Σλούκας – Ολυμπιακός: Μια σχέση που έχει περάσει από 40 κύματα! (pics)

Αντωνία Σπανού
Σλούκας – Ολυμπιακός: Μια σχέση που έχει περάσει από 40 κύματα! (pics)
O Σλούκας βρίσκει για ακόμα μια φορά απέναντι του τον Ολυμπιακό και η Eurolague Greece κάνει αναδρομή σε μια... σχέση που έχει περάσει από πολλά και έχει αφήσει πληγωμένες και τις δύο πλευρές..

Κώστας ΣλούκαςΟλυμπιακός, γίνεται ένας παίκτης να φτιάξει μια τόσο... περίεργη ιστορία με μια ομάδα;

Στην περίπτωση του Έλληνα γκαρντ και τους περσινούς φιναλίστ της Euroleague γίνεται.

Πρόκειται για μια σχέση που έχει περάσει πολλά, έχει γραφτεί στην ιστορία και πλέον οι δρόμοι είναι διαφορετικοί, χωρίς όμως να μπορούν να... κοπούν οι δεσμοί μεταξύ τους.

Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τον Ολυμπιακό (15/11) και ο Σλούκας θα παίξει για 4η φορά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν μοιραίο να συνδεθεί.

Βέβαια η μοίρα πολλές φορές δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες ακόμα και εκείνοι που πρωταγωνιστούν δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή ανταποκρίνονται με τον δικό τους τρόπο και τον στηρίζουν μέχρι τέλους.

Η ΦΥΓΗ ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ!

Ο Κώστας Σλούκας γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1990 και έχοντας κλείσει μόλις τα 18 του χρόνια φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Βρέθηκε στο ΣΕΦ και στην οικογένεια του Ολυμπιακού με το ταλέντο του να τον οδηγεί και να του ανοίγει τον δρόμο προς τις επιτυχίες. Μετά από μια σεζόν στον Άρη ως δανεικός επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» για να γράψει ιστορία, με όλη την έννοια της φράσης.

Αυτά που κατάφερε με την φανέλα του Ολυμπιακού, τόσο μικρός, ίσως να ξεπερνούν τα πιο τρελά όνειρα που είχε τολμήσει να κάνει ο γκαρντ της Φενέρ.

Ο Κώστας Σλούκας έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της ερυθρόλευκης εξέδρας, έβαλε στέρεες βάσεις την καριέρα του και ήταν βασικό μέλος των επιτυχιών του Ολυμπιακού το 2012 και το 2013. Αυτό είχε ως συνέπεια να λατρευτεί από τον κόσμο.

Ο ενθουσιασμός και ο χαρακτήρας του ταίριαζαν απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία της κερκίδας του Ολυμπιακού και άπαντες είχαν πειστεί ότι ο Σλούκας, μαζί με την υπόλοιπη ταλαντούχα ελληνική φουρνιά που είχε μαζέψει ο Ολυμπιακός, θα πορευτούν για χρόνια μαζί και γιατί όχι να μην πάρει το χρίσμα του αρχηγού μια ημέρα.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, μαζί με την επιθυμία του Κώστα Σλούκα.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ολυμπιακός, μένοντας πιστός στις αρχές του τον φώναξε μετά το τέλος της σεζόν για να ανανεώσουν, αλλά εκείνος αποφάσισε να δεχτεί την προσφορά της Φενέρ, να παίξει υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να γράψει νέες σελίδες στην καριέρα του.

ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ο διεθνής γκαρντ είχε μπροστά του μια νέα πρόκληση η οποία ταυτίζονταν με την ίδια πρόκληση που είχε η ομάδα του.

Η Φενέρ μάζεψε όλα εκείνα τα κομμάτια που θα την έφερναν στην κορυφή της Ευρώπης, προσπάθησε να τα ενώσει και να φτιάξει ένα παζλ που θα λάμψει μέσα στο... ασήμι της κούπας της Euroleague.

Η πρώτη του χρονιά στην γειτονική χώρα όμως δεν ήταν ιδανική για τον Σλούκα. Ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, έμεινε αρκετούς μήνες εκτός, αλλά κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Final 4 του Βερολίνου και να αλλάξει τα δεδομένα της σεζόν.

