Ούτε 10, ούτε 20, αλλά... 85 χαμένες βολές!

Ούτε 10, ούτε 20, αλλά... 85 χαμένες βολές!

Γιώργος Κούβαρης
Ούτε 10, ούτε 20, αλλά... 85 χαμένες βολές!

bet365

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να «ματώνουν» τη στεφάνη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και το gazzetta.gr παρουσιάζει αναλυτικά το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων» από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Νυρεμβέργη – Ινγκολσταντ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τον τελικό του κυπέλλου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των «πρασίνων» αφού δεν είναι τόσο η ήττα από την ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ όσο η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών στα τελευταία ματς.

Ένας από τους λόγους που έφερε τον αποκλεισμό ήταν και το ποσοστό από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, κάτι που υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του αγώνα. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το πράγμα και σε καμία περίπτωση -βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα- ούτε και η... τελευταία.

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και ο Παναθηναϊκός πετάει συνέχεια στον κάλαθο των αχρήστων μεγάλες ευκαιρίες να «καθαρίσει» παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τέσσερις ήττες τη φετινή σεζόν (τρεις στην EuroLeague και μία στον πρόσφατο ημιτελικό) οι «πράσινοι» σούταραν με ποσοστό 59% από τη γραμμή του φάουλ με 55/93 βολές!

Μπορεί να μην είχαν κερδίσει όλα τα ματς (όπως στην Βαρκελώνη ή στην Μόσχα) αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να αποφύγουν τις ήττες σε Βιτόρια και κύπελλο εάν και εφόσον είχαν ένα... στοιχειώδης ποσοστό ευστοχίας. Στα 12 επίσημα ματς της σεζόν, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έχουν «εκτελέσει» 241 βολές και έχουν ευστοχήσει στις 156, όπερ και σημαίνει ποσοστό ευστοχίας 64,7%!

Πιο... συγκεκριμένα έχουν 67,5% στο πρωτάθλημα της Basket League (52/77), 62,3% στην EuroLeague (73/117) και 65,9% στο κύπελλο (31/47). Αν μη τι άλλο το πρόβλημα των «πρασίνων» είναι τεράστιο από τη γραμμή των βολών, το οποίο καλείται άμεσα να διορθώσει (όσο εφικτό και αν είναι αυτό) εν όψει των επόμενων δύσκολων αγώνων εντός και εκτός των συνόρων.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΟΛΩΝ

BASKET LEAGUE

52/77

EUROLEAGUE

73/117

ΚΥΠΕΛΛΟ

31/47

ΣΥΝΟΛΟ

156/241 (64,7%)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα