greece, αναλύει...

«Όταν οι άλλοι σταματούν, ο Παναθηναϊκός... συνεχίζει» θα μπορούσε να ήταν το σλόγκαν για την φετινή εικόνα των «πρασίνων» στα εντός έδρας παιχνίδια της EuroLeague. Βέβαια υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, αφού οι «πράσινοι» δεν... συνεχίζουν ακριβώς, αλλά αργούν να ξεκινήσουν!

Όπως είναι γνωστό η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι η μοναδική της διοργάνωσης που δεν έχει γνωρίσει την εντός έδρας ήττα, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ! Αν μη τι άλλο πρόκειται για την πλέον απροσπέλαστη έδρα, κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση των παικτών στα... δεύτερα ημίχρονα!

Οι παίκτες των «πρασίνων» μπορεί να ξεκινούν νωθρά τα περισσότερα ματς στην EuroLeague με αποτέλεσμα να δώσουν το δικαίωμα στις αντίπαλες ομάδες να γίνουν ανταγωνιστικές και να πιστέψουν στη νίκη, αλλά η συνέχεια είναι... δική τους!

Δεν είναι κάτι που μαρτυράει μόνο η εικόνα της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και η γλώσσα των αριθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια φέτος, ο Παναθηναϊκός είναι νικητής από τη στιγμή της ανάπαυλας και μετά. Ειδικά στα τρίτα δεκάλεπτα, στα οποία επικράτησε και στα πέντε ματς έχοντας 23 πόντους υπέρ και 15,6 κατά! Ουσιαστικά είναι και το σημείο-κλειδί για να «γυρίζει» τα ματς, όπως έκανε κόντρα σε Φενέρ και Ρεάλ κατά πρώτο λόγο.

Όσον αφορά τα πρώτα ημίχρονα, ο Παναθηναϊκός σκοράρει 39,4 πόντους κατά μέσο όρο στο ΟΑΚΑ, μόλις 0,4 πόντους περισσότερους από τους αντιπάλους του (39π., μ.ό.) αλλά αυτό το οφείλει περισσότερο στο +19 που είχε (46-27) κόντρα στην Χίμκι. Και αυτό διότι έχει... ηττηθεί στα τρία από αυτά τα ματς (με Φενέρ, Ρεάλ και Μάλαγα)!

Αντίθετα, το σκηνικό αλλάζει άρδην στα δεύτερα ημίχρονα όλων των αναμετρήσεων. Ο Παναθηναϊκός σκοράρει 44,6 πόντους και χάρη στην πολύ καλή του άμυνα σταθερά σε αυτό το διάστημα, δέχεται 34,4 πόντους! Όπερ και σημαίνει ότι σημειώνει στα δεύτερα ημίχρονα 10,2 πόντους περισσότερους από τις αντίπαλες ομάδες.

Αν μη τι άλλο είναι και το μεγάλο κλειδί για το 5/5 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ τη φετινή σεζόν, όπου έχει να υποδεχθεί μέχρι το κλείσιμο του α' γύρου και τις Μακάμπι και Αρμάνι Μιλάνο!