Η ομάδα του έχασε το τρόπαιο στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ με τον Σλούκα να είναι εντυπωσιακός, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να τελειώσει την σεζόν με κάτι καλύτερο από 19:55'' λεπτά κατά μέσο όρο στην Euroleague, 6.7 πόντους και 3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 21 παιχνίδια που κατάφερε και πήρε μέρος.

Πάντως η σεζόν έκλεισε με τους δύο εγχώριους τίτλους και πίστη για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια . Έτσι και έγινε. Ο «άσος» της Φενέρμπαχτσε έμεινε εκτός το καλοκαίρι για να αποθεραπευτεί και μπήκε δυνατά και εκείνος και η ομάδα του στις υποχρεώσεις.

Το νέο σύστημα της Euroleague, μαζί με σοβαρούς τραυματισμούς δεν βοήθησαν την ομάδα του Ομπράντοβιτς να κάνει την πορεία που ήθελε στην κανονική περίοδο.

Μπογκντάνοβιτς και Σλούκας έμειναν αρκετό καιρό εκτός, η Φενέρ βγήκε στην κανονική περίοδο και τα playoffs ήταν η περίοδος που όλοι επέστρεψαν.

Τα «καναρίνια» σκούπισαν με 3 – 0 τον Παναθηναϊκό με εξαιρετική απόδοση, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό που βρήκαν απέναντι τους στον τελικό και έφτασαν στην κατάκτηση ενός ιστορικού τροπαίου.

Η Φενέρ έγινε η πρώτη τούρκικη ομάδα που φτάνει στον ευρωπαϊκό τίτλο και ο Σλούκας μόλις στα 27 του είναι κάτοχος του τροπαίου για 3η φορά στην καριέρα του.

Ο χρόνος και η συνεισφορά του άλλαξαν και σε 29 παιχνίδια που έπαιξε είχε 26:08'' λεπτά συμμετοχής και μέτρησε 9.2 πόντους, με 42.9% στα τρίποντα και 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στο Final 4 ο Σλούκας έπαιξε 21:38'' και είχε 6 πόντους και 3 ασίστ.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού μεταξύ της πρώην και της νυν ομάδας ο Σλούκας μίλησε στο gazzetta.gr και τον Αντώνη Καλκαβούρα και για το αν νοιώθει δικαιωμένος απάντησε τα εξής:

«Το αν είμαι δικαιωμένος θα το κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω παίξει έναν τελικό Euroleague, πήρα το τρόπαιο με αυτή την ομάδα, έχω πάρει ένα Κύπελλο και ένα Πρωτάθλημα και διεκδικώ άλλο ένα.

Το αν είμαι δικαιωμένος θα το κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι».

Ο κόσμος για ακόμα μια φορά διχάστηκε για τον Σλούκα, αλλά μόνο ο ίδιος ξέρει πως μπορεί να αισθάνεται στα 27 του χρόνια έχοντας ήδη τρεις Euroleagues στο παλμαρέ του.

ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ...

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο ΣΕΦ και γενικά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, για πρώτη φορά, στις 29 Δεκεμβρίου του 2016, σε ένα ματς που έγινε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague.

Τα πράγματα όμως έγιναν... περίεργα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε και τον Κώστα Σλούκα και τον Πέρο Άντιτς, που ήταν βασικά στελέχη των επιτυχιών του 2012 και του 2013, αλλά τα συναισθήματα στις εξέδρες ήταν ανάμεικτα.

Όλοι αποθέωσαν τον Σκοπιανό φόργουορντ, αλλά μεγάλη μερίδα του κόσμου γιούχαρε τον Έλληνα γκαρντ μην μπορώντας να του συγχωρήσει την φυγή του για την Τουρκία.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν άλλες δύο φορές μέσα στην σεζόν και μετά από εκείνη την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το παιχνίδι της Τουρκίας, αλλά και τον τελικό της Euroleague με τον Σλούκα να μετρά κόντρα στην πρώην του ομάδα 3 πόντους και 5 ασίστ σε 24:22'' που βρέθηκε στο παρκέ, για να βοηθήσει την Φενέρ να πάρει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Από εκεί και πέρα πολλά έχουν γίνει.

Ο Κώστας Σλούκας το καλοκαίρι υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Φενέρμπαχτσε, ενώ ακούστηκαν και φήμες για επιστροφή στην Ελλάδα, βρέθηκε στο ΣΕΦ για να παίξει στο φιλικό προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο οποίο και χειροκροτήθηκε, ενώ έχει κάνει δύο φορές δηλώσεις για την πικρία του για τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους.

Συγκεκριμένα στις 27 Μαϊού του 2017 σε συνέντευξη που έδωσε στα «Τα Νέα» ο Έλληνας γκαρντ εξέφρασε για πρώτη φορά την πικρία του για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο θα ήταν για τον ίδιο αν έρθει μία πρόταση από τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει παίξει στον Ολυμπιακό απάντησε: «Τονίζω ότι πρώτα θα μιλήσω με τη Φενερμπαχτσέ και συγκεκριμένα με τον κόουτς.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Μιλώντας υποθετικά και καθώς είμαι επαγγελματίας, είναι λογικό να εξετάσω άλλες προτάσεις αν πρέπει να το πράξω. Οι επιλογές σου ορίζουν τι θα διαλέξεις. Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια πως θα σκεφτώ ιδιαιτέρως την περίπτωση του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι εύκολη απόφαση, θέλω όμως να εκμυστηρευτώ και το εξής: η ψυχρή έως αρνητική αντίδραση που είχε ο κόσμος στο ΣΕΦ όταν πήγα με τη Φενερμπαχτσέ με στενοχώρησε πολύ. Με πλήγωσε!

Έξι χρόνια, αναγνωρίζω ότι με υποστήριξαν και ότι ο Ολυμπιακός μου έδωσε πολλά, αλλά έδωσα κι εγώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν κορόιδεψα. Με πλήγωσε που με αντιμετώπισαν τόσο ψυχρά»

Ενώ έχοντας πλέον υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Σλούκας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ στις 4 Νοεμβρίου του 2017 επανέλαβε πάνω κάτω τα ίδια λόγια.

«Το βασικότερο συναίσθημα όταν έπαιξα μέσα στο ΣΕΦ πέρυσι, ήταν η έκπληξη μου. 15.000 κόσμος με αποδοκίμαζαν, κάτι που δε το περίμενα.

Για μένα ήταν και απογοήτευση αυτό γιατί 7 χρόνια στον Ολυμπιακό έδωσα πραγματικά και την ψυχή μου καθημερινά, έχω ιδρώσει, έχω πονέσει για την ομάδα και έχω φέρει και επιτυχίες, φυσικά και αποτυχίες αλλά αυτό είναι μέσα στον αθλητισμό, αυτό με πόνεσε ιδιαίτερα.

Από κει και πέρα γνωρίζω ότι αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό και δεν κρατάω κακίες».

Ο κόσμος από την πλευρά, όπως δείχνει και η αντιμετώπιση του Σλούκα, είναι μπερδεμένος αλλά και πικραμένος από τον παίκτη.

Κάθε δήλωση του Σλούκα περνάει από κόσκινο και οι φήμες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να θέλει να τον ντύσει στα «πράσινα» κάνουν την μεταξύ τους σχέση εκρηκτική.

Μόνο ο ίδιος ο παίκτης ξέρει πραγματικά τι υπάρχει μέσα στο μυαλό του, αλλά αυτό που μένει είναι περίεργα και μπερδεμένα συναισθήματα μεταξύ οπαδών μιας ομάδας και ενός παίκτη που είχε καταφέρει να μπει για τα καλά στις καρδιές της... κερκίδας.

Για την ώρα ο Σλούκας θα βγει στο παρκέ να υπερασπιστεί τα χρώματα και το σήμα μιας ομάδας που τον βοήθησε να φτάσει σε μια ακόμη κορυφή, απέναντι σε πρόσωπα που έχει ανδρωθεί μαζί και έχει καταφέρει να γράψει μοναδική ιστορία.